Otteluraportti: Käpylän iskukyky selvisi meille

Lahden Reippaan viiden ottelun tappioton putki katkesi, kun Käpylän Pallo niisti pisteet helteisestä Kisapuistosta lukemin 2-1. Reippaan ainoan osuman iski Tim Martinen. Vierailijoilta osuivat Kristian Yli-Hietanen ja Niilo Heikurinen.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Käpylän Pallon prässi puri, eikä Reipas saanut täysin hyökkäyspeliään kulkemaan. Toisaalta KäPa ei pystynyt hyödyntämään pallonriistojaan, sillä viirupaitojen alakerta pelasi hyvin. Vierailijoiden ensimmäinen paikka tuli noin kymmenen minuutin kohdalla, kun Onni Viljamaa syötti ja Joonas Kekarainen ampui. Joona Tiainen liimasi Reippaan maalilla kuitenkin pallon varmasti hyppysiinsä.

Jakson puolivälin jälkeen Reipas sai kaksi puolittaista paikkaa Lirinis Hazirin kautta. Pyry Lampinen pääsi ampumaan molemmilla kerroilla, mutta toinen laukauksista meni ohi ja toisen torjui Luka Nokelainen. KäPa-kassari käynnisti hyökkäyksen nopeasti ja Kristian Yli-Hietanen karkasi puolittain. Hänen terävä vetonsa otti pienen kimmokkeen ja painui Reippaan maaliin.

Jakson loppupuoliskolla maalipuut kolisivat molemmissa päissä. Ensin Onuray Kösen ovela vapaapotku pysähtyi yläputkeen ja muutama minuutti myöhemmin Marius Söderbäck osui toisessa päässä tolppaan. Tauolle kuitenkin lähdettiin tasatilanteessa. Joona Tapani pääsi ampumaan ja Tim Martinen ohjasi taidokkaasti pallon verkkoon.

Toisella jaksolla KäPa hallitsi selvemmin. Jakson puolivälissä vierailija siirtyi uudemman kerran johtoon. Yli-Hietanen onnistui tiputtamaan päällään sivuvaparin takatolpalta toiselle tolpalle. Paikalla oli Niilo Heikurinen, joka ei erehtynyt, vaan siirsi pallon tyhjään maaliin.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Reipas hyökkäsi riskillä ja se avasi vierailijoille vastaiskun paikkoja. Mikael Pulkkinen pääsi lähimmäs, mutta tolppa pelasti viirupaidat. Toisessa päässä puolestaan Tomi Kult alusti Hazirille vetopaikan, mutta lahtelaislaiturin laukaus karkasi ohi maalin. Reippaan kiri tyrehtyi muutama minuutti ennen loppua, kun Masa Malén katseli toistamiseen keltaista korttia ja tuli ulosajetuksi. Näin ollen pisteet matkasivat Helsinkiin.

Tasapisteissä Reippaan kanssa ollut KäPa tiputti viirupaidat A-lohkossa kolmanneksi. Reipas saa kuitenkin nopeasti mahdollisuuden revanssiin, sillä joukkueet kohtaavat toisensa jo tulevana lauantaina. Seuraavan kotiottelun Reipas pelaa lauantaina 27.8. jolloin Sikajuhliin saapuu vieraaksi joensuulainen sarjajohtaja JIPPO.