Otteluennakko: Sarja-avaus kotona

Pitkä talvi on jälleen takana ja viirupaidat pääsevät Kisapuiston idylliin esiintymään kotiyleisönsä edessä. Osana Lahen juhlaviikkoja Lahden Reipas isännöi lauantaina sarjanousija FC LaPaa. Miesten Kakkonen on taas täällä ja nyt pelataan pisteistä.

Lahden Reipas on pelannut hyvän talvikauden ja joukkue on valmis pitkän kauden rasituksiin. Kenraaliharjoituksessa kaatui viime viikolla FC Futura puhtaasti 3-0. Gullit Zolameso iski avausmaalin ja muut osumat kirjattiin Elias Oijusluomalle ja Tomi Kultille. Reipas peluutti miehistöään laajasti ilman tason tippumista. Aggressiivinen prässi on purrut vastustajiin harjoitusotteluissa hyvin.

Viirupaidat vahvistuivat talven aikana. Keskikentälle saapuivat meritoituneet Joona Tapani, Masa Malen ja Onuray Köse. Viime kausien runkomies Janne Hahl elää uutta kevättään ja nuoret Tuomas Kautonen ja Topias Inkinen ovat ottaneet viime kaudesta valtavat kehitysaskeleet. FC Kuusysistä siirtynyt Lirinis Haziri on valmis tekemään tehoja sarjatasoa ylempänä. Joka tapauksessa Kisapuistossa nähdään taisteleva ja viihdyttävä Reipas.

Vierailija lappeenrantalainen FC LaPa perustettiin jo vuonna 1945. Pienen tauon jälkeen LaPa nousi jälleen takaisin liiton sarjoihin. Viime kaudella LaPa nousi hieman yllättäen ennakkosuosikki Kultsun ohi viimeisillä kierroksilla ja saavutti sarjanousun. Nousun avainmiehinä toimivat Kolmosessa 17 maalia iskenyt Erkka Partanen ja maalivahti Niko Pienmunne.

LaPa osallistui Suomen Cupiin, mutta noutaja tuli heti ensimmäisessä ottelussa. Haminan Pallo-Kissat vei ottelun nimiinsä 3-1. Lappeenrantalaisten ainokaisen iski Partanen lisäajan lopussa. LaPan menestys tällä kaudella nojaa pitkälti siihen, saako Erkka Partanen oikeanlaisia palloja, sillä taitava pelaaja kykenee viimeistelemään kovalla prosentilla. Reippaan puolustus saa olla koko pelin ajan hänen kanssaan varuillaan.

LaPan ja Reippaan historiat kietoutuvat yhteen liki 60 vuoden takaa. Kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut LaPa eteni vuonna 1964 Suomen Cupin finaaliin asti ja sai vastaansa Reippaan. Lappeenrantalaiset laittoivat viirupaidat tiukoille, mutta Reipas nappasi voiton Martti Hyvärisen osumalla. Cup-mestaruus aloitti noin 15 vuotta kestäneen Reippaan dynastian.

Alkaako Reippaan dynastia jälleen LaPan kaatamisella?

Lahden Reipas – FC LaPa
la 30.4. klo 14.00
Kisapuisto stadion

Otteluisäntänä K-Rauta Holma 

Liput 5e, alle 18 v. ilmaiseksi
Kausikortit myynnissä Olympiaportilla 35e (sis. myös Suomen Cupin ottelut).
Meillä voit maksaa käteisellä ja kortilla.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta