Otteluraportti: Klubi 04 – Reipas 1-1

Lahden Reipas vieraili torstaina Helsingissä Klubi 04:n vieraana. Kovatasoinen ottelu päättyi lopulta 1—1-tasapeliin ja molemmat joukkueet jatkavat yhä tappioitta Kakkosessa. Reippaan maalista vastasi Viljami Jokiranta. Helsinkiläisten osuma merkittiin Reippaan omaksi maaliksi.

Nuoria lupauksia vilisseet joukkueet aloittivat ottelun vauhdikkaasti. Klubi 04 haki murtomahdollisuuksia maltilla, Lahden Reipas puolestaan kyttäsi nopeita tilanteenvaihtoja. Myös molempien joukkueiden prässipeli oli aggressiivista ja kollektiivista, joten kummallakin joukkueella oli pelin käynnistämisessä vaikeuksia.

Reipas loi ensimmäisellä jaksolla paremmat maalipaikat. Akseli Puukko pääsi kokeilemaan vartin kohdilla Lirinis Hazirin esityöstä. Antonio Reguero kotijoukkueen maalilla kuitenkin torjui laitapuolustajan yrityksen. Reippaan toinen huippupaikka kuitenkin tuotti tulosta. Maalivahti Osku Maukonen avasi tarkasti Puukolle, joka pelasi keskelle Onuray Köselle. Keskikentän moottori vapautti paitsiolinjaa nuolleen Viljami Jokirannan läpiajoon. Reguero tuli vastaan, mutta Jokiranta ehti ensin palloon ja tsippasi pallon yli kokeneen espanjalaiskassarin maaliin.

Ensimmäinen jakso sai dramaattisen lopun. Kolmannella lisäminuutilla Stanislav Baranov sukelsi Reippaan rangaistusalueella ja katseli toistamiseen lyhyen ajan sisään keltaista korttia. Jakso loppui Baranovin katsellessa punaista korttia ja näin ollen viirupaidat pääsivät tauolle 1—0-johdossa ja yhden miehen ylivoimalla.

Myös toinen jakso oli tasainen ja laadukas. Reipas kykeni luomaan heti alkuun kaksi loistavaa maalipaikkaa. Ensin Haziri löysi pilkun kohdilta Jokirannan. Reguero kuitenkin venyi Jokirannan laukauksen tielle. Hetkeä myöhemmin Haziri ja Asaad Babiker pelasivat pallon 20 metriin Köselle. Kösen tulinen laukaus kiersi hyvin, mutta osui lopulta yläputken alareunaan. Pallo kimposi viivalle, mutta ei ylittänyt sitä kokonaisuudessaan.

Molemmat kykenivät luomaan jakson edetessä tukun puolittaisia maalipaikkoja, mutta maalivahdit kummassakaan päässä eivät olleet yllätettävissä. Klubin nostaessa hyökkäystään viirupaitojen paras paikka tuli Puukolle, mutta Reguero torjui nuorukaisen ulkosyrjäyrityksen. Toisessa päässä puolestaan Klubi sai tasoitusosuman onnekkaasti. David Ezeh haki hyvin korkean pallon ja oli puskemassa sitä maalintekosektorille. Pallo kuitenkin kimposi Puukon päästä omaan maaliin ja Klubi tasoitti reilu viisi minuuttia ennen loppua. Pisteet tasattiin näin ollen lukemin 1—1.

Yhä tappioitta oleva Lahden Reipas on Kakkosessa neljäntenä. Seuraavaksi Reipas vierailee Porvoossa FC Futuran vieraana lauantaina 15.7. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 19.7. Kyseessä on Viipurin derby, sillä vierailijaksi saapuu PK-35.

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto