Otteluennakko: Palapelin kasaaja Hietala

Kun Lahden Reippaan pelaajien enemmistö kiiruhti viikko sitten torstaina linja-autoon ja vieraspelireissulle kohti Lappeenrantaa oli Markus Hietala vielä töissä. Perhe, työt, harjoitukset ja pelit. Arki rakentuu palapelistä, jonka pitkän linjan lahtelainen jalkapalloilija taitaa. PEPO-otteluun 37-vuotias Reippaan kapteeni ehti kentälle kellottamaan täydet peliminuutit. 

Hietalaa kuvaillaan joukkueen sisältä esimerkilliseksi johtajaksi ja hänet tunnetaan puolustuksen lukkona. Hiljainen sankari joutuu jopa itse muistelemaan vuosiensa määrää viirupaidassa, niitä taitaa nyt olla viisi tai kuusi. Kapteeninnauhaa mies on kantanut viimeiset kolme kautta. “Joukkueen toiminta on kehittynyt ja meille on tullut hyviä pelaajia. Viimeisen nousuun päättyneen kauden Kolmosessa pelasimme jo Kakkosen joukkueella. Porukka säilyi yhdessä ja pelasimme hyvin ensimmäisen kauden myös Kakkosta”, Hietala kertaa viime vuosia kentällä.

Tänä vuonna Reippaan rinki on ollut pienempi ja korona on tuonut omat haasteensa varmasti kaikille joukkueille. Reipasta se tuntuu kurittavan tosissaan. Kapteeni tuntee joukkueen ja paineen. “Kaiken yhteensovittaminen on välillä haastavaa. Kotona on joustettu, annettu harrastaa ja pelata. Tietysti sumplimista on paljon, mutta jokainen meistä pelaa parhaansa mukaan”, Hietala kiittää koko porukkaa sitoutumisesta.

Lahden Reippaassa pelaa useita perheellisiä ja jalkapallon lisäksi elämässä on muitakin prioriteetteja sekä reunaehtoja. Viime viikko oli tästä yhteensovittamisesta hyvä esimerkki, kun joukkueenjohtaja Karlsson kyyditsi viimeiset kentän laidalle omalla autollaan. Arkipeliin valmistautuminen tuo oman kuormituksensa, kun työpäivän päälle ajatukset täytyy kääntää otteluun. Viikonloppuna tilanne on toinen, kun on saanut huilata ja saapua paikalle hyvin levänneenä. Reipas pelaa mielellään kotona. Myös Hietalan mielestä kotijoukkueena Reipas osaa olla vaarallinen. “Pelaamme kotona hyvin. Sunnuntaina on tärkeä ottelu, kun Kultsu vaanii perässämme”, Hietala puhkuu voitontahtoa. 

Kotona Kisapuistossa Reipas pelaa ja harjoittelee tekonurmella ja vieraissa vastassa on usein luonnonnurmi. “Vieraspelien haaste liittyy osittain alustaan. Yleisö tuo meille fiiliksen kentälle ja on upea pelata legendaarisessa Kisapuistossa”, kapteeni kehuu lahtelaisia kannustajia.

Reipas metsästää voittoa sunnuntain kamppailussa. Hietala lupaa, ettei pelissä ole tylsää. Kakkosessa tunnetusti sattuu ja tapahtuu aina, ja ottelut ovat virikkeellisiä. Hän toivoo myös, että joukkue saa nauttia yleisön edessä pelaamisesta myös jatkossa. Mikkelissä on sekä Ykkösen että Kakkosen ottelut pelattu yleisöltä suljetuin ovin kertaalleen tällä viikolla. Yleisö sytyttää, mutta peli on peli kaikissa tilanteissa. Hietalan mukaan joukkue elää tilanteen mukaan, ja keskittyy otteluun jos ne vain saadaan pelattua. 

Reipas täytti 129 vuotta kuluneella viikolla. Hietala on yksi pitkäikäisen yhteisön luottomiehistä. Hietala arvostaa Reipasta ja historiaa. “Tuntuu hienolta. Olen saanut edustaa seuraa ja olla kapteenina. Se on kunniatehtävä”, Markus Hietala linjaa.

Lahden Reipas kohtaa Joutsenon Kultsu FC:n sunnuntaina Kisapuistossa. Ottelutapahtuma järjestetään näillä näkymin tällä kaudella tutuin turvallisuustoimin normaalisti. Seuraa Reippaan sosiaalisen median kanavia ajankohtaisimman tiedon varmistamiseksi. 

Lahden Reipas – Kultsu FC
Su 20.9. klo 17.00
Kisapuisto stadion 
Livestriimi: ess.fi 

Liput otteluun 5€  / kausikortti (alle 18 v. ilmaiseksi). Lipunmyynti Olympiaportilla pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä. Meillä voit maksaa käteisellä ja kortilla. Tapahtumassa palvelevat kioski, fanituotemyynti ja anniskelukatsomo. Huolehdithan omalta osaltasi etäisyyksistä toisiin seurueisiin ja saavu paikalle vain täysin terveenä.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen