Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Kevät keikkuen tulevi ja niin tulee myös jalkapallokausi 2024. Uudistunut Lahden Reipas avaa kautensa ei-niin-uudistuneessa Kisapuistossa tänään toista perinneseuraa FC Kiffeniä vastaan. Ottelu alkaa kello 18.00, liput portilta 8 euroa.

Talvikaudella hyviä tuloksia napsinut Lahden Reipas lähtee Kakkosen kauteen parantamaan viime kaudesta. Viime kauden päätteeksi niukasti nousukarsinnan hävinnyt Reipas tahtoo jälleen olla lohkon kärkipäässä ja taistella noususta. Samalla joukkue haluaa viedä nuoria lahtelaispelaajia eteenpäin kohti liigakenttiä ja viihdyttää lahtelaista jalkapalloyleisöä.

Reipas hankki talven siirtomarkkinoilla myös rutkasti kokemusta, kun Reipas-kasvatit Loorents Hertsi ja Matti Klinga palasivat kotiin ja toivat nuoreen ryhmään kokemusta 500 pääsarjaottelusta. Heidän lisäkseen joukkuetta saapui liigasta vahvistamaan lahtelaistunut Lassi Järvenpää hieman yli sadan liigaottelun ja nuorisomaajoukkueputken kokemuksella. Nuorissa on kuitenkin tulevaisuus ja talven aikana Nikke Oksanen, Lauri Ala-Kauhaluoma ja Colin Ndabawedje ovat ottaneet suuria askeleita kohti sankaruutta. Ja mitä olisikaan 2000-luvun Reipas ilman Köseä? Onneksi sitä ei tarvitse pohtia tälläkään kaudella.

Illan vastustaja FC Kiffen aloitti Hertsin sopimuksen myötä varustelukilpailun ja hankki viikolla riveihinsä kolme uutta pelaajaa. Karim Jmaali debytoi Kakkosessa liki kymmenen vuotta sitten ja Puistolasta lähtöisin oleva taitoniekka on ihastuttanut siitä lähtien omiaan, missä tahansa on pelannut. Jmaalin kanssa Kiffeniin liittyivät Kaius Laitinen ja Veikka Siekkinen.

Siinä missä Reipas hassutteli kenraalissaan Jyväskylän Seudun Palloseuraa vastaan 3–1-voiton, joutui Kiffen tyytymään 2–2-tasapeliin Sexypöxyjä vastaan. Mustien Hurmureiden maaleista vastasivat Samuli Heiska ja Muslim Markhiyev. Kiffenin toisen jakson peli näytti ajoittain siltä, että myös helsinkiläiset taistelevat tällä kaudella sarjanoususta.

Reipas ja Kiffen ovat toisensa viime vuosina säännöllisesti ja liki jokainen ottelu on ollut äärimmäisen tasainen. Viime kaudella Kisapuistossa nähtiin tiukka maaliton tasapeli ja Helsingissä puolestaa Mustat Hurmurit olivat maalin verran parempia. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat virallisessa ottelussa jo vuonna 1915 ja yhteensä virallisia keskinäisiä kamppailuita jalkapallon puolella on kertynyt 27. Reipas on voittanut kymmenen ja Kiffen kahdeksan, joten myös tilastot tukevat kertomusta kaksikon tasaisesta historiasta.

Jälleen on kuitenkin aika kirjoittaa uusi lehti yli 130-vuotiaan Reippaan ja yli 115-vuotiaan Kiffenin historioihin.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla