Aurinko paistoi lauantaina Reippaalle

Lahden Reipas otti maukkaan 3-0-voiton aurinkoisessa Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa samassa Kakkosen lohkossa pelaavasta MYPAsta. Mikko Tuomi ja Tomi Kult iskivät maalin mieheen. Viirupaitojen ensimmäinen osuma merkattiin vieraiden omaksi maaliksi.

Reipas oli ottelussa vahva heti alusta. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Mikko Tuomi keskitti ja Tomi Kult liukui palloon. Pallo kimposi Kultin jalasta yläriman kautta yli ja MYPA selvisi säikähdyksellä hetken aikaa. Muutama minuutti edellisestä Reipas sai lyhyen ajan sisään neljä kulmapotkua, joista viimeinen tuotti tulosta. Gullit Zolameso antoi kulman ja lopulta MYPAn Väinö Hietala ohjasi pallon omaan maaliin. Reipas siirtyi johtoon hieman onnekkaasti, mutta ansaitusti.

Jakso meni pitkälti Reippaan komennossa, vaikka MYPA sai hieman parannettua esitystään jakson edetessä. Reipas-vahti Anton Munukalle ei kertynyt silti torjuntoja. Lähimmäs vierailijoilta pääsi Veeti Karppanen, joka kokeili noin 40 metristä kaukolaukausta. Hänen vetonsa leijaili kuitenkin karkeasti yli.

Aivan jakson lopussa Reipas hyödynsi jälleen kulmapotkun. Tällä kertaa Zolameson kulmaan ponnisti ensimmäisenä vapaaksi unohdettu Mikko Tuomi, jonka hallittu pusku painui maalin takakulmaan. Näin ollen Reipas lähti tauolle 2-0-johdossa.

Toisen jakson alku oli täysin anjalankoskelaisten, mutta silti Reipas kykeni luomaan vaarallisimman maalipaikan. Miska Verkko ja Asaad Babiker pelasivat hyvin yhteen ja Babiker pääsi ampumaan pienestä kulmasta. MYPA-kassari Joel Peltola torjui ensimmäisen yrityksen, mutta pallo kimposi takaisin Babikerille. Hän sijoitti kohti takakulmaa, mutta Joona Martikainen siivosi pelivälineen väljemmille vesille maaliviivalta.

Reipas pääsi hetki hetkeltä jälleen paremmin mukaan ja reilun tunnin pelin jälkeen maalipuut kolisivat jälleen MYPAn maalilla. Gullit Zolameso haastoi ja ampui pallon suoraan pystytolppaan. Paluupallossa oli ensimmäisenä Tomi Kult, joka kuitenkin laittoi avopaikasta niukasti ohi.

Vartti ennen loppua MYPA sai parhaat paikkansa. Joakim Linberg keskitti ja Somalian maajoukkuemies Ahmed Said Ahmed heitti komean saksipotkun. Ahmedin ja MYPAn epäonneksi pallo tippui Reippaan maalin katolle. Hetkeä myöhemmin myös MYPA osui tolppaan, kun Khalid Kaddouri antoi matalan syötön ja Jari Hassel tökkäsi pallon tolppaan. Peliväline kimposi tolpasta suoraan Anton Munukan syliin ja Reipas säästyi takaiskulta.

Viimeisellä kympillä kotijoukkue ratkaisi pelin lopullisesti. Vaihdosta kentälle tullut Aku Laitinen riisti pallon ja syötti pitkän kuljetuksen päätteeksi pilkun kohdille Tomi Kultille. Kult antoi jalan laulaa ja venytti maaliverkot laukauksellaan siirtäen samalla Reippaan 3-0-johtoon.

Lisäajalla Reipas oli lahjoittaa vielä MYPAlle maalin. Jari Hassel karkasi riistonsa jälkeen yksin läpi ja ohitti jo Anton Munukankin. Hassel kuitenkin sijoitti tyhjästä maalista ohi. Näin ollen Reipas palasi voittojen tielle.

Ottelun jälkeen kuukauden sivussa ollut ja tänään ensiminuuttinsa pelannut Miska Verkko oli tyytyväinen voittoon. Hänen mukaansa voiton avaimet olivat tänään Reippaan tekemät pallonriistot. Verkon omassa peliesityksessä näkyi hänen mukaansa kuitenkin vielä pitkä tauko, mutta Verkko uskoo, että kauden alussa hän on jo täydessä pelikunnossa.

– Tuntuu tosi hyvältä, vaikka meillä on vielä joukkueena parannettavaa. Tämä oli minulle ensimmäinen ottelu pienen tauon jälkeen, joten olen hieman puhki. Pelikunto vaatii vielä hieman totuttelemista, mutta kauden alussa olen jo kunnossa. Harjoittelimme korkeaa prässäämistä ja pelissä saimmekin korkealta riistoja. Teimme myös kaksi maalia kulmapotkuista ja meidän maalivahdillamme ei varmaankaan ollut yhtään torjuntaa ottelussa. Siksi voitimme tänään, Verkko summaa.

Ottelu pelattiin koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä. Otteluohjelma varmistunee lopullisesti ensi viikolla. 
Pelaaminen on varmaa, ja silloin on hyvä olla kausikortti valmiina. Kesämuodista vastaa uusi seurapaita, jonka voit tilata tästä: juhlapaita.

Kuva: Jaakko Haapala / MYPA

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon