Otteluennakko: Reipas juhlii lauantaina

Lauantai on pelipäivä, joten se on automaattisesti myös juhlapäivä. Lahden Reippaalla on kuitenkin lisäsyytä juhlaan. Reipas kohtaa Kisapuistossa Kuopion Palloseuran Akatemian. Samalla juhlitaan Lahden Reippaan 60-vuotisjuhlia, sillä Viipurin Reippaan palloiluosasto vaihtoi nimensä Lahden Reippaaksi 60 vuotta sitten. Ottelutapahtumassa palkitaan myös viirupaitojen kulta-aikojen legendoja 1970-luvun menestyksen vuosilta.

Lahden Reipas on jälleen kivunnut Kakkosen A-lohkon kolmanneksi. Keskiviikkona viirupaidat kaatoivat Kisapuistossa Peli-Karhut puhtaasti 5-0 (2-0). Reipas onnistui laajalla rintamalla ja viisi pelaajaa kirjautti itsensä maalintekijätilastoon. Tim Martinen aloitti ja Berat Köse jatkoi. Toisella jaksolla Lirinis Haziri ja Asaad Babiker osuivat ja lisäajalla loukkaantumisestaan toipunut Tomi Kult iski päätöslukemat.

Reipas onkin tällä kaudella onnistunut maalinteossa. Ainoastaan sarjajohtaja JIPPO ja PPJ ovat tehneet enemmän maaleja. Kymmenessä ottelussa Reipas on iskenyt jo komeat 25 maalia, joista Berat Köse on tehnyt kuusi. Myös viirupaitojen puolustus on ollut sarjan kolmanneksi pitävin ja kaksikko Tuomas Kautonen – Masa Malen ovat dominoineet viime peleissä ilmatilaa.

Vierailija KuPS Akatemia on sarjassa kymmenentenä. Joukkue pääsee Lahteen levänneenä, sillä se pelasi edellisen ottelun viikko sitten. Kuopiolaiset kärsivät kotonaan niukan 1-0-tappion Käpylän Pallolle. Kuopiolaiset ovat voittaneet vasta kaksi ottelua, mutta joukkueessa on potentiaalia kaataa kenet tahansa.

KuPS:n edustusjoukkue pelaa juuri otteluruuhkassa europelejä, joten Akatemian kokoonpano voi elää paljon. Edellisessä ottelussa maalilla oli lahjakas Miika Töyräs ja kokoonpanosta löytyi myös yli 200 liigaottelun Felipe Aspegren. Toppari Tony Miettinen kuuluu yhä ikäluokkansa tähtipelaajiin. Lahtelaisille tuttu FC Kuusysin kasvatti Tobias Karkulowski vahvistaa kuopiolaisten rivejä.

Lahtelaisten ja kuopiolaisten kohtaamiset ovat olleet usein viihdyttäviä. Kun katsomot ovat täynnä legendoja, haluaa myös nykyiset viirupaidat antaa parastaan. Kenties joku heistä, on tulevaisuuden seuralegenda.

Lahden Reipas – KuPS Akatemia
la 9.7. klo 17:00
Kisapuisto stadion

Otteluliput 5e (alle 18 v. maksutta). Lipunmyynti ja sisäänpääsy museon ja lyseon kulmista. Pääportti on pesäpallokentän remontin vuoksi suljettu.

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves

Järvenpää pelaa Kisapuistossa

Otteluraportti: Lahden Reipas – JJK

Sarjakauden avaus lähestyy – jäljellä olevat harjoituspelit