Otteluraportti: Kahden maalin takaa voittoon

Lahden Reipas osoitti taistelutahtoa ja kaatoi vieraskentällä Kuopiossa KuFu98:n lukemin 4-2. Berat Köse ja Asaad Babiker iskivät kumpainenkin kaksi osumaa. Kotijoukkueelta osuivat Viljami Aittokoski ja Luukas Kosunen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen. Reippaan prässipeli ei toiminut ja viirupaidat hävisivät tärkeitä keskikentän kaksinkamppailuita. KuFu rokottikin lahtelaisia jakson puolivälissä kahdesti. Ensin Reipas ei saanut purettua tilannetta, vaan kuopiolaiset pääsivät ampumaan useita kertoja päin lahtelaispuolustajia. Noin viides kerta sanoi toden ja Viljami Aittokoski täräytti rangaistusalueen rajalta pallon yläkulmaan.

Vain minuutteja edellisestä Otto Ruoppi ja Luukas Kosunen sahasivat kauniilla seinäpelillä Reippaan puolustuksen rikki. Kosunen vapautui nokikkain Reipas-vahti Joona Hallan kanssa ja sijoitti lukemiksi jo 2-0. Samoissa lukemissa siirryttiin myös tauolle. Reippaan jakson paras paikka tuli Miska Verkolle, joka ampui niukasti rangaistusalueen rajalta ohi.

Toiselle jaksolle tuli täysin erilainen Reipas, joka oli aktiivinen ja taisteleva. Viirupaidat riistivät alati palloja ja loivat vaarallisia paikkoja. Heti jakson alussa Berat Köse riisti ja pelasi paikan Asaad Babikerille. Vaikeasta asennosta lähtenyt Babikerin jatko meni kuitenkin senttejä ohi maalin.

Toista jaksoa oli takana noin kuusi minuuttia, kun Reipas onnistui. Tapio Torpo toi pallon ylös ja syötti Köselle. Keskikentän taitoniekka sai jalkansa vapaaksi ja KuFun maalin yläkulmasta löytyi pallon mentävä aukko.

Kösellä oli hetkeä myöhemmin paikka laittaa ottelu jo tasoihin, kun Babiker meni nopeudellaan ohi kuopiolaispuolustajasta ja pelasi taidokkaasti takaviistoon. Kösen veto kuitenkin nousi liiaksi ja painui yli maalin. Köse kuittasi erheensä heti seuraavassa tilanteessa. Daniel Koskipalo puski ja Köse otti pallon rauhassa haltuunsa. Pienten harhautusten jälkeen keskikenttämiehen jalka lauloi jälleen sulosointuja ja KuFun maalin yläkulmassa helähti toistamiseen.

Maalijuhlat eivät suinkaan loppuneet tasoitusosumaan. Viisi minuuttia edellisestä ja Topias Inkinen keskitti matalan pallon maalille. Tällä kertaa oli Asaad Babikerin vuoro onnistua ja hän jatkoi taidokkaasti lukemiksi 3-2.

Kaksikko Köse – Babiker teki kentällä mitä halusi ja reilu 20 minuuttia ennen loppua Babiker tarjoilikin Köselle paikan hattutemppuun. KuFun puolustus ehti väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku. Myös Jussi Hauhia oli lähellä osua. Kokenut keskikentän nuori gaselli vei prässinsä loppuun ja KuFu-vahti Aapeli Alavalle tuli kiire. Hauhia liukui palloon ennen Alavan purkua ja pallo oli pomppimassa kohti KuFun maalia. Pystytolppa kuitenkin pelasti kuopiolaiset neljänneltä takaiskulta, toistaiseksi.

Vartti ennen loppua Reipas naulasi ottelun. Joona Hallan pitkä avaus tavoitti Babikerin ja Babiker karkasi puolustukselta. Hän katsoi Aapeli Alavan liikkeen ja sijoitti pallon tarkasti kahden tolpan kautta verkkoon. Ottelun lopulla Olli Tynkkynen teki paluunsa kentälle ja näytti lyhyessä ajassa, että aikanaan huippunsa viritetyt taidot eivät ole kadonneet minnekään. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten Reipas joutui tyytymään vain 4-2-voittoon.

Kaksi maalia viimeistellyt Asaad Babiker oli ottelun jälkeen tyytyväinen pisteisiin vaikean ensimmäisen jakson jälkeen. Hänen mukaansa liiallinen passiivisuus aiheutti ensimmäisellä jaksolla ongelmia viirupaidoille. Babiker totesi, että joukkue oli tauolla päättänyt parantaa otteita toiselle jaksolle ja se puri. Maaleistaan nuori laituri antoi kiitosta myös joukkuetovereille.

– Olimme ensimmäisellä jaksolla liian passiivisia, joka johti siihen, että juoksimme koko ajan perässä. Vastustaja sai pyöritettyä ja pääsi maalipaikoille. Toisella jaksolla päätimme yhdessä kopissa, että nyt parannamme. Menimme selkeästi miesvartioinnilla, joka johti siihen, että saimme tehtyä tulosta. Berat pääsi hyvin paikoille muun muassa ja rakensimme koko ajan uhkaa vastustajan maalille. Sain hienot esityöt omiin maaleihini. Ensimmäisessä Topias antoi erittäin hyvän syötön ja pääsin sopivan kovaan palloon. Oli helppo työ tuikata sisään. Toisessa maali syntyi ehkä vastustajan pienestä virheestä, mutta myös Joona Hallan erittäin hyvästä pitkästä potkusta. Pääsin yksin läpi ja oli myös helppo työ sijoittaa siitä. Joukkueena teimme ison parannuksen ja käänsimme tämän pelin, että emme lähteneet Kuopiosta tyhjin käsin kotimatkalle. Tosin saimme myös matkaan kalakukon, joka myös on hyvä palkinto, Babiker kuittaa.

Kauaa Reipas ei kerkeä kalakukoista nauttia, sillä KuFu saa paikan revanssille heti keskiviikkona, jolloin joukkueet kohtaavat Kisapuistossa. Lauantaina puolestaan Kisapuistossa päästään nauttimaan lahtelaista herkkua, sillä lauantaina Kisapuistossa vietetään perinteisiä Sikajuhlia. Vastustajaksi tuolloin Lahteen saapuu PKKU.