Otteluennakko: Tunteen takia

Muutamalle Reippaan pelaajalle otteluun valmistautuminen tarkoittaa parin tunnin talkootyötä ennen matsia. Yksi kurvaa kentälle yleensä äänentoistokopin kautta. Porukalla nostetaan myös teltta aurinkokatsomoon pystyyn, viritetään laitamainokset kohdalleen ja vaihdetaan muutama sana kulloinkin esiin nousevasta juoksevasta asiasta. Juuri ennen ottelua voi vetää henkeä kopissa, ja keskittyä päätehtävään eli pelaamiseen kentällä.

Näin valmistautuu Reippaan varapuheenjohtaja Eetu Sassila, jolle Reippaaseen kuuluminen on aina ollut itsestäänselvyys. Hän on tahkonnut jalkapallon parissa viirupaidassa pienestä pitäen, kunnes futisura kuljetti hetkeksi muualle. Vuonna 2012 Reipas nosti uudelleen ylös miesten joukkueen toiminnan, ja Sassila oli jälleen paikalla. 

– Pari vuotta olin ainoastaan pelaaja. Minut pyydettiin mukaan seuran hallitukseen saatesanoilla ei se paljon aikaa vie, Sassila naurahtaa muistellessaan alkutaivalta seuratoimijana. 

Kyllähän se aikaa vie. Sassila on viimeiset kahdeksan vuotta tehnyt omien sanojensa mukaan Reippaassa pelaamisen lisäksi “ynnä muita asioita”. Pääfokus on aina ollut seuran toiminnan ja joukkueen tukemisessa. Se on ollut ensimmäinen ajatus: toimintaa on pelaajia varten, osittain myös kannattajia. Seuran hallituksen jäsenen ja pelaamisen yhdistämisen ilo on, että joukkueen ääni aidosti kuuluu seuran toiminnassa. 

– Kaikki mitä yhdessä teemme tähtää siihen, että kentällä on laadukasta toimia. Näen, että tässä on kyse joukkueen ja pelaajien edusta – tietysti siten myös seuran ja jäsenten edusta, Sassila taustoittaa.

Reippaassa on paiskittu hommia täydellä sydämellä. Palkaksi saa tunteen. Ottelutapahtuma tai arki seurassa ei ole yhden tai kahden ihmisen show, vaikka edustuskasvot Jussi Hauhia (seuran pelaava puheenjohtaja) ja Eetu Sassila ovatkin tulleet lähivuosina tutuksi. Kymmenet ihmiset tekevät pelitapahtumaa: Reippaan naiset, ikämiehet, järkkärit, kaverit ja kavereiden kaverit. 

– Se kertoo meistä Reippaana paljon, Sassila kehuu ja on kiitollinen avusta. 

Evakkomatkan tehneelle joukkueelle haasteet ovat tuttuja, joten poikkeuksellisen kauden järjestelyt eivät ole osoittautuneet mahdottomaksi. Toiminnan ja yhdessä vietyn ajan vuoksi myös Sassila kokee olevansa mukana. 

– Pelin jälkeen puretaan tapahtumaa ja rupatellaan yhdessä. Se on oma maailmansa ja pää nollaantuu omasta arjesta pois. Siitähän harrastamisessa on kysymys, hän vastaa kysymykseen kaksoisroolin tuomista ilon hetkistä. 

Lauantaina Kisapuistoon kurvaa tuttu vastustaja Mikkelistä. Kakkosen A-lohko on niin sanotussa paikallispelivaiheessa, ja tuttua piiriä vastaan pelataan useita kertoja. Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista ovat menneet molemmat Kissoille. Ensimmäinen ratkesi niukasti, ja Reipas olisi myös voinut ottaa voiton. Viimeisin kohtaaminen Mikkelissä oli täysin kotijoukkueen hallintaa. Sassilan mukaan nyt on aika maksaa vanhat kalavelat pois. 

Putoamisviiva polttelee pian joukkueen takalistoa. Voitto tarvitaan jo sarjataulukkoa silmällä pitäen. 

-Joukkueet ovat tasaväkiset. Kyllä meidän on otettava voitto, Sassila kuittaa huomisen suunnitelmat.  

Reippaan hyökkäyspään tehottomuuteen saattaa olla huomiseksi mielekästä lääkettä tarjolla muutaman meritoituneen pelaajan astellessa kentälle. Tule katsomaan, keistä on puhe. Mikkelin Pallo-Kissat on pelannut hyvin, jopa paremmin kuin ennakkoon on ajateltu. Reippaan tilanne on taas toisinpäin. Tätä epäkohtaa korjataan lauantaina 29.8.2020 klo 17. Samalla vietetään Reippaan Sikajuhlia. Kisapuisto on täynnä ohjelmaa jo klo 16.30 alkaen. Lippalakki String Band viihdyttää yleisöä elävällä musiikilla, otteluisäntä Maatila-Liha Meronen tuo tarjolle kokonaisen possun syötäväksi ja yhteistyökumppani JAKO yllättää iloisesti paikalle saapunutta väkeä.

Lahden Reipas – MiPK 
la 29.8. klo 17.00
Kisapuisto stadion 

Liput 5 € / kausikortti (alle 18 v. ilmaiseksi)
Tulethan paikalle vain täysin terveenä ja huolehdi tarvittaessa etäisyyksistä toisiin seurueisiin. 
Anniskelukatsomo, kioski ja fanituotemyynti palvelevat normaalisti. 
Lipunmyynti Olympiaportilla, parkkipaikan vieressä. 
Livestriimi: ess.fi 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen