Lahden Reipas nousi tasapeliin

Lahden Reipas nousi takaa-ajoasemasta 1-1-tasapeliin Kisapuistossa pelatussa harjoitusottelussa Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan. Reippaan osuman iski Jussi Hauhia. Vierailijoilta osui Eetu Kajanto.

Ottelun alussa pallo meni päästä päähän. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella molemmat joukkueet loivat maukkaan maalipaikan. Reippaan Antti Hukka keskitti ja Mikko Tuomi jatkoi pallon niukasti ohi. Toisessa päässä HJS onnistui luomaan Reippaan maalille hässäkän, josta Eetu Kajanto pääsi tökkäämään vieraat 1-0-johtoon.

Vieraat ottivat maalin jälkeen pelin haltuunsa ja Kajanto oli järjestelemässä myös HJS:n seuraavaa paikkaa. Reipas-vahti Joona Halla kuitenkin torjui Joona Dysterin vedon kulmaksi. Halla joutui venymään jakson aikana useaan otteeseen ja lahtelaiskassari piti ajoittain Reipasta pystyssä.

Reippaan paras paikka tuli jakson puolivälissä. HJS purki kulmapotkun suoraan Tuomas Kautoselle, jonka putoava lehti oli yllättää Miika Santamäen. Santamäki onnistui kauhomaan pallon juuri ja juuri riman yli ja HJS säästyi takaiskulta. Aivan jakson lopussa puolestaan Reipas selvisi säikähdyksellä, kun pallo kävi läpiajon päätteeksi Reippaan tolpassa. Tauolle siirryttiin vieraiden 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Reipas paransi otteitaan hetki hetkeltä. Tunnin kohdalla Antti Hukka haki vasurillaan yläkulmaa, mutta tauolla kentälle vaihdettu Eero Viljanen venytti itsensä pallon tielle. HJS puolusti tiiviisti Reippaan hallitessa peliä, mutta jakson edetessä Reipas sai viimein prässinsä toimimaan ja teki vierailijoiden elosta hankalaa.

Tasoitusmaalia jouduttiin Kisapuistossa kuitenkin odottamaan aina viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka. Mikko Tuomi laittoi laidaltaan namupassin juoksuun Kristian Yli-Hietaselle, joka otti pallon 16-alueen rajalla mukaansa rinnallaan. Hän ampui toisella kosketuksellaan kohti yläkulmaa, mutta Eero Viljanen venytti itsensä haamutorjuntaan. Seuranneesta kulmasta Reipas kuitenkin rankaisi. Janne Hahlin kulma kiersi kohti Jussi Hauhiaa ja konkari voitti pääpallon suvereenisti. Kokenut Hauhia puski pallon varmasti verkkoon ja ottelun tasoihin.

Reipas haki voittomaalia vimmatusti ja se avasi paikkoja myös vieraille. Lahtelaisten paras paikka tuli Topias Inkiselle, mutta HJS kesti. Vierailijat puolestaan saivat puolittaisen läpiajon, kun Jonni Thusberg väläytti rytminvaihdostaan. Joona Halla otti tyylikkään jalkatorjunnan ja näin ollen ottelun loppulukemiksi kirjailtiin 1-1.

Pelin tauottua Lahden Reippaan keskikentälle vaihdosta tullut Jussi Hauhia oli tyytyväinen siihen, että joukkue jaksoi tehdä töitä koko ysikymppisen. Hän kuitenkin harmitteli Reippaan vaisua ensimmäistä jaksoa. Hauhian mukaan ottelu alkoi kääntyä Reippaalle, kun kotijoukkue sai prässinsä toimimaan.

– Ensimmäinen jakso oli meille vaikea. En tiedä oliko se meidän huonoutta vai vastustajan hyvyyttä. Emme saaneet aktiivista prässiämme toimimaan. HJS käytti sen hyödyksi ja loi paikkoja. Toisella jaksolla saimme homman kääntymään. Pikkuhiljaa pystyimme riistämään palloa syvemmältä ja luomaan sitä kautta maalipaikkoja. Tämä ottelu kertoi sen, että jaksamme juosta koko ottelun ja se lupaa hyvää. Omasta maalistani olen tietysti iloinen. Pallo tuli minulle täydellisesti viiteen metriin, enkä edes minä voi erehtyä niin läheltä, Hauhia nauraa.

Ottelu pelattiin koronarajoitusten johdosta ilman yleisöä. Kausi alkaa kesäkuussa.