Alkukaudella hyvin pelannut Onu Köse siirtyi Turkkiin.

Alkukaudella Reippaan keskikentällä uurastanutta ja hurmannutta Onuray Köseä ei ole hetkeen näkynyt Reippaan kokoonpanossa, sillä Onu siirtyi kaikessa hiljaisuudessa Turkin kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla pelaavaan Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü –nimiseen seuraan. Siirrosta ei ole uutisoitu aiemmin, koska Reippaassa haluttiin varmistua, että siirto toteutuu ja Onu saa sopeutua rauhassa uusin kuvioihin ilman isompaa mediamylläkkää.

Tavoitimme Istanbuliin kotiutuneen Onun, joka kommentoi innoissaan uutta askelta urallaan. ”Kiirettä on ollut, meillä on täällä pre-season meneillään. Liityin joukkueen treenivahvuuteen viikko muiden jälkeen, heinäkuun lopulla. Ensimmäinen treenijakso oli Daricassa joukkueen omassa treenikeskuksessa, jonka jälkeen siirryimme 11 päiväksi etelämmäksi osaa Turkkia. Pelasimme neljä harjoituspeliä ja ne menivät hyvin. Aika on mennyt lähinnä jalkapallon parissa, mutta olen myös ehtinyt maistella turkkilaista katuruokaa, kebua. Lämmintä täällä on ja mielenkiinto jalkapalloa kohtaan on intohimoista.”

Reipas on tukemassa lahtelaisten pelaajia urien eri vaiheessa. Kyse voi olla esimerkiksi nuoren pelaajan ensimmäisistä miesten peleistä matkalla menestykseen, meritoituneen legendan jäähdyttelystä tai uuden vauhdin hakemisesta peliuralle, kuten Onulla.

FC Reippaan kasvatti Onu muistelee lämmöllä kulunutta vuotta Lahden Reippaassa ja käy läpi siirtokuviota avoimesti. ”Talvella ennen kauden alkua, kun päätin palata Lahteen ja liittyä Reippaaseen juttelin Järän kanssa, että tällainen siirto voi olla kesällä ajankohtainen. Tiesin, että pelejäni Repessä seurattaisiin Turkista. Oon kiitollinen, että sain olla osa hienoa Lahden Reippaan perhettä. Itse asiassa vähän huonokin fiilis tulee siitä, etten voinut pelata hyvin alkanutta kautta loppuun asti Reippaan mukana. Reippaassa on ollut hyvä ilmapiiri ja mahtavia tyyppejä ympärillä, mikä näkyi ja näkyy tuloksissa. Sain tilaisuuden toteuttaa unelmaa ammatikseni ulkomailla pelaamisesta ja otin kiinni siitä. Nyt alkaa kova työnteko ja uudet haasteet, mutta silti, Reipas ennen, nyt aina!”

Reippaan päävalmentaja Petri Järvinen iloitsee Onun saamasta mahdollisuudesta. ”Mahdollinen siirtokuvio oli tiedossa ennen kauden alkua ja on hienoa, että pystyimme auttamaan Onua ottamaan seuraavan askeleen urallaan.  Onu pelasi erinomaisen alkukauden ja ansaitsi mahdollisuutensa. Olen iloinen, että pystymme auttamaan ja tarjoamaan uusia mahdollisuuksia lahtelaisille pelaajille. Tämä ei koske vain meiltä eteenpäin siirtyneitä pelaajia, vaan myös upeasti loukkaantumisten tai muiden syiden jälkeen uuden tulemisen tehneitä pelaajia, kuten esimerkiksi Kappe Heinosta, Riku Heiniä tai  Jussi Hauhiaa. Urallaan eteenpäin haluaville meiltä on FC Lahti -yhteistyön ansiosta myös suora tie Veikkausliigaan.”

Kannattajien ei tarvitse olla huolissaan myöskään Onun lanseeraamaan ja joukkueeseen tuoman ”turkkilaisen sisun” katoamisesta Reippaan keskikentältä. Siitä pitää huolen pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikuntoon päässyt Onun taitava ja lupaava pikkuveli Berat. 

Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü aloittaa kautensa sunnuntaina, kun taas Reippaan otteita pääset seuraamaan lauantaina kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussa Susia vastaan.  

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon