Otteluennakko: Paluu Suomen Cupiin

Paljon on lunta satanut Kisapuistossa, kun Reipas edellisen kerran kamppaili Suomen arvostetuimmassa jalkapallokilpailussa Suomen Cupissa. Viirupaidat ovat yhä kolmanneksi menestynein Cup-seura Suomessa ja hakusessa on jo kahdeksas mestaruus. Tällä kertaa arpa heitti vastaan FC Vaajakosken ja vierasottelun Keski-Suomessa.

Lahden Reippaan talvikausi on sujunut kelvollisesti ja harjoituksissa on ollut tekemisen meininki. Tuloksellisesti viirupaidat ovat napanneet kovia voittoja: Reipas laittoikin sarjatasoa ylempänä pelaavan PEPOn ja liigajoukkue FC Lahden koville. Samassa Kakkosen lohkossa pelaavat Atlantis FC, JIPPO ja PeKa kaatuivat näytöstyyliin. Talven otteluissa Reipas on ihastuttanut kovalla prässipelillä, joka tuottaa maalipaikkoja välittömästi pallonriiston jälkeen.

Reipas on vahvistunut talven aikana kovilla nimillä. Kokeneen Jussi Hauhian korvaajiksi saapuivat Masa Malen, Joona Tapani ja Tim Martinen. Paikallisvastustaja FC Kuusysistä saapuivat tehokkaat laitapelaajat Ahmed Aethe ja Lirinis Haziri. Ruotsiin ammattilaiseksi siirtyneen Joona Hallan saappaita täyttää Lauri Inkeroinen. Nuoret Roope Niskanen ja Topias Inkinen ovat ottaneet talven aikana huimia kehitysaskeleita ja kaksikko on valmis kantamaan vastuuta. Turkin kierrokselta viirupaitaan palasi entinen liigatähti Onuray Köse, joka odottaa lauantain ottelusta tiukkaa kamppailua.

– Pitkä talvi takana ja nyt alkavat tosipelit. Odotan lauantain peliä. Pelasimme talvella keskinäisen harjoituspelin ja pelasimme siinä hyvin. Hävisimme kuitenkin sen pelin. Uskon, että tulee tiukka ottelu. Siellä on hyvä joukkue ja paljon hyviä pelaajia vastassa. Menemme Cupissa peli kerrallaan, Köse kertoo.

Lahden Reippaan päävalmentaja Tommi Kautonen iloitsee Cupin palaamisesta perinteiseen muotoon. Kautonen itse on päässyt nostamaan Antero Nymanin muistopalkintoa kertaalleen. Hänen isänsä Timo Kautonen puolestaan voitti kilpailun Reippaan paidassa seitsemän kertaa ja kertaalleen hän pääsi vielä kohottamaan mestaruuspystiä Kuusysin riveissä. Tommi Kautonen tuntee siis Reippaan maineikkaan Cup-historian hyvin.

– Seuran historia on maineikas ja menestyksekäs Suomen Cupissa. On todella hienoa, että Cup palasi muutamien vuosien harharetkien jälkeen juurilleen ja perinteiseen Suomen Cupiin. Myös me palasimme osallistuvien seurojen joukkoon erittäin mielellämme. Cupissa on yhdestä pelistä jatkopaikka kiinni ja totta kai tavoitteena on päästä jatkoon. Vastustaja on hyvin organisoitu ja fyysinen joukkue ja meidän pitää varautua ja pärjätä fyysisessä kamppailussa. Toki emme saa unohtaa oman pelimme periaatteita, vaan meidän pitää noudattaa omia sovittuja asioita hyvin. Yksi ottelu on aina yksi ottelu ja ainahan sitä lähdetään voittamaan, Kautonen ennakoi.

Kotijoukkue FC Vaajakoski on uudistunut Reipasta rajummin talvella. Joukkueen vetovastuun otti Sami Mustalampi ja joukkue menetti muun muassa Masa Malenin, Julius Järvisen ja maalivahti Ville Viljalan. Tulijoiden puolella ovat muun muassa mielenkiintoinen hyökkääjä Harrison De Nicolo ja Reipastakin urallaan edustanut Ayoub Sadki.

FC Vaajakoski on Reippaalle tiukka vastus. Talvella Jyväskylän ykkösseuran paikkaa tavoitteleva joukkue on purjehtinut voitosta voittoon. Joukkueen hyökkäys on fyysinen ja kookas hyökkääjä Matias Sarlin taitaa maalinteon. Vaajakoskelaisten puolustus on rutinoitunut ja sen johtohahmona toimii vahva pääpelaaja Teemu Roponen.

Joukkueet kohtasivat toisensa talvikaudella Mukkulassa. Tasainen ottelu päättyi lopulta vierailijoiden 2-0-voittoon ja voittomaalin iski juuri Roposen syötöstä Matias Sarlin. Reipas sai kuitenkin murrettua fyysisen puolustuksen muutamaan otteeseen, mutta maalipuita lähemmäs viirupaidat eivät päässeet.

Suomen Cupin historian aikana Reipas on pelannut 144 Cup-ottelua. Reipas on edennyt päätyyn asti nostamaan mestaruuspokaalia seitsemän kertaa ja lisäksi finaalissa Reipas on kärsinyt kolme tappiota. Ensimmäisessä ottelussaan Reipas on pudonnut vain yhdeksän kertaa. Reipas osallistui Cupiin vuosina 1956-1996, 2012 ja 2013. Reipas on voittanut komeat 105 Cup-ottelua, joista 31 voittoa tuli peräjälkeen 1970-luvulla. Voittoputki on yhä kilpailun ennätys.

Cupissa Reipas ei juurikaan ole harrastanut murskajaisia, mutta maalisaldo on jo komea 457. Omiin viirupaidoilla on mennyt tasan 200 maalia. Yhdeksän vuoden tauon jälkeen on aika kääntää uusi lehti ja kirjoittaa Cupissa uudet sankaritarinat ja jättiläisen kaadot.

FC Vaajakoski – Lahden Reipas
Suomen Cup
la 9.4. klo 18.00 Vehkahalli, Jyväskylä
Ottelu näkyy suorana myös Ruutu+ palvelussa.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta