Otteluennakko: Juhlat tiedossa!

Lauantai on juhlapäivä. Lahden Reipas pelaa Kisapuistossa Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan kauden viimeisen kotiottelunsa. Samassa yhteydessä juhlistetaan Reippaan 130-vuotista taivalta suomalaisessa huippu-urheilussa ja koko Lahti on kutsuttu mukaan juhlimaan.

Tukevasti neljänneksi itsensä naulannut Reipas kärsi edellisessä ottelussaan 1-0-tappion Kotkassa Peli-Karhuja vastaan. Tappiosta huolimatta Reipas esiintyi pirteästi ja hallitsi taistelupeliä hienokseltaan. Viimeisellä hyökkäyskolmanneksella viirupaidat olisivat kuitenkin kaivanneet piirun verran lisää terävyyttä.

Reipas haluaa voittaa lauantaina kotiyleisönsä edessä 130-vuotisjuhlan kunniaksi. Viirupaitojen aktiivinen prässi on purrut kauden aikana hyvin, ja Reipas on kyennyt luomaan sitä kautta pallonriistoja ja maalipaikkoja. Lauantaina maalipaikat pitää hyödyntää täydellisesti, jotta joukkue voi taistella voitosta.

Vierailija Mikkelin Pallo-Kissat taistelee vielä sarjapaikastaan. Pallo-Kissat tarvitsee jäljellä olevista otteluistaan voitot ja apuja myös muilta. Edellisellä kierroksella mikkeliläiset kärsivät 3-1-vierastappion FC Kiffenille. MiPK:n ainokaisen viimeisteli Antti Voutilainen. Pallo-Kissat oli ottelussa välillä suurissa vaikeuksissa Kiffenin prässin kanssa, mutta kavennusosuman jälkeen se kykeni hallitsemaan peliä.

Vaikka mikkeliläisten sarjasijoitus on tällä hetkellä viimeinen, ei joukkue ole helppo vastus Reippaalle. Sarjapaikasta taistelu antaa aina pienen ylimääräisen virtapiikin. Kapteeni Miika Kolsi on Kakkosen tasolla erittäin kova pelimies ja Sutthirak Tama on kuulunut mikkeliläisten rinkiin jo pitkään. Lahtelaistaustainen Eero Karjalainen luutii Pallo-Kissojen takalinjoilla.

Joukkueilla on pitkä keskinäinen historia. Mikkelin Pallo-Kissat liittyy Reippaan Suomen ennätykseen, sillä MiPK katkaisi 1970-luvulla Reippaan 31 perättäisen ottelun voittoputken Suomen Cupissa. Lisäksi joukkueet ovat menneinä vuosikymmeninä ja pelanneet viime vuosina tiukkoja ja jännittäviä kamppailuita.

Joukkueet kohtasivat toisensa muutama viikko sitten Mikkelissä. 75-vuotista historiaansa juhlinut MiPK oli koko ottelun vaarallinen, mutta Reipas teki maalit. Ensin Reippaan korkea prässi toimi ja Asaad Babiker sai viedä viirupaidat johtoon. Miska Verkko naulasi lahtelaisille 2-0-voiton komealla yksilösuorituksellaan.

Vaikka matsipäivä on aina juhlapäivä, ei Reippaan juhlallisuudet pääty ottelun loppuvihellykseen.
Ottelun jälkeen on Lahden lyseossa kakkukahvit katettuna kaikelle kansalle. Luvassa on myös perinteistä bingoa, fanituotemyyntiä sekä näyttely Reippaan historian vaiheista. Illan aikana nähdään myös vuodenvaihteen 1964-1965 pelireissusta Afrikkaan kertova dokumentti.

Lahden Reipas – MiPK
la 2.10. klo 15.00 Kisapuisto stadion
Liput 5€, alaikäiset maksutta
Livestriimi: ess.fi
Otteluisäntänä Dinox

130 v. juhlat 
la 2.10. klo 17-19 Lahden lyseo 
Vapaa pääsy

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon