Otteluennakko: Aggressiivinen hyökkäys Joutsenossa

Lahden Reippaan nuoriin lupauksiin kuuluva Erik Heinonen (s. 2001) uhkuu taistelutahtoa. Joukkueella on edessä arkipeli Joutsenossa Kultsu FC:n vieraana torstaina 13.8.2020. Joukkueet kohtasivat viimeksi heinäkuussa Reippaan 0-1 voiton merkeissä. Heinosen mukaan pelin agenda on selvä: vain maalit kelpaavat. Hän toivoo Reippaalta aggresiivista hyökkäyspeliä ja maalintekohalukkuuden tulee näkyä. 

– Pelejä on vaikea voittaa ilman maaleja ja samalla oma pääty pidetään tietysti puhtaana. Taistellaan tilanne kerrallaan, hän kuittaa kysymykset taktiikasta.

Erik Heinonen pelaa toista kauttaan Lahden Reippaan miesten joukkueessa. Hän on aloittanut jalkapallon futiskoulusta ja pelannut FC Kuusysin riveissä läpi nuoruuden. B-junioreiden SM-pronssin (2017) siivittämänä tie vei FC Lahti A- junioreiden ja Kuusysin miesten kautta viirupaitoihin. Heinoselle oli selvää, että jalkapallon täytyy tuoda haasteita. Nuori pelaaja kontaktoi suoraan Reippaan päävalmentaja Petri Järvisen ja osoitti halunsa itsensä kehittämiseen. Peliaikaa on nyt tullut läpiajokauden jälkeen. Heinoselle on selvää, että hän haluaa olla yksi Reippaan joukkueen ydinpelaajista. 

– Nyt koen, että taso on minulle oikea. Harjoituksista lähtien on tarpeeksi haastetta. Tykkään treenata ja pelata kovia vastaan. Nautin tällä hetkellä äärimmäisen jalkapallosta, Heinonen myhäilee. 

Nautinto on ensimmäinen avain kehittymiseen. Heinosella on halu tehdä paljon töitä jalkapallon eteen ja monipuolinen joukkue tukee siinä. Harjoituksissa vastaan astuvat taitavat kokeneet pelaajat kuten Riku Heini tai Kasperi Heinonen. Se kehittää nuorta pelaajaa, kun harjoituksissa peliajasta kilpailee pelaajat, joita voi katsoa ylöspäin. Kokeneempi kaarti näyttää esimerkkiä treenaamiseen ja tarjoaa pikkuisen kovemman vastuksen spurtata pallon perään. 

– Meillä on älyttömän hyvä meininki. Nyt tykkään futiksesta ja koen, että olen kehittynyt pelaajana paljon tämän siirron myötä. Tavoitteeni ovat Kakkosta korkeammalla, mutta tämä on hyvä polku minulle, Heinonen pohtii. 

Hän haluaa kehittää itseään joka päivä ja treeniin on aina luotu tavoite, jota kehittää tänään. Joukkueen laaja ikäjakauma on pelaajille rikkaus. Reippaan hyvä joukkuehenki näkyy myös yleisölle katsomoon. Samoin Erik Heinosen fiiliksen nostaa korkealle pelien taso. Katsojat tuovat maustetta peliin, kun elävät kentän tapahtumissa mukana. Heinosen mielestä katsojat ovat kuin osa joukkuetta. Kisapuiston yhtenäinen tunnelma saa kiitosta. 

– Kun A-junnuista hyppäsi tähän maailmaan niin on ihan eri meno. Aurinko paistaa aina kotipeleissä, niin mikäs siinä pelatessa, Heinonen hymyilee. 

Kun katsojista huokuu ilo Reippaan maaleista, niin se tuo pelaajille virtaa tehdä niitä. Reippaan viimeinen peli Mikkelissä ei ollut joukkueena hyvä. Kultsua lähdetään kaatamaan aivan toisella sykkeellä. Joutsenolaiset vaihtoivat juuri päävalmentajaa, joten tilanne on myös Reippaalle kutkuttava.  

– Olemme näyttäneet, että osaamme pelata joukkueena. Meillä on myös hyviä yksilöitä, joten painetaan yhteen hiileen ja uskotaan omaan juttuun, Heinonen maalaa illan tunnelmaa. 

Kultsu-pelin jälkeen Reippaalla on pelitaukoa pari viikkoa. Kotona pelataan seuraavan kerran lauantaina 29.8. klo 17 ja samalla vietetään Maatila-Liha Merosen isännöimiä Sikajuhlia Kisapuistossa. Paikalla on livebändi, hyvää ruokaa (possua!) ja kaikenlaista extrahauskaa. Laita jo nyt päivä kalenteriin! 

Kultsu FC – Lahden Reipas 
to 13.8. klo 18:30 
Joutsenon keskuskenttä 
Livestriimi Etelä-Suomen Sanomien ja Etelä-Saimaan kautta. 

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit