Otteluraportti: Joensuusta tuliaisena kauden avaustappio

Joensuusta tuliaisina kauden avaustappio. Joensuun Jippo oli tyly isäntä Reippaalle ja otti 2-0 kotivoiton.

Jo ennen peliä oli tiedossa, että vieraspeli Jippoa vastaan tulee olemaan haastava. Pelin alku oli kuitenkin lupaava ja näytti, että Reipas sai aikaiseksi lupaavanoloisia hyökkäyksiä. Ensimmäistä puoliaikaa voisi kuitenkin luonnehtia yleisluonteeltaan tasaiseksi, kunnes Jipon Toni Tahvanainen sai 33. minuutilla pallon vasemmalla laidalla ja laittoi vastustamattoman kierteisen vedon takaylänurkkaan. Puoliajalle siirryttiin Jipon 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Reipas nosti sekä kierroksia että miehiä ylös. Toisen puoliajan takaa-ajon aikana Reipas sai luotua muutamia hyviä tilanteita, kuten Reippaan pelin kapteeni Riku Heinin kovan ja kierteisen jemukan, jonka Jipon veskari sai vain vaivoin torjuttua. Myös Toukonen pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta vastoin vallitsevaa trendiä tällä kertaa Toukonen ei päässyt maalin makuun.

Reippaan hyökätessä yhä rohkeammin aukesi myös Jipolle useita hyviä maalipaikkoja. 73 minuutilla Reipas oli nostanut miehiä ylös erikoistilannetta varten, mutta tilanne kääntyikin toiseen päähän,ja Jippo iski vastaiskusta 2-0 maalin Toni Tahvanaisen toimesta. Viirupaidat jatkoivat tapojensa mukaan taistelua pelin loppuun asti. Vielä yliajalla Jipon maalilla nähtiin mylläkkä, josta jonain toisena päivänä olisi pallo voinut pomppia vastustajan maaliin.

Reippaan parhaana pelaajana eli ottelun Hanhena palkittiin keskikentällä uurastanut ja peliä rakentanut Riku Heini.

Joensuusta siis tuliaisina bussin penkillä puutuneet takapuolet ja nolla pistettä. Sunnuntain tukkoisella esityksellä Reipas ei olisi ansainnut yhtään enempää. Neljän ottelun tiukka rupeama on nyt selätetty ja Reippaalla on edessä pitkästä aikaa kokonainen ja ehjä treeniviikko. Siis viikko ajaa kerätä rivit kasaan ja punoa juonet sarjaa johtavan MP:n kaatamiseksi.