Kausi 2021 paketoituna

Lahden Reippaan 130-vuotisjuhlakausi päättyi lopulta vuosituhannen korkeimpaan sijoitukseen. Reippaan sijoitus Kakkosessa oli neljäs. Tommi Kautosen valmennustiimille kausi oli ensimmäinen viirupaitojen taustalla. Komea sijoitus sarjataulukossa ei tullut helpolla ja nyt on aika katsoa, miten kausi kokonaisuudessaan sujui.

Tammikuussa Tommi Kautonen otti Reippaan haltuunsa. Avukseen hän sai Tommi Vartiaisen ja Petri Haapsaaren. Lisäksi Jari Litmanen kävi säännöllisesti kasvattajaseuransa harjoituksissa jakamassa vinkkejään. Jos valmennus oli vaihtunut, koki myös pelaajisto muutosta, sillä useampi kokenut runkomies oli ripustanut nappulat naulaan.

Talvella Suomessa riehunut koronapandemia vaikeutti myös viirupaitojen valmistautumista kauteen. Harjoitusvastustajia oli rajoitusten vuoksi välillä haastavaa löytää. Lisäksi yhteistyöseurojen FC Lahden ja FC Lahti A:n pelaajatilanteet vaikuttivat Reippaaseen.

Reipas sai vaikeuksista huolimatta hyviä tuloksia harjoitusotteluista. Etenkin samalla sarjatasolla pelaavista seuroista napsui tappiottomia otteluita ja onnistujia oli laajalla rintamalla. Viirupaidat kuitenkin menettivät kaupungin herruuden ottelussa FC Lahtea vastaan. Reipas tosin johti ottelua ja kykeni vielä torjumaan pilkunkin, mutta viimeisellä kympillä liigaseura onnistui murtamaan viirupaitojen puolustuksen.

Kakkosen alkaminen viivästyi ja koko loppukevät elettiin jalkapallossa epävarmuudessa. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä Reipas kuitenkin pääsi pelaamaan avausottelunsa vieraskentällä rajoitetun yleisön edessä. 50 paikalla ollutta katsojaa näkivät Miska Verkon puskevan pisteet Lahteen. Ensimmäisen kotiottelun yllä oli yhä varjo, joka poistui hetkeä ennen ottelua ja katsomoiden jakamisella pieniin sektoreihin, pääsi Reipas tarjoamaan lahtelaisille kaupungin reteintä jalkapalloa. Myös tuosta ottelusta MYPAa vastaan viirupaidat nappasivat voiton.

Kahden voiton jälkeen Reippaalla oli hankalampi vaihe ja lahtelaiset pelasivatkin viisi voitotonta ottelua. Voitto olikin makeimmasta päästä, sillä Kisapuistossa kaatui sarjaa ylivoimaisesti johtanut ja lopulta Ykköseen noussut Järvenpään Palloseura. JäPS johti ottelua jo 2-0, mutta Reipas tuli rinnalle ja purjehti lopulta 3-2-voittoon.

Koronasiirroista johtuen Reipas sai kokeilla myös fyysistä venymistä. Elokuussa lahtelaiset pelasivat kuuteen päivään kolme ottelua. Yhdeksän pisteen viikko nosti Reippaan tukevasti ylempään keskikastiin ja sarjapaikan uusiminen oli enää viimeistä silausta vailla. Vaikka syksyllä otteet vaihtelivat, keräsi Reipas komean pistesaaliin, 32 pistettä, joka oikeutti neljänteen sijaan.

Reippaan 130-vuotisjuhlia juhlittiin toiseksi viimeisessä ottelussa Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan Kisapuistossa. Avauspotkun antoivat legendat Olli Heinonen, Timo Kautonen ja Olavi Litmanen. Kahden ensin mainitun lapsenlapset nähtiin tällä kaudella Reippaan paidassa ja toinen heistä, kapteenina toiminut Kasperi Heinonen myös joukkueen kapteenina. Reipas vei lopulta ottelun nimiinsä 4-2 Berat Kösen tehdessä hatullisen maaleja. Iltatilaisuutta vietettiin Lahden lyseon vanhassa ja arvokkaassa juhlasalissa, ja paikalla oli varsin arvovaltainen kattaus suomalaisen ja lahtelaisen jalkapallon legendoja.

Kauden viimeinen ottelu Reippaalla oli vieraissa vanhaa kilpakumppaniaan Kiffeniä vastaan. Vaikka kummallakaan joukkueella ei ottelussa ollut enää panoksia, halusivat molemmat päättää kautensa voittoon. Kasperi Heinonen vei Reippaan johtoon, mutta Kiffen raapi 2-1-voiton. Tuohon otteluun päättyi myös maalivahtilegendan Tom Hellqvistin pitkä ja komea ura. Hellqvist pelasi ottelussa noin vartin ja sai asianmukaiset kiitokset komeasta urastaan lahtelaisessa jalkapallossa.

Kakkosessa Reipas pelasi kuluneella kaudella 22 ottelua, joista se voitti yhdeksän. Tappioita viirupaidat kärsivät vain kahdeksan. Kentällä nähtiin yhteensä 36 eri pelaajaa. Paras maalintekijä heistä oli huippukauden pelannut Berat Köse, joka iski keskikentältä yhdeksän maalia. Yhteensä Reipas teki 32 maalia. Vuoden tulokkaaksi Reipas valitsi tasaisen kauden pelanneen laitapuolustajan Ville Jokelan. Köse puolestaan vei vuoden pelaajan ja vuoden Reippaimman palkinnot.

Lahden Reippaan kausi jatkuu ensi vuonna Kakkosessa. Palataan!

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen