Otteluennakko: Reipas – RoPS

Lauantaina pelataan noususta. Lahden Reipas on pitkän historiansa aikana nähnyt nousuja ja laskuja, pettymyksiä ja onnistumisia. Reipas on tarjonnut yhteisölleen onnen kyyneleitä, mutta joskus päät ovat painuneet pettymyksestä. Me olemme silti tehneet sen vuosien läpi yhdessä ja jälleen on aika kirjoittaa uusi lehti viirupaitojen pitkään historiaan. Reipas pelaa Ykkösen nousukarsinnan ensimmäisen osaottelun lauantaina Kisapuistossa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Lahden Reipas on pelannut hyvän kauden ja ennen Kakkosen viimeistä kierrosta viirupaidat olivat Kakkosessa viidentenä. Reipas onnistui venymään viimeisellä kierroksella vaikeassa vierasottelussa ja kaatoi sarjan lopulta maalierolla voittaneen JIPPOn 2—0. Lahtelaisten sankareiksi nousivat Onuray Kösen kulmapotkun maaliin jatkanut Topias Inkinen ja lopullisen naulan arkkuun iskenyt Vilho Huovila.

Voitto nosti Reippaan Kakkosen neljänneksi. Arpa toi viirupaidoille vastaan toisen suurseuran Rovaniemen Palloseuran, jonka viimeiset vuodet ovat olleet haastavia. Vaikka vastustaja lähtee ottelupariin hienoisena ennakkosuosikkina, aikoo Reipas taistella noususta viimeiseen pillin vihellykseen asti ja kotiottelusta viirupaidat haluavat hakea hyvät ennakkoasetelmat vaikeaan vierasotteluun. Se kuitenkin vaatii jälleen venymistä ja kotiyleisön tukea.

Lauantain vierailija RoPS sijoittui C-lohkossa kolmanneksi. Päätöskierroksella rovaniemeläiset kaatoivat Kuopion Palloseuran akatemian kotonaan kinosten keskellä lukemin 2—0. Samalla RoPS nousi kuopiolaisten ohi sarjataulukossa. RoPS:n maaleista vastasivat nuoret Lukas Ilola ja Pekka Ruotsalainen.

RoPS on Reippaan tapaan nuori joukkue ja molempien pelaajilla on vielä parhaat vuodet edessään. Joukkueen avainpelaajia ovat kauden aikana olleet 13 maalia iskenyt Tomas Varhi, kokenut puolustaja Samuel Olabisi ja urallaan Reippaan verkkoa jo Vaajakoskella heiluttanut Antoine Lemarie. Nuoressa rovaniemeläisryhmässä on paljon potentiaalia, jota viirupaitojen pitää varoa koko otteluparin ajan, ettei potentiaali pääse tällä kertaa esiin.

Vaikka kyseessä on kaksi perinteistä seuraa, ovat joukkueiden väliset kohtaamiset olleet harvassa. Toisen menestysvuosien aikana toinen seura on elänyt synkempiä aikoja. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Rovaniemellä elokuussa 1991. Ottelu jäi suomalaisen pääsarjajalkapallon historiaan yhtenä suurimmista voitoista. Valitettavasti voittajaksi selviytyi niukasti lukemin 11—0 RoPS. Stewards Beards ja Ari Tegelberg iskivät hattutemput mieheen ja Vesa Tauriainen osui kahdesti. Myös muutama muu peluri sai nimensä maalintekijätilastoon.

Reipas lähtee kirjoittamaan jälleen historiaa, mutta numerot eivät tule olemaan edellisen keskinäisen ottelun kaltaiset, vaan viirupaidat tavoittelevat nousua. Siksi tarvitsemme kotiyleisön täyden tuen ja siksi tarjoammekin kaikille kausikorttilaisille ilmaisen sisäänpääsyn. Liput portilta Hämeen median etukortilla 6 euroa, normaalisti 8 euroa. Alle 18-vuotiaat maksutta.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta