Katsaus Kakkosen A-lohkoon

Lahden Reippaan miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2022 Kakkosen A-lohkossa. Kausi alkaa kotiottelulla vappuaattona lauantaina 30.4. klo 14.00 Kisapuiston stadionilla Lappeenrannan Palloa vastaan. Lohkossamme on jälleen monia uusia tuttavuuksia sekä vanhoja ystäviä.

KATSAUS LOHKON JOUKKUEISIIN 

Lohko A:

Atlantis FC

Viime kaudella juuri Reippaan yläpuolelle kolmanneksi sijoittunut Atlantis FC jahtaa jälleen lohkon kärkisijoja. Muusikkolegenda Gösta Sundqvistin rakentama perustus on kaudesta kauteen yllätysvalmis. Atlantiksen peliotteet ovat heilahdelleet erinomaisen ja surkean välillä ja hyvänä päivänä helsinkiläiset kaatavat leikiten kenet vain. Kurinalaisuuden pettäessä joukkue voi puolestaan tulevallakin kaudella kärsiä rumia tappioita. Tommi ja Miika Ekmarkin valmentaman nipun kauden suurin yllättäjä voi olla Mustapha Coker. Hyvää Kakkosen tasoa on puolestaan lahtelaisillekin tuttu Eero Karjalainen, joka siirtyi talvella Helsinkiin Mikkelistä. Maalivahti Sammy N’djock on pelannut Kamerunin maajoukkueessa ja istunut penkillä aina MM-kisoissa asti. Konan Kouakou taistelee jälleen maalikuninkuudesta.

FC Futura

Viime kauden päätteeksi nousua pitkästä aikaa Kakkoseen maistanut porvoolainen FC Futura juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Sarjapaikan säilyttäminen on Porvooseen seitsemän vuoden tauon jälkeen palanneen päävalmentaja Roberto Nuccion tärkein tavoite. Talven otteluissa porvoolaisilla on ollut vielä paljon tehtävää puolustuksen suhteen, mutta joukkueesta löytyy paljon maalintekovoimaa. Liigassakin esiintynyt Demba Camara viilettää Futuran laidalla ja on valmis myös tekemään maaleja. Futuran kaikkien aikojen paras maalintekijä Anton Britschgi iski jo Futuran edellisellä Kakkosen visiitillä kaksinumeroisia maalimääriä. Kiffenistä Porvooseen vaihtaneesta Cherif Ndiayesta toivotaan Lahdesta lähtevän joen alajuoksulla puolustuksen tiivistäjää.

FC Kiffen

Nelinkertainen Suomen mestari ja Reippaan kilpakumppani jo yli sadan vuoden takaa sijoittui lopulta viime kauden päätteeksi kuudenneksi. Boheemit Mustat Hurmurit saivat pidettyä viime kauden tärkeimmät hyökkäyspään pelaajat Tejan Deenin ja Cheikh Touren. Heistä molemmat ovat osuneet parin viime kauden aikana myös Reippaan verkkoon ja Tourella onkin koossaan jo komeat 57 osumaa Kakkosessa. Pitkään JäPS:ssa Kakkosta pelannut Valtteri Karlsson tuo nuoresta iästään huolimatta annoksen kokemusta Kiffenin takalinjoille. Kruunuhaan ylpeyden keskikenttä on myös tällä kaudella kunnossa Riku Heinosen ja Severi Murron jatkosopimuksien myötä ja joukkueen saadessa hyvän startin kauteen, voi liito kantaa pitkälle syksyyn. Potentiaalinen läpimurtopelaaja tulevalla kaudella on Dominic Savolainen.

FC LaPa

Sarjanousija FC LaPa on jatkanut viimeiset 20 vuotta perinteisen, vuonna 1945 perustetun Lappeenrannan Pallon värejä. LaPan suurin saavutus oli selviytyminen kauden 1964 Suomen Cupin finaaliin alasarjalaisena. Reipas kuitenkin vei Cupin nimiinsä, mutta lappeenrantalaiset haluavat saavuttaa vihdoin lisää ylpeydenaiheita. LaPa nousi Kakkoseen hieman yllättäen kaataen loppukaudesta nousijasuosikki Kultsun. LaPa ei ole talven aikana juurikaan pelannut harjoitusotteluita. Kolmosessa Erkka Partanen takoi 15 ottelussa 17 maalia ja maalivahti Niko Pienmunne piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä. Molemmilta kaivataan paljon onnistumisia, jotta lappeenrantalaiset voisivat taistella säilymisestä. Myös keskikentän Jarno Silvastin rooli on lappeenrantalaisjoukkueelle elintärkeä.

JIPPO

Viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut joensuulainen JIPPO on lohkon suosikkeja, vaikka joensuulaisten kokoonpanossa tapahtuikin talvella muutoksia. Jyväskylän seudulta itärajalle suunnannut päävalmentaja Sami Okkonen pääsee työskentelemään tasapainoisen joukkueen kanssa. Suomen A-maajoukkueessakin esiintynyt Timo Tahvanainen jatkaa vielä tulevan kauden ja Joensuuhun palannut liigassakin käväissyt Toni Tahvanainen hakee uutta nousuaan uralleen. Maalinsuulle hommatulla Pyry Piiraisella on liigakokemusta viime kaudelta ja JIPPO-ikonit Jens Harju ja Sauli Kettunen kykenevät kannattelemaan rinnallaan pelaavia nuoria lupauksia. Hiltusten kaksosten siirryttyä sarjatasoa ylemmäs, on esimerkiksi Niklas Sottisella mahdollisuus debyyttiin. Joensuulaisten riveissä pelaa myös FC Lahdessa yhden ottelun pelannut Jere Juurinen.

KuPS Akatemia

Liigaseura Kuopion Palloseuran organisaatioon kuuluva reservijoukkue vaihtoi nimensä täksi kaudeksi KuFusta KuPS Akatemiaksi. Joukkuetta valmentaa entinen liigatähti Issa Thiaw. KuPS Akatemian kokoonpano elää vahvasti edustusjoukkueen kiireiden ja terveystilanteen mukaan ja kokoonpanoon vaikuttanee myös juniorisarjojen ottelut. Poikamaajoukkueeseen kuuluva puolustaja Samuli Miettinen tulee olemaan pelatessaan näkyvässä roolissa. Myös viime kaudella Kakkosessa debytoinut Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva Otto Ruoppi saanee isoja minuutteja kuopiolaisten riveissä. KuPS Akatemian riveissä voidaan kesällä nähdä myös pelituntumaa hakevia liigatähtiä. Kuopiolaisryhmä taistelee kärkisijoista, mutta edustusjoukkueen eurokiireet voivat viedä sarjanousun näpeistä.

KäPa

Viime kauden sarjanousija Käpylän Pallo onnistui uusimaan sarjapaikkansa ja sijoittumaan lopulta seitsemänneksi. Talven aikana helsinkiläiset menettivät kuitenkin viiden maalin Karim Jmaalin ja liigaan siirtyneen luottopuolustaja Elias Collinin. KäPa lähtee kauteen nuorella joukkueella, jossa on kuitenkin paljon potentiaalia. Talven harjoitusotteluissa tulokset ovat olleet hyviä. Nuori hyökkääjä Joonas Kekarainen kykenee paikkaamaan Jmaalin jättämän aukon hyökkäyspäässä pysyessään terveenä. Puolustuksen johtohahmona toimii Jani Kaukomaa. Hyvänä kasvattajaseurana tunnetun KäPan junioreissa palloilee useita poikamaajoukkuepelaajia, joista osa saattaa kauden aikana saada debyyttinsä miesten peleissä. Helsinkiläisten valmennuksesta vastaa KTP:stä tuttu Jordi Aluja.

NJS

Kahdeksanneksi viime kaudella päätynyt Nurmijärven Jalkapalloseura lähtee parantamaan sijoitustaan nuorella joukkueella. Puolustuksen tukipilari Jonathan Ndongala jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. Joukkue menetti kaksi tärkeää palasta, kun maalivahti Otso Knuuttila siirtyi Ykköseen ja joukkueen paras maalintekijä Miro Salminen liigaan. Hyökkääjät Vico Salminen ja Reko Räsänen väläyttelivät viime kesänä, mutta maalihanat pysyivät vielä kiinni. Maalintekovastuu voi jäädä myös Janar Georgin harteille, sillä hän on osoittanut olevansa maalinedustalla vaarallinen ja tehokas. Klaukkalalaisilla on kova työ korvata siirtyneet pelaajat, mutta oma juniorityö tuottaa potentiaalisia pelaajia Kakkosen tasolle. Joukkueen valmentajana jatkaa Teemu Savukoski, joka kykenee luomaan menestyvät keitokset.

PKKU

Maalierolla sarjapaikkansa uusinut Pallokerho Keski-Uusimaa on jälleen kovan paikan edessä. Päävalmentaja Rami Hakanpäällä on jälleen käsissään nuori joukkue, jonka kokeneimmat syömähampaat vaihtoivat talven aikana maisemaa. Ainoastaan Joonas Puljujärvi jatkaa puolustuksessa luutimistaan. Italiassa ja Lahdessa testissä käynyt Hugo Toivonen on isossa roolissa joukkueen hyökkäyspelissä. Hänelle paikkoja luo nopea Sebastian Kamara. Kaksikko kuuluu PKKU:n kokeneempaan kaartiin, vaikka molemmilla ikää on vielä mittarissa hyvin vähän. Nuoremmista lupauksista mahdollisuutensa saavat todennäköisesti viime kaudella ensimmäiset miesten pelinsä pelannut Samuel Puusaari, Nuutti Laitila ja Leevi Luostarinen. PKKU tulee taistelemaan sarjapaikasta koko kauden ajan kynsin ja hampain.

PPJ

Kolmosesta entisiä liigatähtiä vilisseellä joukkueella noussut 1930-luvulla perustetun Pallo-Poikien perinteitä ylläpitävä PPJ on pisteessä, jossa seuran suuntaa pitää tarkastella. Seuran junioripuoli on Suomen kolmanneksi suurin, mutta lupaavimmat pelaajat ovat valuneet paikalliskilpailija HJK:n ja Käpylän Pallon riveihin. Kakkosen paikka antaa kuitenkin seuralle halutessaan pitovoimaa ja siitä kannattaa pitää kiinni. Viime kauden nousun avaimina olivat muun muassa Tommi Kari, Pekka Sihvola, Pyry Kärkkäinen ja Tuomas Mustonen. Heidän jatkonsa ja säännöllinen pelaaminen mahdollistavat sarjapaikan uusimisen. Liigasta tuttu Mustonen paukutti viime kaudella kymmeneen otteluun komeat 13 osumaa. PPJ:n rinki on laaja, joten työvuorot ja loukkaantumiset eivät aiheuta pahinta mahdollista päänvaivaa päävalmentaja Mikko Hyppöselle.

PeKa

Viime kaudella sarjanousijana yllättäen viidenneksi kivunnut Peli-Karhut otti paikkansa Kymenlaakson kakkosseurana. Toinen kausi tulee silti olemaan Kotkan Karhulasta kotoisin olevalle joukkueelle haastava. Harjoitusotteluista on tullut ajoittain rumia lukemia. Talven aikana joukkue menetti myös neljä avainpelaajaansa Haminan Pallo-Kissoihin. Etenkin Joonatan ja Jimi Lassilan siirrot kirpaisevat kotkalaisia. Toisaalta joukkue kykeni pitämään yhden viime kauden avainpelaajistaan, Juho Raivelan. Tällä kaudella kotkalaisia valmentaa entinen liigatähti Niko Ikävalko, joka on talven aikana pyrkinyt ajamaan suojateilleen pallonhallintaan ja aktiiviseen prässiin perustuvaa jalkapalloa. PeKalla tulee olemaan täysi työ sarjapaikkansa uusimiseen ensi kaudeksi.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta