5. sija kaudelta 2015 ja nyt ryminällä kohti uusia haasteita

Kausi 2015 paketoitiin jo viikkoja sitten. Käteen jäi viides sija, 53 tehtyä maalia ja rutkasti unohtumattomia hetkiä upeassa joukkueessa mahtavien pelaajien, taustahenkilöiden, yhteistyökumppaneiden ja muiden Reipashenkisten kanssa. Kaudella 2015 pelaajistossa tapahtui melkoisesti muutoksia ja Reippaassa iloitaan erinomaisesti toimintaan sisään tulleiden nuorten panoksesta menneellä kaudella.

 
Reippaan sivustolle ei ole raportoitu aiemmin menneestä kaudesta, sillä voimavarat ovat olleet keskitettyinä tulevaan kauteen 2016. Reipas jatkaa kaudella 2016 pelejä Uudenmaan kolmannessa divisioonassa tavoitteena lohkon kärkisijat. Joukkueen sisällä on myös ollut puhetta ja pöhinää harjoittelun ja pelaamisen tason nostamisesta.
 
Kauden 2015 päätteeksi Toke Kilpinen ilmoitti ottavansa sapattia valmentamisesta ja siirtyvänsä sivuun Reippaan valmentajan pestistä. Reippaassa ollaan oltu erittäin tyytyväisiä Token panokseen valmentajana ja seura haluaa kiittää Tokea erinomaisesti hoidetusta pestistä. Erityisesti Token pelaajaläheisyys sai kiitosta pelaajilta.
 
Token jäädessä sivuun keskitettiin ajatukset uuden valmentajan löytämiseen. Tärkeitä kriteereitä uutta valmentajaa kartoitettaessa olivat luotettavuus, kyky saada materiaalista mahdollisimman paljon irti ja ennen kaikkea ammattitaito. Reippaalla oli mielessä yksi selkeä kriteerit täyttävä nimi ensi kauden päävalmentajaksi ja hän oli Petri ”Järä” Järvinen. 
 
Pitkät ja perusteelliset keskustelut tuottivat tulosta ja onkin ilo ilmoittaa, että ensi kaudella Reipasta luotsaa juuri Järä. Urheilua seuraavat lahtelaiset tuskin kaipaavat Järän esittelyä, mutta muille lukijoille ja kertauksen vuoksi: Järä on pitkän ja meritoituneen pelaajauran omaava valmentaja. Järä on vuosina 1982-2000 pelannut useissa suomalaisissa seuroissa maamme pääsarjaa. Järällä on plakkarissa 37 maaottelua, joissa 4 tehtyä maalia. Valmentaja Järä on muun muassa luotsannut Fc Reippaan B-junnut Sm-hopealle ja ollut vuoden 2009 valtakunnan nuorten valmentaja. Miesten tasolla Järä on valmentanut City Starsia/Fc Lahti Akatemiaa menestyksekkäästi. 
 
Järän odotetaan tuovan tulevalle kaudelle urheilullisuutta ja laatua, unohtamatta, että Reippaan on edelleen tarkoitus olla pelaajia varten olemassa oleva seura, jossa jalkapallon pelaamisesta nautitaan sen itsensä takia. Opettajan hommista syyslomalla oleva Järä tavoitettiin mobiililaitteella kommentoimaan siirtoa: ”On kiva palata vuoden tauon jälkeen valmennushommiin. Toivottavasti saadaan hyvä ryhmä kasaan ja pystytään pelaamaan lohkon kärkipaikoista. Tavoitteena on saada tasaisuutta otteisiin ja toiveissa saada lisättyä koko pelaajiston sitoutuneisuutta harjoitteluun ja pelaamiseen.” Sitoutuneisuus on noussut esille myös pelaajiston keskuudessa. Huomattavaa on, että hyvänä päivänä Reipas jätti lohkon kärkijoukkueet Ripsin, Konnun ja kakkoseen nouseen MPS:n telineisiin, mutta kaikille kolmelle joukkueelle myös menetimme pisteitä. Myös häntäpään joukkueita vastaan koetut pistemenetykset kielivät tasaisuuden ja sitoutumisen puutteesta. 
 
Reippaassa on tapahtumassa myös muita muutoksia, sillä keisari Jussi Hauhia on jäämässä sivuun toiminnasta. Tämäkään muutos ei sisällä draamaa vaan Jussi ottaa aikaa terveydelle lukuisten loukkaantumisten johdosta ja samalla etäisyyttä Reippaan toimintaan ylipäätään. Jussi on kantanut erittäin suurta roolia niin pelaajana kuin seuratoiminnassa muutenkin. Jussin jättämät suuret saappaat saadaan täytettyä, mutta ei yhden miehen toimesta, sen verran suuret ne ovat olleet. Reipas kiittää Jussia antamastaan panoksesta seuralle ja uskoo ja ennen kaikkea toivoo, että vielä joskus Jussi saa jalat siihen kuntoon, että hieno mies pukee hienon seuran mustaoranssin nutun päälleen, jos ei muuten niin muutaman vuoden päästä ikämiehissä. Reipas tiedottaa organisaatiomuutoksista tarkemmin kun palaset ovat saatu kohdilleen. Sitä ennen, mikäli kysymyksiä tai mielenkiintoa joukkueen toimintaa kohtaan ilmenee, on suositeltavaa ottaa yhteyttä joukkueenjohtaja Rene Lehtoseen. 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon