Lahden Reippaalle vierastappio harjoitusottelussa

Lahden Reipas kärsi 3-2-tappion Hämeenlinnassa pelatussa harjoitusottelussa Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan. Viirupaitojen maalit viimeisteli Tomi Kult ja Veeti Laiho. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Eemeli Raittinen, Santeri Stenius ja Ossi Lehtonen.

Kotijoukkue HJS oli vahva heti alusta. Reippaan peli oli puolestaan hidasta kuin höyryjunan matka Heinolaan. Viirupaidat olivat askeleen myöhässä vastustajaa. Vierailijan syötöt kestivät liian kauan, joten kotijoukkueella oli helppo työ napsia niitä poikki. Niinpä kotijoukkue takoi vartissa taululle 2-0-lukemat. Reipas-vahti Anton Munukka kerkesi ensimmäisen vartin aikana venymään myös pariin haamutorjuntaan.

Jakson puolivälissä Reippaalla oli hyvä jakso. Ensin Gullit Zolameso, Tuomas Kautonen ja Emil Yildirim pelasivat näppärästi lyhyillä syötöillä yhteen ja kuin huomaamatta Zolameso oli nokikkain HJS-vahti Valtteri Lähteen kanssa. Lähde kuitenkin torjui Zolameson yrityksen.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Reipas lopulta onnistui kaventamaan. HJS siivosi erikoistilanteen suoraan Ville Jokelalle, joka nosti pallon takaisin rangaistusalueelle. Jokelan pallo tipahti lopulta tarkasti Tomi Kultin eteen ja Kult juoksi pallon sisään maaliin. HJS kuitenkin kuittasi Reippaan osuman vain vain kaksi minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue viimeisteli rangaistuspotkusta ja Reipas oli jälleen kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Reipas ei kyennyt toisella jaksolla parantamaan peliään tarpeeksi. HJS ei päässyt juurikaan paikoille, vaikka tunnin pelin kohdalla Munukka joutuikin torjumaan jälleen läpiajon. Samalla myös Reippaan paikat jäivät puuttumaan. Kentälle vaihdettu Asaad Babiker ampui oman kuljetuksensa päätteeksi tolppaan. Lisäajalla kotijoukkue osui pystypuuhun, joten tolppalaukaukset menivät tasan. Viimeisestä tilanteesta Reipas kavensi. Kulman jälkeen pallo jäi pomppimaan boksiin ja vitosen viivalta Veeti Laiho tökkäsi pelivälineen maaliin. HJS kaatoi Reippaan lukemin 3-2.

Kakkosen otteluohjelma on julkaistu. Reipas aloittaa pelit 1.6. vieraissa. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Kisapuistossa 4.6. klo 18.30. Tiedotamme myöhemmin ottelujärjestelyistä, kun viranomaisohjeistus selviää. Liitteenä kuva ottelukalenterista.