Otteluraportti: Arvokas vieraspiste

Lahden Reipas haki arvokkaan vieraspisteen Lappeenrannasta kivikovaa PEPOa vastaan 1-1-tasapelillä. Reippaan maalista vastasi Tomi Kult. Kotijoukkueen osuman iski Nikke Veikkanen.

Kotijoukkue PEPO aloitti ottelun hyvin ja Anton Munukka joutui torjuntatöihin ensimmäisen vartin aikana pariin otteeseen. Etenkin Nikke Veikkanen ja Samu Suoraniemi olivat viirupaidoille vaikeita pideltäviä. Reipas kuitenkin kesti lappeenrantalaisten painostusjakson hyvin.

Reipas pääsi peliin mukaan jakson puolivälissä. Viirupaidat saivat luotua painetta PEPOn maalille ja Tomi Kult vei vieraat johtoon FC Lahti -laina Kristian Yli-Hietasen esityöstä. Kultilla oli myös pari muuta paikkaa, mutta tänään nuori hyökkääjä ei lisämaaleja iskenyt.

PEPO kuitenkin iski vielä pukukoppimaalin. Miloš Josimov ja Samu Suoraniemi alustivat Markus Koistiselle, joka jatkoi vielä Veikkaselle. Veikkanen ei erehtynyt vaan iski Munukan ohi taukolukemiksi 1-1.

Toisella jaksolla PEPO loi lahtelaisten maalille hurjan paineen. Anton Munukka ja Reipas-puolustus venyi kerta toisensa jälkeen pallon tielle. Viirupaitoja auttoi myös lukuisat ohilaukaukset. Reippaan paikat jäivät lähinnä kaukolaukauksiksi. Aivan ottelun lopussa viirupaidat saivat vielä kulmapotkusta pallon maaliin, mutta ottelun tuomaristo näki tilanteessa lahtelaisrikkeen ja maali hylättiin. Tilanteesta jäi hieman jossiteltavaa, mutta kotiin tuomisina vieraspiste Lappeenrannasta oli arvokas.

Ottelun jälkeen avausmaalin tehnyt Tomi Kult oli tyytyväinen joukkueen peliesitykseen. Hän kertoi, että Reipas noudatti pelisuunnitelmaa hyvin ja riisui kotijoukkueen aseista. Lopun hylätty maali kuitenkin jäi harmittamaan nuorta hyökkääjää.

– Puolustimme koko ottelun hyvin ja meillä oli selkeä suunnitelma, miten lähdemme peliin. Riisuimme vastustajan aseista. Maalini oli sellainen perusmaali. Painoin irtopallon kärkkärillä sisään ja siitä kulmalipulle tuulettamaan. Lopussa saimme vielä maalin, kun Kristian puski pallon sisään, mutta se hylättiin, Kult harmitteli.

Viirupaitojen päivän reippammaksi pelaajaksi valittiin Ville Jokela. Seuraavana Lahden Reipas kohtaa kotikentällään kotkalaisen Peli-Karhut. Ottelu pelataan heinäkuun 17. päivä Kisapuistossa.

Huom! 3.7. pelattavaksi merkattu Reipas – FC Kiffen on siirtynyt. Uusi päivä on ti 31.8. klo 18.30.