Otteluraportti: Juhlava voitto

Lahden Reipas nappasi komean 3-1-voiton juhlaottelussaan Kuopion Palloseuran Akatemiasta. Arvovaltainen ja runsaslukuinen kotiyleisö sai nähdä viirupaitojen Onuray Kösen, Gullit Zolameson ja Lirinis Hazirin osumat. Vierailijoilta maalinteossa onnistui Niklas Orjala.

Reipas otti ottelun hallintaansa heti alussa ja vyörytti laidoilta. Viimeisissä syötöissä oli silti toivomisen varaa ja Lirinis Hazirin puolittainen läpiajo jäi Reippaan ainoaksi huippupaikaksi. KuPS Akatemian maalivahdilla Miika Töyräällä oli helppo työ torjua pienestä kulmasta lähtenyt veto.

Vierailija oli puolestaan kahdesti karata läpiajoon, mutta Tuomas Kautonen onnistui molemmilla kerroilla liukumaan oikea-aikaisesti pallon pois kuopiolaishyökkääjien jaloista. Kuopiolaisten paras paikka tuli kaukovedosta, kun noin puolen tunnin pelin jälkeen Tuomas Pippola ampui painavan vedon. Pallo kiersi niukasti ohi yläkulman. Edes kesäisesti pukeutunut miesvartalo ei herättänyt Reipasta tarpeeksi ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

KuPS Akatemia tuli vahvasti toiselle jaksolle. Ensin Niklas Orjala pääsi ampumaan pienestä kulmasta, mutta Reipas-vahti Anton Munukka venyi. Hetkeä myöhemmin Lauri Sahimaa murtautui laidaltaan läpi ja pelasi pallon takaviistoon Orjalalle. Orjalalla oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin ja viedä vieraat 1-0-johtoon.

Reipas heräsi hieman takaiskusta, mutta viirupaidat eivät saaneet täysin hyödynnettyä painettaan. Viimeiset syötöt jäivät jälleen kuopiolaisten jalkoihin. Lopulta Onuray Kösen kulmapotku kiersi suoraan maaliin reilun tunnin pelin jälkeen ja kotiyleisö repesi ensimmäisen kerran.

Reipas ratkaisi ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. Ensin noin kuusi minuuttia ennen loppua Lirinis Haziri ja Onuray Köse pelasivat laidassa hyvin yhteen. Köse murtautui rangaistusalueelle ja sai syötettyä kimmokkeen kautta keskelle. Paikalla oli Gullit Zolameso, joka painoi pallon tyhjään maaliin. Lisäajalla kuopiolaisten yrittäessä tasoitusosumaa, katkaisi Zolameso syötön ja karkasi laidaltaan läpi. Hän pelasi keskelle, josta Haziri iski voimalla voittolukemiksi 3-1.

Ottelun puoliajalla Lahden Reipas palkitsi tukun 1970-luvun legendoja ja sankareita. Paikalla oli satoja pääsarjaotteluita, kymmeniä Cup-voittoja ja satoja maaleja. Lisäksi Kisapuistossa oli myös satoja A-maaotteluita. Ottelun Reippaimmaksi valittiin Onuray Köse.

Reippaan ottelut jatkuvat lauantaina 23.7. PKKU:n isännöimänä Keravalla. Kotona Kisapuistossa pelataan seuraavan kerran lauantaina 30.7. klo 17. Vastustajaksi saapuu NJS.