Kausi 2016 pakettiin –mitä jäi käteen?

Lahden Reippaan kausi 2016 sai päätöksensä 9.10 kun RiPS kaatui pienen kangertelun jälkeen 1-0 Lahden Kisapuistossa. Reippaan maalin teki Jakke Vuontelo. Reipas oli kauden päätteeksi oman lohkonsa toinen 53 pisteellä Legirusten noustessa ja NJS:n jäädessä niukasti kolmansiksi. Tämän postauksen tarkoituksena on käydä kulunutta kautta läpi ja aistia pelaajiston tunnelmia.

 Ensimmäisenä on syytä tarttua Reippaan puolustuspelaamiseen. 22 pelaamassaan sarjaottelussa Reipas piti oman maalin puhtaana 14 ottelussa. 16 päästetyllä maalilla Reipas oli sarjan toiseksi vähiten maaleja päästänyt joukkue heti Legiruksen jälkeen. Hyvää puolustuspelaamista voidaankin pitää pelillisesti onnistuneen kauden perustana. Esiin on pakko nostaa myös Mallu Hietala, joka pelasi kauden aikana topparina oli isossa roolissa Reippaan puolustuspelaamisessa.

Mallu, mihin perustui vähäinen päästettyjen maalian määrä ja puolustuspelaamisen toimivuus? ”Puolustettiin joukkueena hyvin ja tehtiin molempiin suuntiin hyvällä asenteella hommia. Kentällä oli tarpeeksi puhetta ja ohjaamista ja tietysti hyvä joukkuehenki. ” Mallu, sinusta tuli syyskierroksen aikana isä, lämpimät onnittelut Reippaan puolesta. Vielä yksi kysymys, kenet Reippaalaisen ottaisit mukaan viikonlopuksi telttaretkelle. ”Ottaisin tutun ja turvallisen Kalen.”

Reippaan maalilla oli kauden mittaan useita maalivahteja, joista jokainen täytti paikkansa ja vielä enemmänkin. Loppukaudesta Reipas joutui hankkimaan uuden veskarin Nikke Honkasen lähdettyä puolustamaan isänmaata. Jo pitkään oli yöelämässä liikkunut huhuja Olli Halisen siirtymisestä Reippaaseen. Tällä kaudella se vihdoin tapahtui kun kaksi legendaarista, Reipas ja Halinen, saivat toisensa. Olli, joidenkin mielestä haukkasit ikään kuin kiellettyä hedelmää kun vahvasti muissa seuroissa esiintyneenä pelaajana päätit ottaa ehkä urasi suurimman harppauksen ja siirryit Reippaaseen. Miten sinut on otettu vastaan Reippaassa? ” Vastaanotto Reippaassa on ollut alusta asti erinomaista. Vaikka joukkueemme, kuten kaikki muutkin jalkapallojoukkueet koostuu muutamasta suupaltista loppujen pelaajien toimiessa perässä  naurajina on ollut ilo huomata, että pukukopista on löytynyt tila kaltaiselleni hiljaiselle ja hieman syrjään vetäytyvälle tyypille.” Just joo, noh, paljon on myös puhuttu myös pizzan syönnistäsi, millainen tarina tämän takaa löytyy? ” Niin, Vaimollani on ollut tapana palkita hyvät otteet leipomalla pizzaa nollapelin jälkeen. Vaikka henkiset ja fyysiset voimavarani olisivat mahdollistaneet kauden jatkamisen vaikka hamaan tulevaisuuteen asti oli hyvä, että kausi loppui sillä linjani eivät olisi kestäneet jatkuvaa pizzan syömistä.”.

 Läpäreistä Reippaaseen saatiin naarattua myös Kontsa Kontinen, Tynde Tynninen,  Tempo Salo ja Roope Suonio. Roope tulitte läpäreistä useamman pelaajan voimin Reippaaseen, miltä ensimmäinen kausi Reippaassa maistui? ”Omasta puolestani voin sanoa, että itse pidin Reippaan toiminnasta. Treeneissä oli paljon osallistujia ja toiminta oli laadukasta. Joukkue oli hyvä ja hyvässä joukkueessa on mukava pelata, toki voittaminen lisäsi hyvää fiilistä.” Entä miltä tuntui katsoa kun Islanti kopio EM-kisoissa kuuluisan sivurajaheittosi? ”Ennemmin kääntäisin katseen meidän päävalmentajaan, jonka taktiikkaa toteutimme. Pitkä sivuraja löytyy Reippaan pelikirjan sivulta 6. Eniten lämmitti, että Sassila ei enää huutanut väärää heittoa. Muutamassa ensimmäisessä pelissä kyllä yritti, mutta huomasi pian että olemmekin samalla puolella.” Seuralta kysellään paljon Suomilove-Suonion fanipaitoja, kerro tarina kyseisen lisänimen takaa? ”Suomilove- lisänimi sai alkunsa kun olimme viettämässä iltaa ja tapojeni mukaan soitin taas suutani ja sanoin etten koskaan menisi kyseiseen ohjelmaan. Rakas vaimoni sitten yllätti minut ja pääsimme ohjelmaan. Olen ylpeä kyseisestä lisänimestä, sillä voiko maailmassa olla koskaan liikaa rakkautta?”.

Hyvän kauden pelasi myös kolmosdivari-legenda Anatunde Jussila. Antti miten kausi sujui  kaiken kokeneen ketun näkökulmasta? ”Kausi alkoi heti alussa erittäin kovalla treenimotivaatiolla, joka ei kuitenkaan syystä tai toisesta kantanut harjoituspeleihin asti. Niissä oma peli ei kulkenut ja kauteen lähdettiin kaksijakoisissa tunnelmissa. Pelko olikin turhaa ja nopeasti huomattiin, että sarjapelissä olimme niskanpäällä ja napsimme pisteitä tasaiseen tahtiin. Puolustus piti ja tiukoissa paikoissa saimme tehtyä tarvittavat maalit. Kauden päätyttyä voidaan olla tyytyväisiä saavutettuun kakkossijaan. Omasta takaa erityiskiitoksen saa koko joukkue ja sen kiitettävä työmoraali varsinkin puolustus suuntaan, josta kertoo 14 nollapeliä ja vain 17 päästettyä maalia.”

Puolustuspelaaminen oli hyvää, se on tullut selväksi. Ei Reippaan hyökkääminenkään huonoa ollut, sillä 64 tehtyä maalia on hieno saavutus sekin. Parhaat maalintekijät olivat Jakke Vuontelo kahdeksalla maalilla ja Apa Leutola 13 maalilla. Apa, mitä mieltä olit Reippaan hyökkäyspelaamisesta? ” Taisimme tehdä jokaista joukkuetta vastaan maalin se kertonee jotain. Ei se aina kovin kaunista ollut mutta tehokasta. ” Sinua pidetään joukkueen muoti-ikonina ja oletkin niin kentällä kuin sen ulkopuolella varsinainen riikinkukko. Ketkä ovat Reippaan tyylikkäimmät pukeutujat? ” Vaikea sanoa kun en ole kaikkia sillä tavalla katsellut. Ainakin CR Nieminen on omaa luokkaansa ja sanotaan nyt vaikka, että Antit Jussila ja Kontinen ovat kivan omantakeisia.

Sellainen oli katsaus kauteen 2016. Mikäli sinulla on jotain mitä haluat kysyä tai henkilö Reippaasta, jonka mietteitä haluat kuulla, niin ota meihin yhteyttä esimerkiksi Facebookin kautta.

Lahden Reipas kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia toimintaan osallistuneita, pelaajia, yhteystyökumppaneita, pelaajien puolisoita ja perheitä, tapahtumiimme osallistuneita, erotuomareita, vastustajia ja kaikkia joiden kanssa olemme kauden mittaa olleet tekemisissä. Se ne yhteisöllisyys ja ne tunteet mitä tämäkin kausi toi tullessaan muistutti jälleen kerran miksi on hienoa kuulua jalkapalloseuraan ja olla osana sen toimintaa.

 

REIPAS, ENNEN, NYT, AINA!

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen