Otteluennakko: Maaleja mestareiden kunniaksi

Reippaan kahden ottelun viikko huipentuu sunnuntaina Kisapuistossa, kun nuoret ja nälkäiset nurmijärvelaiset saapuvat mastokaupunkiin. Sarjataulukossa Lahden Reipas on pykälän verran ylempänä sijalla kahdeksan (16 p.) ja Nurmijärven Jalkapalloseura yhdeksäntenä (14 p.). Kohtaamisesta on odotettavissa tasaväkistä kamppailua kauniissa syysillassa. Reippaan kotimatseissa ei ole satanut kertaakaan tällä kaudella ja puolipilvinen keli pitäisi olla huomennakin. Tiukkaan kohtaamiseen valmistautuu myös Reippaan oma nuori ja nälkäinen Berat Köse (s. 1999).

Berat Köse on löytänyt paikkansa Reippaan riveistä lahtelaisen junioripolun päätteeksi. Kösen vaivana on ollut pitkä loukkaantumishistoria lähtien jo nuoruusvuosista. FC Lahden A-junioreissa Köse oli voittamassa Suomen mestaruutta vuonna 2018. Heti mestaruusjuhlien jälkeen hänelle jäi polte päästä vielä harjoittelemaan. Lahden Reippaalla oli syksyllä juuri sopivasti treenejä tarjolla. Näin kohtalo johdatti pelaajan viirupaitoihin. Epäonnisesti Köse kuitenkin loukkaantui off seasonin aikana. Kaudella 2019 Köse pystyi pelaamaan vain kahdeksan ottelua. Sama taival oli edessä myös tänä vuonna. Pelikuntoa on jälleen etsitty keväästä lähtien loukkaantumisen takia. ”Reippaalla on ollut ovet auki minulle ja loukkaantumisten jälkeen olen päässyt aina treenirinkiin mukaan”, Köse tuntee hyvää mieltä mahdollisuudesta pelata. 

Ensin löytyi pelikunto ja nyt peliminuutit. Loukkaantumisten kanssa taistellessa mielenrauhaa on tuonut tieto, että yhteisö on odottamassa. Ylipäätään Köse kuvailee Reipasta ystävälliseksi joukkueeksi. Tosin jos hän olisi vastustaja, niin silloin se ei olisi ystävällistä. ”Sanotaan näin, että ei ole helppo pelata meitä vastaan”, Köse muotoilee sanojaan naurahtaen. Hän tunnustaa myös itse olevansa pieni kiusankappale kentällä, mutta kopissa hymy huulilla. Köse tunnetaan kentän ulkopuolella joukkueen suvereenina FIFA-mestarina, ja hän edustikin Reipasta e-sarjakauden avauksessa huhtikuussa JäPSiä vastaan tuoden voiton kotiin leikitellen.

Kommentteja Nurmijärven Jalkapalloseurasta ei heru. Vastustajalla ei ole väliä, kun joukkue keskittyy omaan pelaamiseen. Reippaan oma peli rakentuu Kösen mukaan pitkälti asenteesta. ”Se on se meidän juttu. Emme luovuta. Jaksamme taistella loppuun asti ja yleensä puolustuksen kautta teemme nopeita iskuja. Suurin tekijä on kuitenkin asenne”, Köse tiivistää. 

Sunnuntain ottelu on tärkeimpiä pelejä koko kaudella eikä vähiten siksi, että vuoden 1970 Suomen mestareita on paikalla juhlistamassa Reippaan historian saavutuksia. Jos nuori Köse saisi matkustaa ajassa viisikymmentä vuotta taaksepäin hän haluaisi ehdottomasti kokea matkan mestaruuteen ja nostaa pokaalin ilmaan lahtelaisten kanssa. Suureen syyniin legendat eivät ole nykyistä Reipasta asettaneet, vaikka pelaajat mielellään kuuntelevat kokemusta. Kun ottelussa on syytä juhlaan, niin koko Reippaan joukkue haluaa laittaa ylpeänä viirupaidan päälle. Kösen sanoin vain voitto kelpaa: ”Haluamme näyttää legendoille, että myös me olemme paidan arvoisia. Ennen, nyt, aina – eikö se niin mene?”, Köse kuittaa. 

Sunnuntaina ottelussa yhdessä vuoden 1970 Suomen mestareiden kanssa pelataan myös puoliaikabingoa. Mestaruusvuonna Reipas nimittäin perusti oman bingon kaupunkiin. 

Lahden Reipas – NJS (Nurmijärvi)
su 4.10. klo 17 
Kisapuisto stadion 

Liput: 5e / kausikortti (alle 18 v. ilmaiseksi)

Lipunmyynti Olympiaportilla parkkialueen välittömässä läheisyydessä.
Kisapuistossa sinua palvelevat kioski, fanituotemyynti ja anniskelualue. Meillä voit maksaa käteisellä tai kortilla kaikissa pisteissä.

Saavuthan paikalle vain täysin terveenä. Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja katsomoon on merkattu valmiiksi penkkirivit, joille voi istua. Lisäksi saatavilla on käsidesiä. 
 

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit