Otteluennakko: Kohti Karjalan futisfestareita!

Lahden Reipas palaa pienen tauon jälkeen pelikentille lauantaina. Reippaan suunta käy Pohjois-Karjalaan, jossa viirupaitoja isännöi sarjakärki JIPPO. Joensuussa on Karjalaiset Futisfestarit ja Reipas haluaa näyttää, miksi viirupaidat ovat yhä myös Karjalan ykkösseura.

Lahden Reipas kärsi juuri ennen pientä taukoa kirvelevän vierastappion kotkalaiselle Peli-Karhuille. Viirupaidat hallitsivat ottelua suvereenisti ja lahtelaiset kolisuttelivat useaan otteeseen maalipuita. Kotkalaiset eivät juurikaan saaneet hyökkäyksiä, mutta yksi kotijoukkueen harvoista keskityspalloista kimposi Reipas-puolustuksen kautta omaan maaliin. Näin ollen Reipas kärsi kauden avaustappionsa sarjassa.

Kotkan reissua lukuun ottamatta Reippaan kausi on alkanut loistavasti. Viirupaidat ovat lohkossaan kolmantena kolmella voitolla. Reippaalla on myös vähemmän otteluita pelattuna kuin kärkikaksikolla ja rästiottelut hoitamalla viirupaidat voivat saavuttaa piikkipaikan. Maalinteko oli Kotkassa tuskaa, mutta muuten lahtelaiset ovat osuneet kovalla prosentilla. Samaa Reipas haluaa jatkaa myös Joensuussa.

Kotijoukkue JIPPO on sarjakärjessä viidellä voitolla. Edellisellä kierroksella joensuulaiset kuitenkin kärsivät yllätystappion FC Kiffenille lukemin 2-0. Muissa otteluissa JIPPO on onnistunut heiluttamaan maaliverkkoja tiiviiseen tahtiin. Liigassakin pelannut Toni Tahvanainen on iskenyt jo viisi maalia, kuten myös Miro Turunen. Miika Vainikainen ja Niko Niemeläinen ovat osuneet kahdesti.

Joensuulaisten puolustuspeli on myös toiminut. Joukkue on päästänyt vain neljä osumaa kuudessa ottelussa. Maalivahti Pyry Piirainen on torjunut palloja kärkijoukkueen tasolla ja puolustuksen tukipilarit Jens Harju ja entinen maajoukkuetähti Timo Tahvanainen ovat organisoineet kentällä tiiviin puolustusmuurin. Joensuulaisten pelinrakennuksesta vastaa pitkälti Ryohei Fujimura, joka kykenee myös itse viimeistelemään paikoistaan.

Joukkueet kohtasivat toisensa talvella Mukkulassa pelatussa harjoitusottelussa. Reipas meni ottelussa 3-0-johtoon Topias Inkisen, Lirinis Hazirin ja Asaad Babikerin osumilla. Santeri Saarenkunnas kavensi loppulukemiksi 3-1 aivan viimeisillä minuuteilla, joten viirupaidoilla on pieni henkinen yliote.

Karjalaisten juurien lisäksi Reipasta ja JIPPOa yhdistää myös Eliel Saarinen. Saarinen suunnitteli Lahteen kaupungintalon, mutta lahtelaiset hylkäsivät ensimmäisen suunnitelman. Saarinen myi suunnitelmansa Joensuulle, jonne kaupungintalo rakennettiin sellaisenaan. Lahteen kuuluisa arkkitehti suunnitteli samalta pohjalta hieman suuremman kaupungintalon, joka on koristanut Reippaan logoa 60 vuotta. Lahden ja Joensuun kaupungintalot ovat ulkoasultaan lähes identtiset, mutta Radiomastojen juurella oleva on niukasti suurempi. Onko myös Reipas lauantaina niukasti JIPPOa suurempi ja parempi?