Harjoitusta Jippoa vastaan

Lahden Reipas aloitti kautensa 3-1-voitolla joensuulaisesta JIPPOsta Mukkulan kuplassa pelatussa harjoitusottelussa. Reippaan maaleista vastasivat Topias Inkinen, Lirinis Haziri ja Asaad Babiker. Vierailijoiden ainokaisen iski Santeri Saarenkunnas.

Reipas aloitti ottelun vahvasti ja kotijoukkueen voimakas prässipeli puri. Joensuulaisilla oli vaikeuksia pitää palloa, sillä Reipas iski ahnaasti ja kontrolloidusti kimppuun. Reipas sai luotua muutaman puolittaisen paikan, mutta ei täysin onnistunut hyödyntämään pallonriistoja.

Ensimmäisen jakson puolivälissä Lirinis Haziri katkaisi syötön ja ampui. Tuloksena oli kulmapotku, jonka JIPPO puolittain purki. Paine jäi kuitenkin vierasjoukkueen päätyyn ja Janne Hahlin ovela syöttö vapautti toppari Topias Inkisen, joka viimeisteli varmasti Reippaan 1-0-johtoon.

Reipas sai vielä muutaman maukkaan paikan. Asaad Babiker sai hieman jalkaansa väliin vastustajan avaukseen ja pallo kimposi maalin eteen. Ahmed Aethe ei kuitenkaan aivan ylettänyt venyttämään palloa tyhjään maaliin. Jakson lopussa Babiker karkasi Hazirin syötöstä läpi. JIPPO-puolustaja Jens Harju sai kuitenkin revittyä Babikeria riittävästi, jotta lahtelaishyökkääjän tasapaino horjui ja yritys meni niukasti ohi maalin. Näin ollen tauolle mentiin Reippaan 1-0-johdossa.

Toiselle jaksolle JIPPO tuli terävämpänä ja sai ottelua hallintaansa. Reipas puolusti tiiviisti ja sai pidettyä vierailijat poissa maalipaikoilta. Reippaan muutama lupaava hyökkäys puolestaan tyrehtyi entisen Huuhkaja-tähden Timo Tahvanaisen oikea-aikaisiin liukuihin. Lopulta tunnin kohdalla Reipas palautti taktisilla muutoksilla ottelun takaisin hallintaansa.

Reilu vartti ennen loppua Lirinis Haziri haastoi vasemmalta laidalta ja meni ensimmäisestä puolustajasta ohi. Hän sai jalkansa vapaaksi ja ampui pallon JIPPO-maalin yläkulmaan ja näin ollen Reipas tuplasi johtonsa. Vajaa kymmenen minuuttia edellisestä Elias Oijusluoma keskitti ja Haziri jatkoi pallon päällään maalin edustalle takatolpalta. Asaad Babiker hyppäsi korkeimmalle ja puski tilanteeksi 3-0.

Aivan ottelun lopussa Reippaalle tapahtui pieni nukahdus. Santeri Saarenkunnas karkasi viirupaitojen puolustukselta ja hän ohitti vastaan tulleen Joona Hallan. Saarenkunnas sijoitti pallon sisään tolpan kautta ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 3-1.

Lahden Reippaan päävalmentaja Tommi Kautonen piti näkemästään. Hän kuitenkin myönsi, että Reippaalla oli ottelussa heikompi hetki. Kautosen mukaan ottelussa oli paljon hyviä juttuja, vaikka kyseessä oli ensimmäinen harjoitusottelu.

– Ensimmäinen treenimatsi, joten ihan mukiinmenevä esitys. Meidän yläkerrassa on paljon vauhtia ja nopeutta ja se näkyi tänään. Tässä oli paljon hyviä juttuja. Meillä oli kuitenkin yksi heikompi jakso, kun vastustaja muutti taktiikkaansa. Me reagoimme hieman hitaasti, mutta reagoimme kuitenkin oikein ja selvisimme ja saimme ottelua takaisin hallintaan, Kautonen tiivisti.