125-vuotisottelun, Lahden Reipas – FC Legirus Inter, otteluennakko

Lahden Reipas on saavuttanut seurana kunnioitettavan 125 vuoden iän. Juhlaviikon kunniaksi järjestetään useita erilaisia tapahtumia aina museonäyttelystä hyväntekeväisyyskonserttiin Lahden Ristinkirkossa. Juhlaviikkoon kuuluu olennaisena osana tietenkin juhlaottelu. Juhlaotteluksi valittiin vastustajista kovin, sarjaa johtava ja sarjan ehdoton ennakkosuosikki Fc Legirus Inter, puhekielessä tunnettaneen nimellä Legirus.

Reippaan alkukausi on sujunut hienosti. Sarjassa Reipas on toisena 47 pisteellä, kun sarjaa johtavalla Legiruksella on kasassa 55 pistettä. Pelattuja otteluita molemmilla joukkueilla on 19 ja keskiviikkona pelattava Reippaan ja Legiruksen välinen peli on osa sarjan kolmanneksi viimeistä kierros. Tämä tarkoittaa, että voitolla tai tasapelillä Legirus varmistaa nousun ylemmälle sarjatasolle. Reippaan kauteen on mahtunut kaksi tappiota, kaksi tasapeliä ja 15 voittoa. Tämä tarkoittaa noin 2,474 pisteen keskiarvoa. Kaudella 2015-2016 Valioliigan voittojajoukkueen, Chelsean, pistekeskiarvo oli hieman vähemmän eli noin 2,289 pistettä. Eli kauden 2016 pistetahdilla olisi Reipas voittanut edellisen valioliigakauden, ei huonosti siis.

Illan otteluun Reipas lähtee jälleen vahvalla kokoonpanolla. Yksi hienoimmista asioista tällä kaudella on ollut se, että yksittäisten pelaajien loukkaantumiset tai pelikiellot eivät ole heikentäneet joukkueen suorituskykyä. Huomisesta ottelusta sivussa onkin paljon kokemusta toppariosastolta Tempo Salon kuntouttaessa polvea sekä Sassilan ja Hietalan edelleen ihmetellessä edellisen pelin ulosajoja. Reippaan puolesta tuomarin päätöksiä kunnioitetaan eikä niistä aleta mutisemaan jälkeenpäin. Seuran ulkopuolisilta NJS peliä katsomassa olleilta henkilöiltä on tullut kuitenkin paljon kyselyjä, että mistä ihmeestä ulosajot tulivat ja miten on mahdollista, että tasaisessa pelissä toinen joukkue sai 10 korttia ja toinen ei yhtään? Ehkä on kuitenkin syytä jättää edellinen peli ja tappio taakse ja tarttua aiempien pelien hyvään ”flow-tilaan”.

Toimitus otti yhteyttä Reippaan keskikentän kokeneeseen konkariin, Antti ”Iniesta” Jussilaan. ”Olet ollut vanhaksi ukoksi hurjassa vireessä tällä kaudella, mistä moinen ja millä fiiliksellä huomiseen peliin?” Jussila vastaa: ”Harkoissa ja peleissä on ollut hyvä fiilis. Kundit tekee töitä tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa. Onnistuttiin ainoana joukkueena ottamaan piste Legirukselta keväällä ja aiotaan ottaa nyt syksylläkin. Kisapuisto iltavalaistuksessa on hieno paikka ja toivottavasti lahtelaiset löytävät paikan päälle nauttimaan futiksesta.” Tosiaan, vastassa on sarjan taitavin joukkue, mikä tarkoittaa, että etenkin puolustuspelaamisen on oltava kurinalaista ja yhtenäistä. Juuri Reippaan puolustuspelaaminen on ollut tällä kaudella joukkueen vahvuuksia. 

Korsoon pesiytynyt Legirus seurana ja joukkueena on herättänyt paljon kummastelua. Eipä ole ihan tavallista, että Etelä-Suomen kolmosdivisioonssa pelaa ammattilaisjoukkue. Toistaiseksi Reipas on ainoa joukkue, joka on onnistunut riistämään pisteitä Legirukselta. Kevätkierroksen ottelu päättyi tasatulokseen 2-2. Ottelu oli tiukka ja tasainen ja jätti varmasti kuitattavaa myös korsolaisille. Myös Veikkausliigassa toisena oleva Mifk onnistui kaataaman Legiruksen, tosin vasta jatkoajalla. Legirusta valmentaa vuonna 2006 Atletico Madridiakin La Ligassa valmentanut Jose Murcia Gonzalez. Legirus onkin lennättänyt paljon pelaajia Espanjasta. Reippaan mediatiimi ei lähtenyt kuitenkaan tavoittelemaan haastateltavaksi ketään espanjalaisista vaan otti yhteyttä useammankin puolustusmuurin murtaneeseen Mikko Haloseen. Mikko kommentoi tulevaa ottelua seuraavasti: ”On hienoa päästä pelaamaan Reippaan juhlaottelussa, varsinkin jos paikalle tulee paljon yleisöä. Jo juniorivuosilta muistan, kuinka Reipas oli ylitsepääsemättömän kova vastus meille hesalaisille. Lahti on vaikea paikka meille, mutta tulemme ehdottamasti hakemaan voittoa ja ratkaisemaan nousun. Meillä puhutaan paljon espanjalaisista vahvistuksista, he ovat hyviä, mutta niin ovat Heikkilä ja Kallonenkin. Pojat ovat päässeet mainioon syysvireeseen treenattuaan tiukasti kesällä. Reipas oli keväällä kova pala purtavaksi ja se tuo meille lisälatausta keskiviikon peliin.”

Ottelu potkaistaan käyntiin keskiviikkona 18.30 ja paikkana on Lahden Kisapuiston nurmikenttä. Myynnissä Merosen herkullista makkaraa, kahvia yms. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

 

 

 

 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta