Fc Lahti ja Lahden reipas yhteistyöhön

Veikkausliigaseura FC Lahti ja Kakkoseen ensi kaudeksi noussut Lahden Reipas ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Pitkäjänteiseksi tarkoitettu sopimus on voimassa toistaiseksi.

Yhteistyöllä seurat haluavat kehittää lahtelaista jalkapalloa ja parantaa molempien seurojen urheilullista toimintaympäristöä.

FC Lahti on menestyksekkäästi rakentanut seurayhteisöä toimintansa tueksi ja uudella yhteistyösopimuksella saman kaupungin toisen seuran kanssa halutaan taata joustava päivittäinen yhteistyö, joka tukee molempien seurojen pelaajakehitystä ja sitä kautta kilpailullisten tavoitteiden saavuttamista.

Yhteistyö mahdollistaa muun muassa FC Lahti A:n ja Lahden Reippaan yhteiset harjoitukset. Yhteisiä harjoitusvuoroja on alustavasti useita kertoja viikossa. FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen iloitsee yhteistyön aloittamisesta perinteikkään lahtelaisseuran kanssa.

–Yhteistyösopimus mahdollistaa sen, että nuoret pelaajat pääsevät harjoittelemaan laadukkaassa ympäristössä ja molempien seurojen valmentajilla on mahdollisuus nähdä heidän tekemistään ympäri vuoden. Myös valmentajien välinen tiedonvaihto on tärkeässä roolissa yhteistyötä. Tässä konkretisoituu seurayhteistyö, jossa Reipas edustaa pitkiä perinteitä ja FC Lahti kaupungin modernia lippulaivaa, Honkanen vertaa.

Kaikki hyötyvät

Lahden Reipas juhli viime kauden päätteeksi sarjanousua miesten Kakkoseen. Seuran puheenjohtaja Jussi Hauhia pitää uutta sopimusta merkittävänä edistysaskeleena. Seurat saavat kilpailuetua muun muassa valmennus- ja harjoitusresurssien yhdistämisen kautta.

–Sopimuksen myötä saamme vahvan yhteistyökumppanin. Yhteistyö kehittää Lahden Reippaan urheilullista toimintaa, mutta myös lahtelaista jalkapalloa ja lahtelaisia pelaajia. Meillä oli FC Lahden kanssa asioista yhteiset näkemykset, joten sopimus syntyi lopulta helposti, Hauhia kehuu.

Joukkueen valmentaja Petri Järvinen pitää yhteistyösopimusta tärkeänä, sillä se tuo tarvittavaa kilpailua viirupaitojen ensi kauden kokoonpanoon. Sopimus palvelee Järvisen mukaan hyvin Lahden Reippaan urheilullisia tavoitteita.

–Meillä ei ole liikaa pelaajia Lahdessa ja sopimuksen tärkeimpiä asioita on se, että saadaan hyödynnettyä kaikki olemassa oleva potentiaali tehokkaasti. Tämä hyödyttää meitä, junioreita ja FC Lahtea, sillä ovet ovat nyt auki kaikkiin suuntiin. Seurojen on paljon helpompi tehdä päivittäistä yhteistyötä, kun ne ovat samalla paikkakunnalla. Meillä porukka jää viime kaudesta hyvin kasaan. On silti urheilullisesti hyvä asia, että saamme nuorista ja kovaa eteenpäin haluavista pelaajista raikkautta ja sitä kautta kilpailua kokoonpanoomme, Järvinen kertoo.

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit