Otteluennakko: Roope Suonion heittokädestä vauhtia Mikkeliin

Reippaalla on sunnuntaina 9.8. edessä ruuhkainen 5-tie, kun joukkue suuntaa kohti Mikkeliä. Kakkosen A-lohkossa on menossa niin sanotut paikallispelikierrokset, mikä tarkoittaa Reippaalle useita kohtaamisia Lappeenrannan PEPOa, Joutsenon Kultsua ja Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan. Pallo-Kissat kävivät jo hakemassa Lahdesta kolme pistettä pois, joten onko nyt meidän vuoromme ryöstöretkeen? 

– Edellinen peli Kissoja vastaan oli jännä. Hallitsimme palloa ja loimme paikkoja. Meillä olisi ollut mahdollisuus voittaa. Vastustaja teki maalit niistä paikoista, jotka heillä oli, Roope Suonio kertaa heinäkuista kohtaamista Kisapuistossa. 

Reipas voitti viime lauantaina Lappeenrannan PEPOn maalijuhlin (4-1). Ottelu oli tärkeä joukkueen itseluottamukselle. Suonio ei ole ollut huolissaan joukkueen pelaamisesta. Niukat tappiot kääntyvät voitoksi, kun on luottamusta omaan ryhmään ja pelitapaan. PEPO-kohtaamisessa Reipas liikutti palloa hyvin. Viimeinen neljännes ei aiemmin ole ollut tarpeeksi tehokas, nyt oli. 

– PEPO on pirun hyvä jengi. Kertoo meistä, että pystyimme hallitsemaan peliä ensimmäisen vartin jälkeen, Suoniolle jäi hyvä fiilis matsista. 

Roope Suonion nimi on tuttu useissa palloilupiireissä. Suonio on pelannut jalkapalloa läpi lapsuuden yhtenä harrastamistaan lajeista. 15-vuotiaana lajin valinta oli ajankohtainen, kun kutsu kävi sekä jalkapallon että koripallon nuorisomaajoukkueisiin. Silloin koripallo vei voiton.

– Kun korisura läheni loppua niin lähdin kokeilemaan, mihin rahkeet futiksessa riittävät. Nyt on riittänyt Kakkoseen. Futis on ensirakkaus, mutta koripallo vei lopulta voiton, Suonio kertaa vaiheitaan Reippaan pelaajaksi. 

Koripallossa Suonion taito riitti ammattilaisuuteen ja hän pelasi koripalloammattilaisena 14 kautta. Mihin asti futista on tarkoitus viedä? Suonio on ottanut jalkapallosta vastaan kaiken, mitä on voinut saada. 

– Olen onnellinen, että olen saanut pelata ja pärjätä hyvin Kakkosessa. Nautin siitä, mitä juuri tällä hetkellä on, hän tiivistää. 

Pelaaminen on mukavaa ja omien taitojen mittaaminen entiselle ammattilaisurheilijalle mielekästä. Urheilu sävyttää Suonion arkea muutenkin, sillä päivätyöt tehdään Lahti Basketballin toiminnanjohtajana ja vapaa-aika kuluu monipuolisesti futiksen, koriksen, lätkän ja tenniksen parissa. Jalkapallo antaa hyvää vastapainoa urheiluhallinnolle. 

– Kun on urheillut ammatikseen niin haluaa mitata omaa kapasiteettiaan jatkuvasti. Jalkapallo antaa toisenlaisen perspektiivin. Palo kilpailemiseen on ja tulen tekemään tätä hamaan loppuun asti, oli laji ja tapa mikä tahansa, Suonio kuittaa rakkautensa liikuntaan. 

Suonio imee itseensä vaikutteita kaikista urheiluyhteisöistä. Hän näkee, että lahtelainenkin palloilu lähtee yhteistyöstä, ja kaipaa foorumeita, joissa lajit voisivat oppia toisiltaan ja tempaista yhdessä. Hän itse nauttii siitä, että jokaisesta yhteisöstä on tullut tuttuja ihmisiä ja ideoista. On tärkeää, tutkia lajeja eri näkökulmista ja oppia uutta. Suonio on nöyrä kaikkea urheilua kohtaan, sillä jokaisella on annettavaa. 

Aluksi Roope Suoniolla ei ollut ajatustakaan, ketä vastaan Reipas pelasi. Vastustaja oli aina tuntematon ja hän meni vain pelaamaan. Nyt samat joukkueet ovat pyörineet lähellä, joten tietoa on tullut. Samoin vastustajille on käynyt hyvin selväksi Reippaan vaaralliset rajaheitot Suonion käsistä. Tarkka heittokäsi tuo Reippaan peliin yhden ulottuvuuden ja antaa joukkueelle paljon vaihtoehtoja pelata heittotilanteista. Suonion mukaan hänen taustansa ei ole mikään salaisuus kentällä, mutta tuntuu herättävän edelleen hämmennystä vastustajissa. 

– Vastustajat osaavat jo ottaa huumorilla. Taustalla on ehkä pelonsekainen tunne, että sieltä se taas tulee. Se on meidän pelin hyvä ase, jota on mukava käyttää. Tietysti siitä on myös treenattu erilaisia variaatioita, Suonio naureskelee. 

Roope Suonio kiittää Reippaan kotiyleisöä jo nyt tässä vaiheessa kautta. Reippaan ottelutapahtuma on hyvä ja hän toivoo, että joukkue tarjoaa viihdettä myös jatkossa. Mikkeliin hän suuntaa innostuneena. 

– Mikkelissä on kiva käydä pelaamassa. Siellä on huikea nurmi ja hyvä stadion. Sanoisin, että sunnuntai-illan huumaa. 

Mikkeliin on lyhyt matka, ja viimekin vuonna lahtelaisfaneja näkyi katsomossa. ESS ja Länsi-Savo striimaavat pelin suorana Mikkelistä. Reippaan kokoonpano julkaistaan joukkueen somekanavissa sunnuntaina klo 10. Reipas pelaa seuraavan kerran kotona lauantaina 29.8. klo 17. Samalla Kisapuistossa vietetään Sikajuhlia! 

Mikkelin Pallo-Kissat – Lahden Reipas
Su 9.8. klo 18:30
Mikkelin Urheilupuisto 
Liput täältä.

Ps. FC Lahti pelaa su 9.8. klo 18:30 Lahden stadionilla. 

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit