Otteluennakko: FC Kiffen – Lahden Reipas

Pelipäivä on aina juhlapäivä, mutta lauantaina on syytä juhlia kaksin verroin. Lahden Reipas matkaa Helsinkiin FC Kiffenin 115-vuotisjuhlaotteluun. Seurojen yhteinen historia on pitkä, joten kumpi juhlii enemmän tällä kertaa?

Lahden Reipas kärsi kirvelevän tappion viime lauantaina helsinkiläiselle PPJ:lle. Reipas meni ottelussa komeasti johtoon Asaad Babikerin onnistuneen suorituksen jälkeen. Maali kuitenkin merkittiin lopulta vierailijoiden omaksi maaliksi. Toisella jaksolla viirupaidat eivät saaneet Shakur Boudalia kuriin ja vierailijoiden hyökkääjä iski hattutempun. Reipas pelasi myös lähes koko toisen jakson kahden miehen vajauksella Samuel Pasasen ja Onuray Kösen otettua hieman kyseenalaiset punaiset kortit.

Kirvelevä tappio pudotti Reippaan kuudenneksi, mutta sarja on äärimmäisen tasainen ja piste suuntaan tai toiseen vaikuttaa sijoitukseen paljon. Lauantaina Reipas joutuu tulemaan toimeen ilman pelikieltoisia keskikenttäpelaajia Köseä ja Pasasta. Reippaan nuori joukkue on kuitenkin valmis taistelemaan jälleen voitosta.

Kotijoukkue FC Kiffen perustettiin kuukautta vaille 115 vuotta sitten Kruunuhaassa. Reipasta hieman nuorempi seura nousi nopeasti yhdeksi helsinkiläisen jalkapallon kulmakivistä ja Mustat Hurmurit ovatkin voittaneet neljästi Suomen mestaruuden. Pitkään ja komeaan historiaan mahtuu paljon, eikä suru-uutisiltakaan voi aina välttyä. Kiffen onkin lähiaikoina saanut vastaanottaa ikäviä uutisia, kun sekä Erkki Alaja ja Timo Huotinen siirtyivät vihreämmille pelikentille. Ottelussa kunnioitetaan 115-vuotiaan Kiffenin lisäksi kahta Kiffen legendaa.

Kauden 2023 Kiffen on pelannut viihdyttävää ja tutuksi tullutta boheemia jalkapalloa. Edellisellä kierroksella neljäntenä sarjassa olevat Mustat Hurmurit kärsivät kuitenkin tappion paikallisottelussa Klubi 04:ä vastaan. Ottelu oli lämmin ja tasainen, mutta Klubin alussa tekemä maali riitti lopulta voittoon.

Joukkueet kohtasivat toisensa tällä kaudella Kisapuistossa toukokuun lopussa. Viihdyttävä ja taktinen ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasatulokseen. Joukkueiden ottelut ovat harvoin päättyneet maalittomaan, sillä edellinen 0—0-peli keskinäisissä otteluissa oli 1960-luvun alussa. Yhteensä Reipas on voittanut keskinäisistä 26 ottelusta kymmenen. Luvassa on jälleen viihdyttävä ottelu, mutta kumpi juhlii ottelun jälkeen enemmän?

 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon