Otteluennakko: Viimeistä erää tällä kaudella

Viimeistä viedään ja pitkä kausi tulee päätökseen. Neljänneksi sijoittuva Lahden Reipas matkaa vielä Helsinkiin, jossa se kohtaa perinteisen vanhan kilpakumppaninsa FC Kiffenin. Reippaan komea juhlavuosi saa arvoisensa päätöksen historiallisella Töölön Pallokentällä.

Reipas on viettänyt liki koko kuukauden taukoa peleistään. Kuun alussa viirupaidat kohtasivat juhlaottelussaan Mikkelin Pallo-Kissat ja lahtelaiset varmistivat 4-2-voitollaan neljännen sijan. Berat Köse iski hatullisen maaleja ja päätöslukemat viimeisteli Tomi Kult. Köse on pelannut vahvan kauden tehden yhdeksän maalia ja syöttäen monta lisää.

Lauantain otteluun Reipas lähtee hakemaan voitokasta päätöstä kaudelle. Ottelu on lahtelaisille sarjataulukon kannalta panokseton, sillä viirupaitojen lopullinen sijoitus tulee olemaan neljäs. Edelliskauteen verrattuna Reipas paransi neljä sijaa. Jo ennen viimeistä ysikymppistä kautta voi pitää onnistuneena.

Kotijoukkue Kiffen on varmistanut jälleen sarjapaikkansa, vaikka se hävisi viikko sitten Nurmijärven Jalkapalloseuralle 1-0. Lokakuun alussa Kiffen kärsi 2-1-tappion MYPAlle. Tuolloin kruunuhakalaisten ainoan maalin iski kokenut Severi Murto. Myös Kiffenin edellinen voitto on MiPK:sta. Myös kotijoukkue pääsee otteluun paineettomassa tilanteessa, vaikka Kiffen voi vielä nousta Reippaan kantaan viidenneksi.

Kahdesta tappiosta huolimatta Kiffen kykenee laittamaan viirupaidat koville. Tejan Deen ja Ceikh Toure ovat useina vuosina kurittaneet lahtelaisseuroja. Toure on iskenyt tällä kaudella jo yhdeksän osumaa. Maalivahti Niko Tervonen on puolestaan torjunut joukkueelleen arvokkaita pisteitä. Kiffen joutuu lähtemään otteluun ilman pelikieltoisia Misael Reartea ja Rasmus Ruismäkeä.

Joukkueet kohtasivat elokuun lopussa Kisapuistossa tasaisin merkein. Ottelu eteni tasatahtia, kunnes tunnin kohdalla Rasmus Ruismäki otti punaisen kortin. Tomi Kult iski ottelun avausmaalin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Kiffen kuitenkin nousi tasoihin muutama minuutti myöhemmin viirupaitojen omalla maalilla. Näin ollen paremmuus jäi vielä ratkaisematta.

Kauden viimeisessä pelissä nähdään usein myös jäähyväisiä, joten vaikka peli on kummallekin panokseton, haluavat molemmat joukkueet varmasti antaa parhaimpansa lopettavien pelaajien kunniaksi. Nähtäväksi jää, kumpi korjaa potin.

FC Kiffen – Lahden Reipas 
la 23.10.2021 klo 14 
Töölön pallokenttä

Uutiset

Kaikki uutiset

Otteluennakko: PEPO – Lahden Reipas

Otteluennakko: PKKU – Lahden Reipas

Otteluennakko: NJS – Lahden Reipas

Otteluraportti: Reipas – Tips

Otteluennakko: Reipas – Tips

Otteluennakko: PPJ – Lahden Reipas

Otteluennakko: FC Kiffen – Lahden Reipas

Otteluennakko: Atlantis Akatemia – Lahden Reipas

Otteluennakko: Lahden Reipas – HJK Klubi 04

Otteluraportti: Lahden Reipas – JIPPO