Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Perinteiden paluu

Kisapuistossa iskevät yhteen kaksi perinteikkäintä Suomen Cupin joukkuetta, kun Lahden Reipas saa vieraakseen FC Hakan. Reippaalla kannuja on seitsemän, Hakalla 12. Tänä keväänä on varmaa vain se, että toinen perinteisistä seuroista jää ilman Cupin voittoa.

Paljon on vettä virrannut Maauimalassa sen jälkeen, kun Haka-legenda Esko Malm iski Reippaan ensimmäisessä Cup-finaalissa Hakan voittoon vuonna 1963. Viirupaidat olivat juuri juhlineet ensimmäistä Suomen mestaruuttaan ja vieneet sen Hakan nenän edestä. Ennätysyleisö todisti Hakan revanssia ja neljättä Cup-voittoa. Reipas sai kuitenkin omansa jo seuraavana vuonna.

Joukkueet ovat vältelleet kuitenkin toisiaan Cup-finaaleissa, sillä vuoden 1963 kohtaaminen on ollut ainoa joukkueiden välinen Cup-finaali. Sen sijaan mestari on usein ratkottu aikaisemmassa vaiheessa joukkueiden välillä, kuten vuonna 1964, jolloin Reipas kaatoi välierässä Hakan ja eteni Cup-voittajaksi. Etenkin Reippaan kultaisella 1970-luvulla joukkueet jakoivat pystejä niin Mestaruussarjassa kuin Cupissakin. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet Cupissa seitsemän kertaa ja Haka on voittanut vain kolmesti.

Lahden Reipas eteni Cupissa tänä keväänä jatkoon, kun sarjatasoa ylempänä pelaava JJK kaatui Kisapuistossa aivan ottelun lopussa dramaattisesti lukemin 1–0. Reippaalla oli paikat ratkaista peli aikaisemminkin, mutta Jospin Ndabawedje alusti ja Driton Shala iski jatkopaikan. Toisessa päässä Lauri Inkeroinen otti muutaman tärkeän haamutorjunnan.

Vierailija, liigaseura FC Haka on ehtinyt aloittaa oman Cup-taipaleensa samaan aikaan Reippaan kanssa. Koskilaiset vierailivat Joensuussa ja nappasivat jatkopaikan lukemin 2–0. Hakan maaleista vastasivat lahtelaisille tuttu Arlind Sejdiu ja Evangelos Patoulidis. Liigassa Hakalla on viidestä ottelusta kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Patoulidis yhdessä Elias Mastokankaan ja nousevan, pekkakososmaisen laitapuolustajan Ryan Mahutan kanssa luovat vaarallisen hyökkäyksen. Marko Bacanin odottelee vielä ketsuppipullon korkin aukeamista, mutta hän on osoittanut olevansa kelpo voima hyökkääjä tähän sarjaan. Reipas tavoittelee Cupin voittoa, mutta se saa tehdä täyden päivätyön jatkopaikan saavuttamiseksi.

Kisapuiston keinonurmi on jälleen kokenut viikon aikana yhden uuden saagan, mutta Kisapuiston henkilökunta on tehnyt suuren työn ja saanut alustan jälleen pelattavaan kuntoon. Kisapuisto, moraalinen Cup-finaali ja kaksi Suomen perinteikkäintä Cup-joukkuetta, mikä onkaan parempi tapa viettää keskiviikkoa.

Ja muuten, tuohon 1963 vuoden Cupin finaaliin matkasi useampi tuhat lahtelaista kannustamaan Reipasta. Lahtelaiskatsojien juopumustilaa arvosteltiin jo silloin, mutta Reippaan anniskelualue palvelee yhä tässäkin pelissä aurinkokatsomon tasanteella.

Kausikortit käyvät otteluun. Liput portilta 8 euroa, alle 18-vuotiaat tuttuun tapaan ilmaiseksi.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla