In Memoriam Antero Korhonen

In Memoriam Antero Korhonen (25.7.1931 – 28.7.2021)

Lahden Reipasta ja lahtelaista jalkapalloyhteisöä on kohdannut suruviesti. Reippaan entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen hallituksen jäsen Antero Korhonen on poissa. Korhonen oli kuollessaan 90-vuotias.

Korhonen muutti perheensä kanssa Lahteen vuonna 1955 ja liittyi nopeasti Reippaan toimintaan mukaan, pelaten seurassa usean kauden ajan puolustajana. Peliuransa jälkeen Korhonen toimi Reippaan hallituksessa vuodesta 1962 aina vuoteen 1976, joista viimeisenä vuonna hän toimi puheenjohtajana. Lisäksi Korhonen toimi seuran edustusjoukkueen joukkueenjohtajana 1970-luvun alussa.

Reippaan lisäksi Korhonen toimi Palloliiton Lahden piirin sekä Lahden urheiluhalliyhdistyksen puheenjohtajana. Halliyhdistyksen puheenjohtajana Korhonen oli vahvasti vaikuttamassa lahtelaisen jalkapalloilun kehitykseen ja hänen suurimmaksi ansiokseen voidaan laskea Suomen ensimmäisen keinonurmipohjan saaminen Suurhallin alustaksi – joka paransi merkittävästi lahtelaisen jalkapalloyhteisön harjoitusolosuhteita.

Korhonen oli Reippaan mies alusta loppuun asti. Hän tuki vahvasti Reipasta myös taloudellisesti oman yrityksensä kautta. Korhonen oli yksi niistä ahkerista ja sitoutuneista visionääreistä, jotka edesauttoivat Reippaan nousun ja kultaisen 1970-luvun. Korhosen aikana Reipas nousi myös merkittäväksi junioriseuraksi.

Hänet on palkittu Opetusministeriön Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hopeisella ansiomerkillä, Suomen Palloliiton kultaisella ansiomerkillä ja Lahden Reippaan kultaisella ansiomerkillä.

Vuonna 2016 Korhonen valittiin Lahden Reippaan kunniapuheenjohtajaksi (nro 2).

Lahden Reipas ottaa osaa Antero Korhosen omaisten ja läheisten suureen suruun.
Lauantain kotiottelussa vietettiin hiljainen hetki Korhosen muistolle.

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit