Lahden Reipas juhli lauantaina

Lahden Reipas juhli voitokkaasti 130-vuotista historiaansa Kisapuistossa kaatamalla Mikkelin Pallo-Kissat lukemin 4-2. Berat Köse iski kolme osumaa ja Tomi Kult yhden. Vieraiden molemmat maalit teki Elmeri Marttinen.

Sarjapaikastaan taistellut Mikkelin Pallo-Kissat sai otteluun unelma-alun. Reipas menetti pallon keskikentällä ja vierailija sai nopean vastaiskun ja ylivoimahyökkäyksen. Lucas dos Santos syötti ja Elmeri Marttinen sai siirtää pallon tyhjään maaliin. Hetkeä myöhemmin Marttinen sai boksin rajalla jalkansa vapaaksi ja ampui pallon tarkasti alakulmaan. MiPK johti jo 2-0, kun peliä oli pelattu kymmenen minuuttia.

Reipas heräsi ottelun edetessä ja näytti suuruutensa. MiPK onnistui blokkaamaan Berat Kösen ensimmäisen yrityksen, mutta hieman puolen tunnin pelin jälkeen Tomi Kult alusti ja Köse kavensi taukolukemiksi 1-2.

Toisella jaksolla Reipas janosi tasoitusosumaa ja peli pyöri mikkeliläisten maalilla. Vajaa vartti ennen loppua Tomi Kult osui yläputkeen Olle Sälpäkiven esityöstä, mutta tasoitusosumaa Kisapuiston arvovaltainen yleisö joutui odottamaan viimeiselle viisiminuuttiselle.

Ville Jokela ja Gullit Zolameso alustivat paikan Jussi Hauhialle. Kokenut kehäkettu siirsi vielä boksissa viereen ja Berat Köse sai laittaa pallon tyhjiin. Hetkeä myöhemmin Tuomo Sariola repi Tomi Kultin maahan rangaistusalueella ja Berat Köse sijoitti pallon pilkulta varmasti sisään ja viimeisteli hattutemppunsa Reippaan juhlaottelussa.

Ottelun lisäajalla Tomi Kult onnistui riistämän pallon mikkeliläisten maalivahti Tero Makkoselta. Kult rullaili pallon tyhjään maaliin ja viimeisteli loppulukemiksi 4-2. Lopputulos tarkoitti mikkeliläisten putoamista Kolmoseen, mutta Reippaan juhlat jatkuivat kentän lisäksi lyseolla. Ottelun reippain oli ansaitusti Berat Köse.

Lahden lyseo – joka myös juhlii merkkipaalua 100 vuotisen historiansa merkeissä – tarjosi suojapaikan kakkukahveille ja maljannostolle. Juhlatilaisuuden aikana menneet sukupolvet muistelivat vaiheitaan viirupaidassa ja nykyiset tekijät piirsivät tilannekuvaa. Lyseolle oli koottu näyttely Reippaan historiasta ja kaikki merkittävät pokaalit olivat asianmukaisesti esillä. Tunnelma oli lämmin myös kirjaimellisesti niin usean viirupaitasydämen löydettyä paikalle.

Kiitos kaikille kanssajuhlijoille.

Viimeisen kotiottelun kunniaksi kaikista suurin kiitos menee reippaalle talkooväelle ja jokaiselle vapaaehtoiselle, joita ilman Reipas ei olisi pystynyt pelaamaan tänäkään vuonna yhtäkään ottelua. Te olette rautaa! Ennen, nyt ja aina. Tarina jatkuu myös ensi kaudella Kakkosessa.

Reippaalla on edessä viimeinen ottelu lauantaina 23.10. FC Kiffeniä vastaan Helsingissä.

Ottelun koostevideo: paina tästä
Puheenjohtaja Jussi Hauhian ja Reipas-legenda Jari Litmasen haastattelu YLEllä: paina tästä

Olli Heinonen juhlavuosihaastattelussa: paina tästä