Otteluraportti: Helteinen tappiopeli

Lahden Reipas kärsi 1-0-kotitappion helteisessä Kisapuistossa Käpylän Pallolle. Tasaisen ottelun ainokaisen viimeisteli vierailijoiden Brian Mansaray.

Lahden Reipas aloitti ottelun hyvin, korkea ja aggressiivinen prässipeli toimi. KäPan epäonnistuneen katkon seurauksena Tomi Kult karkasi puolittain ja sai punnerrettua laukauksen. KäPan maalilla Besart Mustafa kuitenkin liimasi pallon. Toisessa päässä puolestaan Joona Halla torjui Aaro Nyholmin läpiajon.

Jakson edetessä vierasjoukkue sai otetta ja Joona Halla joutui torjuntatöihin. Helsinkiläisten kapteeni Tuukka Alavaikko kokeili pienestä kulmasta, mutta Halla kykeni peittämään maalin. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alku oli jälleen Reippaalta vahva. Emil Yildirim kuljetti pitkän tempokuljetuksen ja ampui sen päätteeksi. Tulinen veto kimposi kuitenkin yläputkesta takaisin kentälle ja KäPa-puolustus siivosi loput. Myös Topias Inkisellä oli paikka, kun Kult pelasi nuorukaisen läpiajoon kauniin syöttökuvion päätteeksi. Mustafa kuitenkin vei jälleen pidemmän korren ja KäPan maali säilyi koskemattomana.

KäPa aloitti vaihtorulettinsa aikaisemmin ja sai otetta pelistä. Ensin Elias Collin nousi, keskitti ja Patrik Ahonen puski. Joona Halla venyi ja joutui hetken päästä venymään myös Matias Ambascianon yrityksen tielle. KäPa vyörytti päälle, eikä Reipas saanut pelinrakenteluaan toimimaan.

Lopulta vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua vierailija onnistui. Benjamin Thurling pelasi linjan taa ja palloon kerkesi ensimmäisenä Brian Mansaray. Mansaray sijoitti pallon ohi Joona Hallan ja vierasjoukkue siirtyi johtoon. Reippaan kiri katkesi, kun Antti Hukka joutui jättämään loukkaannuttuaan kentän, eikä vaihtoja ollut enää jäljellä. Näin ollen Reipas joutui vajaalle ja Käpylän Pallolla oli helppo työ pitää miesylivoimalla palloa kuluttaen kellosta sekunnit pois. KäPa nappasi kauden avausvoittonsa. Reippaalle tappio oli toinen perättäinen.

Ottelun jälkeen täyden päivätyön raatanut Miska Verkko oli pettynyt lopputulokseen. Hänen mukaansa peli ei mennyt suunnitellusti, vaan Reipas joutui juoksemaan pallon perässä. Myös uuden pelisysteemin kanssa oli Verkon mielestä vielä hakemistä.

– Jouduimme juoksemaan tyhmästi pallon perässä ja koska oli kuuma sää, hyydyimme loppua kohden. Tavoitteena oli, että vastustaja olisi juossut pallon perässä ja väsyttänyt itsensä. Meillä oli uusi pelisysteemi, jossa oli vähän vielä hakemista, Verkko analysoi tappion syyt.

Tappiosta huolimatta Reipas on yhä A-lohkon kärkikamppailussa. Viirupaidat ovat kuudentena kuusi pistettä ottelun enemmän pelannutta sarjajohtaja Järvenpään Palloseuraa perässä. Seuraavaksi Reipas kohtaa vieraskentällä Lappeenrannassa PEPOn. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 3.7. jolloin Lahteen saapuu legendaarinen FC Kiffen.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen