Leirilaakson raportti: kahden maalin takaa rinnalle

Reipas nousi kahden maalin takaa rinnalle eilisessä harjoitusottelussa.

Lahden Reipas ja Järvenpään Palloseura pelasivat vauhdikkaan 2-2 (0-2) tasapelin harjoitusottelussa Mukkulan kuplassa lauantai-iltapäivänä. Viirupaitojen maaleista vastasivat Berat Köse ja Asaad Babiker. Vierailijoilta osuivat Hedi Khayat ja Tuure Nummi. Ottelu oli päävalmentaja Tommi Kautoselle ensimmäinen Reippaan peräsimessä.

Lahtelainen jalkapallo lähti uudelle vuodelle käyntiin vauhdikkaasti. Reipas hallitsi ottelua ja loi muutaman potentiaalisen paikan ottelun ensiminuuteilla. Hyökkäykset eivät kuitenkaan päättyneet maalia kohti menneisiin laukauksiin. Ensimmäisen jakson puolivälissä pirteästi esiintynyt Onni Pekkanen alusti Berat Köselle paikan. Köse joutui ampumaan huonosta asennosta ja veto karkasi hieman yli.

Seuraavasta hyökkäyksestä nähtiin ensimmäinen maali, mutta sen teki JäPS. Hedi Khayat taituroi itsensä läpi viirupaitojen puolustuksen ja sijoitti pallon tarkasti ohi Reipas-vahti Anton Munukan. Vierasjoukkue siirtyi johtoon, vaikka Reipas hallitsi kenttätapahtumia.

Hetkeä myöhemmin järvenpääläiset tuplasivat johtonsa. Hedi Khayat pelasi taidokkaasti Tuure Nummen läpiajoon. Nummi kiersi nuoren Anton Munukan ja viimeisteli helpon maalin. Tauolle lähdettiinkin vieraiden 2-0-johdossa.

Toiselle jaksolle tuli terävämpi Reipas. Aivan jakson alussa Sakari Jokinen väläytteli kahdesti loistavaa potkutekniikkaansa. Valitettavasti tällä kertaa pommit pysähtyivät kahdesti maalipuihin. Reipas loi ensimmäisellä vartilla useita maukkaita paikkoja, mutta järvenpääläispuolustus venyi.

Reilu kaksikymmentä minuuttia ennen loppua Reipas lopulta onnistui pitkän painostusjakson päätteeksi. Keskikentän ilmatilaa hallinnut Jussi Hauhia kunnostautui syöttöpuuhissa ja pelasi Berat Kösen juoksuun. Köse leikkasi kevyesti sisään ja sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajalla. Hän ampui tulisen kudin alakulmaan ja kavensi ottelun lukemiksi 1-2.

Kavennusmaalista viirupaidat saivat hengen päälle ja vartti ennen loppua lahtelaiset onnistuivat tasoittamaan ottelun. Johannes Karjalainen keskitti matalan pallon takatolpalle ja ensimmäisenä paikalla oli Asaad Babiker. Babiker tyylitteli pallon verkkoon ja Reipas oli noussut kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin.

Ottelun lopussa Reipas haki vimmatusti voittoa ja loikin muutaman tuhannen taalan paikan. JäPS:n maali kuitenkin pysyi noiduttuna ja näin ollen vuoden ensimmäisestä harjoitusottelusta tuloksena oli tasapeli. Ottelun jälkeen päävalmentaja Tommi Kautonen kuitenkin löysi positiivisia puolia joukkueensa esityksestä.

– Tämä oli hyvä tapahtuma. Meille oli tärkeää saada ensimmäinen treenimatsi, jotta pääsen näkemään pelaajia pelitilanteissa ja tutustumaan heihin. On positiivista, että pelaajat tekivät harjoituksissa suunniteltuja asioita kentällä ja onnistuimme luomaan runsaasti maalipaikkoja, Kautonen totesi hieman pettyneenä.

Vallitsevien rajoitusten johdosta ottelu pelattiin ilman yleisöä vaadituin turvatoimin.