Otteluennakko: Helsingissä tiedossa tasaväkinen kamppailu

Perjantai on pelipäivä ja Lahden Reipas matkaa Helsinkiin. Pääkaupungissa viirupaitoja isännöi perinteikäs ja yksi Helsingin jalkapalloilun neljästä kivijalasta FC Kiffen. Joukkueet ovat Kakkosen lohkossaan tasapisteissä, joten ennakkoon ottelu tulee olemaan tiukka kamppailu.

Lahden Reipas vieraili juuri ennen juhannusta Porvoossa. FC Futura jäi jyrän alle ja Reipas nappasi 4-0-voiton. Reippaalla oli paikat vielä useampaankin osumaan, mutta neljä maalia riitti pisteisiin helposti. Kösen veljekset olivat liekeissä. Berat Köse iski kaksi ja Onuray Köse yhden. Neljännestä maalista vastasi Lirinis Haziri.

Kahdessa edellisessä ottelussa viirupaidat ovat iskeneet kahdeksan maalia. Hyökkäyspäässä onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, sillä Atlantis FC:tä vastaan maalin makuun pääsivät Asaad Babiker, Gullit Zolameso ja Tim Martinen. Heistä Babiker osui kahdesti Atlantiksen verkkoon.

Myös Reippaan puolustus on toiminut tällä kaudella hyvin ja joukkue on päästänyt toiseksi vähiten maaleja sarjassa. Edellä on vain illan vastustaja FC Kiffen, joka on päästänyt maalin vähemmän. Porvoossa Reippaan topparipari Masa Malen – Tuomas Kautonen tylsytti vastustajan hyökkäykset täysin. Myös keskikentän pohjalla pelannut Joona Tapani on ollut isossa roolissa puolustuksen apuna. Reippaalta löytyy tarvittaessa myös leveyttä paikkaamaan poissaoloja ja väsyneitä jalkoja.

Kotijoukkue FC Kiffen murskasi juhannusviikolla puolestaan vieraskentällä FC LaPan 6-0-tennislukemin. Eetu Kolu iski täyden hatullisen. Kolua avustivat Fesal Mohamed, Mauricio Hopsu ja Daniel Åkerlund. Yksi Kiffenin onnistujista oli myös muutaman osuman syöttänyt Peik Koskinen.

Helsingin Kruununhaasta lähtöisin oleva Kiffen joutunee lähtemään otteluun ilman tuttua lahtelaisseurojen kurittajaa, sillä Cheikh Toure loukkaantui muutama kierros sitten. Kiffenin hyökkäys on silti vaarallinen ja joukkue onkin iskenyt 20 osumaa, kuten myös Reipaskin. Kiffen on viirupaitojen tapaan onnistunut laajalla rintamalla ja parhaalla maalintekijällä, Eetu Kolulla on koossaan neljä maalia.

Joukkueet ovat tulleet toisilleen tutuiksi vuosikymmenien aikana. Ensimmäiset viralliset ottelut kaksikon välillä pelattiin jo 1910-luvulla. 1960- ja 1970-luvuilla molemmat joukkueet kamppailivat muutamaan otteeseen Mestaruussarjan mitaleista ja mestaruuksista. Viimeisinä vuosina joukkueet ovat olleet samassa Kakkosen lohkossa ja viime kaudella Lahdessa päädyttiin pistejakoon. Kiffenin kotiottelu oli kauden viimeinen ottelu, jossa ei ollut panosta. Ottelussa keskityttiin juhlimaan lopettavia legendoja, kuten lahtelaiskassari Tom Hellqvistiä. Kiffen vei lopulta pisteet lukemin 2-1.

Kuinka käy kahden legendaarisen seuran kamppailussa legendaarisella Bolliksella?

FC Kiffen – Lahden Reipas 
pe 1.7. klo 19.00 
Töölön pallokenttä, Helsinki

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen