Katsaus kauden 2016 joukkueeseen ja vastustajiin

Lahden Reipas on vahvistunut selkeästi kaudelle 2016 ja hyvä niin, sillä sarja tulee olemaan tänä vuonna kovempi kuin koskaan aiemmin. Reipas on saanut pidettyä ison viimekauden runkomiehistä ja joukkuetta on vieläpä vahvistettu koville pelimiehillä kuten Tökö Toukosella, Mallu Hietalalla, Tempo Salolla, Aku Hännikäisellä, Suomilove Suoniolla, Pikku-Toke Kilpisellä, ZambRotta Kontisella, Rontti Rinteellä ja jäätävän hyvillä veskareilla. Talven aikana tolppien välissä on nähty Arbelius, Holopainen, Honkanen ja Leino. Hyvällä omalla tunnolla voidaan sanoa, että kuka tahansa heistä on erinomainen veskari ja riittävän hyvä koppari menestyvään kolmosen nippuun. Lähtöpuolella merkittävin menetys lienee ”Iso-Jussi” Hauhian sivuun jääminen terveyssyistä ja aika monta kiloa hellyyttä lähti myös Nyppy Nyholmin lähdettyä rahakkaammille kentille Mäntsälään. Muutoin voidaan todeta, että Reipas onnistui pitämään joukkueessa ne pelaajat jotka halusikin. Reippaan harjoitukset ovat piristyneet uusien pelaajien ja uuden valmentajan johdolla ja Reipas lähteekin alkavaan kauteen urheilullisempana ja kovempana kuin vuosiin. Reippaan nettisivujen pelaajaprofiilit ovat päivityksen alla ja lähitulevaisuudessa voitkin käydä tsekkaamassa nettisivuiltamme oman suosikkipelaajasi profiilin tai muuten vain tutustumassa miltä kauden 2016 viirupaitalauma näyttää. Toimitus kokosi lyhyen esittelyn Reippaan vastustajista kaudella 2016. Pyrimme tavoittamaan kustakin joukkueesta henkilön kertomaan joukkueiden omasta toiminnasta ja tavoitteista. Tällä pyrimme palvelemaan jalkapallon ystäviä ja tuomaan kosketuspintaa pelaamaamme sarjaan. Toimitus pitää oikeudet kaikkiin asiavirheisiin, eikä kanna niistä vastuuta. Kauden 2016 kolmosen kakkoslohko on tiukempi, kovempi ja kuumempi kuin koskaan, mutta yksi asia on varma, REIPAS ON RAUTAA tälläkin kaudella.

MPS/Atletico Malmi

Kotisivuillaan seura brändää itsensä nuoreksi, atleettiseksi ja positiiviseksi Pohjois-Helsingin seuraksi, Lahdesta käsin katsottuna mieleen tulee ensimmäisen kollimaisella energialla latautunut Hesalaisjoukkue, joka on kova pala purtavaksi mille tahansa kolmosen joukkueelle. Edellisen kerran Lahden Reipas kohtasi Atleticot kaudella 2014, toimituksen muistikuvien mukaan molemmat ottelut olivat tasaisia ja hyvätasoisia pelejä. Kaudella 2015 Atleticot taistelivat noususta aina syksyn viimeisiin peleihin asti jääden lohkonsa toiseksi. Kyseinen sijoitus on Atleticojen seurahistorian paras. Seuran henkinen ja pelillinen menestys lepää kahden vihatun, mutta rakastetun miehen harteilla. He ovat tulisielu Mikko Huupponen ja takalinjojen jalkapalloälykkö Timo Kinnunen. Toimitus tavoitti ”Kinun” kommentoimaan Atleticojen fiiliksiä ennen kauden alkua.

”Atletico Malmin talvi on sujunut toiveita herättävästi. Treenipeleissä ja Suomen Cupissa on kaatunut Kakkosen jengejä ja joukkue on hioutunut valmiimmaksi suhteessa viime kauteen, jolloin ”Tico” jäi kakkoslohkon toiseksi. Tavoitteet on Kolmosessa asetettu korkealle ja kaikki muu kuin nousu tulee olemaan pettymys. Lohko on kuitenkin jäätävän kova tälle tasolle kun noususta taistelevat meidän ohella Legirus ja NJS. Lahti on kaupunkina joukkueelle tuttu jokavuotisista Messilä-ekskursioista. Hollolan huippu on erityinen paikka Atleeteille. Reipas väännöt puolestaan ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Kaudella 2013 molemmat väännöt päättyivät tasatulokseen 1-1. Onneksi Jackalopen tanssilattialla dominointi on ollut täydellistä vuodesta toiseen.”

Legirus Inter

Legirus Inter on tullut suomalaisille jalkapallokentille ryminällä ja kentän laidalla on kuulunut huhuja toinen toistaan suuremmista suunnitelmista. Legirus nousee kaikkien huulilla lohkon ehdottomaksi ennakkosuosikiksi ja onkin kutkuttavaa nähdä kuinka Lahden omat pojat lähtevät haastamaan Korson palkkasotureita. Korsolaisten riveissä on paljon taitavia ja huhujen mukaan kalliita espanjalaisia, mutta toimitus halusi nostaa esille joukkueen takalinjoilla luutivan ja viikingin lailla taistelevan kapteeni Ismo Kallosen

”Tuleva kausi ei tule olemaan helppo, mutta espanjalaisten osaaminen yhdistettynä mm. Mikko ”Halko” Halosmaisiin taitoihin on näyttänyt vaarallisuutensa viime vuonna sarjassa ja tänä vuonna Suomen Cupissa. Laadukas harjoittelu ja määrätietoinen työskentely auttavat varmasti meitä kaudessa ja nousu on tavoitteena, mutta esim Reippaan ja muidenkin joukkueiden tähdet sarjassamme hankaloittavat tavoitettamme ja nähtäväksi jää miten mm Mikon pää kestää, kun sitä ärsyttää. Mielenkiintoinen ja värikäs kausi tulossa.”

NJS

Nuorella, taitavalla ja urheilullisella joukkueella on edessä rivien kokoaminen pudottuaan kakkosdivarista kauden 2016 päätteeksi. Putoamisesta huolimatta joukkueen odotetaan piristyvän pelillisesti Fc Hakasta Nurmijärvelle siirtyneen Eetu Kaipion myötä. Rennon oloisena tavoitettu NJS-koutsi Manne Manninen tunnelmoi ennen kauden alkua joukkuettaan, alkavaa kautta ja Lahden Reipasta: ”Meillä joukkue koostuu tänä vuonna täysin omista kasvateista. Jengiin on nostettu useampi A-Junnu ja pari B-junnuakin. Lisäksi saatu pari paluumuuttaja, jotka vahvistaa jengiä (Bergström ja Kaipio ). Meillä on ihan hyvä nippu kasassa ja tavoitteena on taistella noususta. Reipas on viime vuosina ollut hyvä kolmosen jengi ja uskon sen taistelevan taas top 5 sijoista.”

PuiU

PuiU nöyryytti Lahden Reipasta kauden 2015 päätteeksi. Olkoonkin niin, että peli oli panokseton ja Reippaan kundeilla saattoi ajatukset olla kyseisen kauden päätös reissussa, osoittivat PuiU:n miehet olevansa taitava ja vaarallinen joukkue. Puistolalaisilla on vahva paikallisidentiteetti ja joukkue täynnä taitavia yksilöitä, heistä Samy Talat ja liiga-jyrä Petri Oravainen etunenässä.

PuiU:n joukkueenjohtaja Atte Virtanen, miltä Puistolassa näyttää näin kauden kynnyksellä: ”Aika pitkälti samalla nipulla mennään kun viime vuonna. Viime kauden jengistä on muutama lähtenyt / lopettanut. Tilalle on tulossa muutama oma junnu ja pari pelaajaa muualta. Mitään maata mullistavaa ei ole siis tapahtunut. Käytännössä kaikki avainpelaajat jatkaa, mukaan luettuna Peksi(Oravainen), Talat, Joona Vartiainen ja Holsmtrömit Jesse ja Ville. Kauden tavoitteena olisi parantaa viime kaudesta, niin kova lohko että jos ei tuloksellisesti pysty parantamaan, niin ainakin pelillisesti. Ihan perus puiu-meininki ollu talven, eli on treenattu vuoden vaihteesta alkaen 2-3krt viikkoon, välillä kaheksalla jätkällä ja välillä kahellakymmenellä. Treenipelit on menny aika vihkoon tuloksellisesti, mut eipä oo oikeestaan tän päivän peliä lukuunottamatta pelattu kertaakaan lähellekään ykkösnipulla. Legirus tulee olemaan hemmetin kova, mutta Atletico saattaa pystyä vähän niitä kiusaamaan. Jos kaikki menee niin kuin elokuvissa, on varmaan PuiU siinä kärjen tuntumassa tappelemassa seuraavista sijoista Reippaan kanssa. Lahdessa on aina kiva sen yhen kerran vuodessa käydä kattomassa kuninkaan patsasta.”

RiPS ja HyPS

Molemmat joukkueet ovat kolmosen kestomenestyjiä. Molemmat joukkueet ovat myös oman kaupunkinsa, Hyvinkään ja Riihimäen, ykkösseuroja jalkapallossa. Tämä on perinteisesti näkynyt ottelutapahtumien tunnelmassa ja panostuksessa joukkueiden kilpailulliseen puoleen. RiPS on niitä harvoja kolmosen joukkueita, ellei jopa ainoa, jolla on joukkueessa mukana pääsarjan maalikuningas, tosin Matti Hiukka toimii joukkueen päävalmentajana. Ilkeät nettikeskustelijat väittävät radanvarren joukkueiden heikentyneen, mutta Reippaassa uskotaan molempien seurojen saavaan kasaan kilpailukykyiset ja vaaralliset joukkueet.

Oman muistikuvansa mukaan noin 15. kautta kolmosessa ja seitsemättä kautta Riihimäellä aloitteleva ikinuori laitakiituri Jonne Elmgren, millainen pöhinä Riksussa on pitkän talven jälkeen? ”Joukkueemme on nuorentunut älyttömästi. Lähtijöitä on paljon ja rinkimme on kapea ja kesästä tulee vielä pitkä. Olemme asettaneet tavoitteeksi sarjapaikan säilyttämisen, joka olisi meille lottovoitto. Pahin menetys joukkueellemme oli maalivahti Datsenkon loikkaaminen Hyvinkäälle. Lahden Reippaan kohtaamista odotan innolla, niissä peleissä on perinteisesti taklailtu ja kuittailtu, mutta hyvässä urheiluhengessä.”

Toimitus huomauttaa tässä vaiheessa, että Elmgren tuskin vastasi vilpittömästi kysymykseen ja oman joukkueen väheksyminen on varmasti vain osa taitavaa peliä median ja vastustajien kanssa. RiPS ja HyPS ovat varmasti vaarallisia tänäkin vuonna, siitä ei pääse mihinkään.

Töölö Taisto

Töölön Taisto on toimitukselle hieman vieraampi joukkue, mutta kuulopuheiden mukaan Töölöläiset ovat saaneet kasaan nimekkään ja taitavan joukkueen. Kysyvä ei tieltä eksy ja siksi otimme yhteyttä Taiston ehdottomasti merkittävimpään uutteen vahvistukseen. Eetu Kokkinen, missä tunnelmissa ja millaisella joukkueella lähdette alkavaan kauteen?

”Taisto lähtee kauteen erinomaisessa kunnossa ja vielä paremmalla fiiliksellä! Taitotasoltaan ryhmä on tasokkain, jossa olen saanut olla mukana, joten otteet kentällä tulevat olemaan silmiähivelevää katsottavaa. Lohko on mielenkiintoinen sekoitus vahvoja nippuja ja perinteisiä radanvarren joukkueita, joten sarja tulee olemaan tasainen. Reipas on aina yksi lohkon ennakkosuosikeista ja kaikille on luonnollisesti selvää, ettei Lahdesta lähdetä kotiin ilman mustelmia.”

Töölön Vesa

Myös vuonna 1906 perustetun Töölön Vesan edustusjoukkueen tämän hetkinen kunto on arvoitus. Historiasta sen verran, että kaudella 2012 Reipas kohtasi Vesan kahdesti ja voitti molemmat ottelut 4-0. Vesa nousi täksi kaudeksi kolmoseen ja pitkin talvea Hesan suunnalta on kuulunut huhua Vesan ympärillä pyörivästä positiivisesta värähtelystä ja seuran vakaasta kannattajapohjasta. Töölön Vesa on yllätysvalmis ja vakavasti otettava nousijajoukkue.

TiPS

Kolmoseen kaudeksi 2016 noussut TiPS, Tikkurilan Palloseura, on tehnyt viimevuosina vakaata hissiliikettä nelosen ja kakkosen välillä. Vuosien saatossa Reipas on kohdannut Tikkurilalaiset useaan otteeseen ja mukaan on mahtunut toinen toistaan värikkäämpiä otteluita. Osa lukijoista saattaakin muistaa eräät murskajaiset, joita ei ole tarpeen sen tarkemmin muistella. TiPS on Reippaan vastustaja perjantaina 22.4.2016 Tikkurilassa pelattavassa kauden avauksessa. Tiedossa on, että TiPS on esittänyt talven aikana pirteitä otteita kaataen esimerkiksi kakkosen FC Viikingit 3-1. Nousijajoukkueena on potentiaalinen yllättäjä, jonka kanssa on syytä olla erityisen valppaana.

PKKU/Allianssi

PKKU/Allianssi on PK Keski-Uudenmaan kakkosjoukkue. Tälle kaudelle ykkösjoukkue tippui kolmoseen, mikä on aiheuttanut molempiin PKKU:n joukkueisiin turbulenssin omaista pelaajaliikehdintää ja tässä vaiheessa on silkka arvoitus millainen joukkue marssii kesällä vastaan. Syväkurkkujen mukaan PKKU/Allianssi on lähdössä alkavaan kauteen nuorella joukkueella. Nuori ja taitava oli myös kauden 2015 joukkue. 

Mielenkiintoinen, mutta mystinen uusi tuttavuus on Helsingin latinojoukkue CLE, Club Latino Espanol. Joukkueen ehdoton syömähammas on tunteita kuumentava, mutta itsekin melko kuumana käyvä meritoitunut ja taitava Matias Astrada. 

Ohessa oli lyhyesti esiteltynä Reippaan kauden 2016 joukkue ja vastustajat. Jos ja kun mielenkiintosi heräsi Reippaan näkee ensimmäistä kertaa tositoimissa Tikkurilassa perjantaina 19.4.2016 kello 20 ja ensimmäinen kotimatsi pelataan Kisapuistossa torstaina 28.4.2016 kello 21.00. Tervetuloa nauttimaan intohimoisesta ja viihdyttävästä jalkapallosta, jossa pelaajat ja peli ovat keskiössä! 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen