Otteluennakko: Kotkaan taistelemaan!

Kausi lähenee loppuaan, mutta vielä on pelattavaa. Lahden Reipas matkaa lauantaina Kotkaan, jossa viirupaitoja isännöi Peli-Karhut. Kahden perinteisen jalkapallokaupungin kohtaamisessa on aina oma mausteensa.

Neljänneksi sarjassa itsensä ankkuroinut Reipas palasi edellisellä kierroksella tyylillä voittokantaan. Mikkelin Pallo-Kissat kaatui vieraskentällä tyylikkäästi 2-0. Reipas ratkaisi ottelun toisella jaksolla. Ensin viirupaitojen prässi toimi ja Asaad Babiker iski maalin Tomi Kultin esityöstä. Lahtelaisten 2-0-maali oli Miska Verkon komea yksilösuoritus. Puolustuspäässä Reipas selvisi muutamasta mikkeliläisten vaarallisesta hyökkäyksestä ja nappasi voiton.

Voitto ja nollapeli lämmitti joukkuetta ja antoi jälleen vaikean jakson jälkeen itseluottamusta koko joukkueelle. Nollapelin päälle on myös hyvä rakentaa lauantaina, sillä Reipas taistelee vielä sarjan kolmospaikasta tosissaan. Kotkaan viirupaidat lähtevät hakemaan täyttä pistepottia omalla pelillään. Valmennusjohdolle mietittävää tuo Tapio Torpon poissaolo korttitilin täyttymisen vuoksi.

Kotijoukkue PeKa taistelee vielä sarjapaikastaan. Kotkalaiset ovat tasapisteissä putoajan paikalla olevan MYPAn kanssa ja jokainen piste on PeKalle erittäin tärkeä. Viime sunnuntaina sarjanousijan urakka hankaloitui, kun PeKa kärsi 2-1-tappion myös putoamiskamppailussa olevalle Pallokerho Keski-Uusimaalle. PeKan ainokaisen viimeisteli Elmeri Oksanen. PeKa johti ottelua vielä reilun tunnin jälkeen, mutta jäi pisteittä.

Kotkalaisten suurin ongelma tällä kaudella onkin ollut maalinteko. Joukkue on tehnyt toiseksi vähiten maaleja A-lohkossa. Kokenut puolustava Juuso Laitinen on kotkalaisten viimeistellyt neljä osumaa, jolla hän johtaa PeKan sisäistä maalipörssiä. Kotijoukkueen urakkaa ei helpota kahden maalin miehen Lennart Voikarin pelikielto. PeKa on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, mutta silti kotkalainen taistelutahto takaa sen, että ottelusta ei tule Reippaalle helppoa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Kumpainenkin voitti yhden Kisapuistossa pelatun harjoitusottelun. Ensimmäisen vei Reipas lukemin 3-0 Sakari Jokisen kahdella ja Tapio Torpon yhdellä osumalla. Toisessa harjoitusottelussa puolestaan Reipas hallitsi kenttätapahtumia, mutta Jimi Lassila iski ottelun lopussa PeKan 1-0-voittoon. Sarjassa PeKa näytti jälleen venymiskykyä, kun Reipas pääsi pelaamaan ylivoimalla noin tunnin Joonatan Lassilan katseltua suoraa punakorttia. PeKa johti ottelua Reippaan tehtyä yhden omiin. Kovasta paineesta huolimatta ainoastaan Janne Hahl onnistui ohittamaan PeKa-vahti Tomas Turusen ja pisteet jaettiin lukemin 1-1.

Odotettavissa on kolmen edellisen kohtaamisen kaltainen taistelupeli, jossa ei säästytä mustelmilta, eikä värikkäiltä kenttätapahtumilta. Se, kumpi joukkueista on tyytyväisempi ottelun jälkeen selviää lauantaina.

PeKa – Lahden Reipas
la 25.9. klo 15.00, Arto Tolsa Areena

Seuraava (ja kauden viimeinen) kotiottelu la 2.10. klo 15 Kisapuistossa.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon