#kiitosseuratoimija: Jussi Hauhia

Eletään siunattua vuotta 2019, siis tuota auvoisaa aikaa ennen koronaa. On toukokuun ensimmäinen viikko, ja viikonloppuna Lahden Reipas pelaa sarja-avauksessa Järvenpäätä vastaan. Katseet kohdistuvat seuran pelimies puheenjohtaja Jussi Hauhiaan. 

Siviilityö toimistotunneilla ja vähän yli ei estä antamasta sielua ja vapaa-aikaa seuran eteen. Muutamaa viikkoa aiemmin on jo järjestetty noin 500 juniorin turnaus Kisapuisto Cup, ja nyt katseet on siirretty kohti seuraavia haasteita – tai oikeastaan mahdollisuuksia, niin kuin puheenjohtajallamme on tapana sanoa. 

Peliä edeltävä viikko, lukuisia puheluita ja palavereita: mistä myyntiteltat, kuka hakee kahvit, miten turvallisuussunnitelma, yhteydenpitoa yhteistyöseuran kanssa, ja samalla herra puheenjohtaja nikkaroi laitamainostaulut Kisapuistossa valmiiksi.

Kiireisen viikon päätteeksi terävä viimeistelytreeni ja illaksi oman kullan kainaloon. Pelipäivän aamuna puheenjohtaja suuntaa Kisapuistoon. Teltat pystyyn, kahvit tulille ja grilli kuumaksi. Laitamainokset paikalleen. Vapaaehtoisten perehdyttäminen päivän tapahtumiin. Nopeat moikkaukset kanssapelaajille ja alkuverryttelyyn. Tuntuu, että puheenjohtaja on joka paikassa eikä peli ole vielä edes alkanut. Pelissä Hauhia ei ole joka paikassa, mutta on siellä missä pitää ja runnoo 1-0 johtomaalin. Reipas voittaa hurjan taistelun päätteeksi 3-1. 

Pelin jälkeen katsojat ja kannattajat suuntaavat juhlimaan voittoa kukin tahoilleen. Elettiin aikoja, jolloin hurjimmat tanssivat aamuyöhön asti yökerhoiksi kutsutuissa paikoissa. Maalin tehnyt puheenjohtaja ei lähde juhlimaan, vaan hakee auton ja peräkärryn ajaen katsomon ylätasanteelle parkkiin. Ottelutapahtuma pitää purkaa. 

Teltat on purettu, paikat siivottu ja auto pakattu. Aurinko on laskenut heijastamaan Reippaan oranssina museon seinään ja puheenjohtaja pysähtyy katsomaan Kisapuiston stadionin yli kohti Vesijärveä. Viimeisen Merosen makkaran grillistä napannut pelaaja pysähtyy puheenjohtajan viereen ja kysyy: “Jussi miten sä jaksat?”. Hauhia katsoo pitkälle horisonttiin, ilmeisesti tulevaisuuteen ja huokaisee: ”tässä ei ole kyse minusta vaan meistä, Reippaasta ja Lahesta, sillä jaksaa.”

Lahden Reippaassa suuri mustaoranssi seurasydän sykkii puheejohtajallamme Jussi Hauhialla. Jos pitäisi valita vuoden vapaaehtoinen, vuoden seuratyöntekijä, ja välillä jopa vuoden pelaaja voisi yhden nimen kirjoittaa kaikkiin lappuihin.

Hauhia on pelannut viirupaidassa vuodesta 2012 lähtien pitäen vain yhden välivuoden. Vuodet 2014-2015 hän on hallituksessa vastannut edustusjoukkueen toiminnasta, ja vuodesta 2017 toiminut  seuran puheenjohtajana peliuransa ohella.

Jussin omien sanojen mukaisesti työ on joskus lähes kokopäiväistä. Peliin valmistautuminen tarkoittaa sitä, että ensin käydään kaupassa ostamassa kioskiin täydennystä. Sen jälkeen kasataan laitamainokset, keitetään kahvit yleisölle ja asennetaan grilli kuumaksi puoliaikamakkaroita varten. Ottelupäivinä ensimmäinen ja viimeinen Kisapuistossa on Jussi. Puhumattakaan yhteydenpidosta valmentajien, joukkueenjohtajan, Palloliiton, yhteistyöseurojen, kumppaneiden ja koko maailman välillä. Meiltä paikalla on aina Jussi.

On tarpeellista sanoa välillä kiitos. Kiitos seuratoimija Hauhia. Olet hyvä pitämään tämän pienen ja sisukkaan yhdistyksen kasassa.

#kiitossseuratoimija #seurasydän 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta