Otteluraportti: Kolme pistettä kotia

Lahden Reipas nappasi 1-0-voiton kauden avauspelissä vieraskentällä Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan. Ottelun ainokaisen viimeisteli Miska Verkko toisella jaksolla.

Ottelun alku oli hienokseltaan Reippaan, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti. Ensimmäisen jakson puolivälissä Jussi Hauhian keskitys tavoitti Mikko Tuomen. PKKU-vahti Robin Källman sai kuitenkin nyrkkinsä osumaan palloon ja Tuomen naamatauluun ja pallo vietiin kulmalipulle.

Jakson loppupuolisko oli puolestaan keravalaisten. Etenkin Sebastian Kamara aiheutti lahtelaispuolustajille kiireitä, mutta Joona Halla ei varsinaisiin torjuntatöihin joutunut. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Reipas tuli kopista toiselle jaksolle vahvasti. Reilun viiden minuutin jälkeen FC Lahti -laina Lassi Forss keskitti ja Miska Verkko nousi ilmaan voittaen pääpallon. Pallo leijaili yli Robin Källmanin ja kimposi tolpasta maaliin. Hetkellisesti näytti, että Reippaan dieselkone oli käynnistynyt.

PKKU painoi tappioasemassa vahvasti päälle viimeisen puolituntisen. Tunnin kohdalla kotijoukkueen ovelan kulmakuvion jälkeen Sebastian Kamara ampui tulisen kudin, mutta Jussi Hauhia otti tärkeän blokin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Kamara oli karata Hauhialta, mutta Joona Halla paikkasi muun puolustuksen avulla.

PKKU sai kaksi vaarallista paikkaa vielä viimeisellä kymmenminuuttisella. Verneri Olin pääsi ampumaan hyvästä paikkaa, mutta keravalaisen veto meni niukasti ohi ja yli. Myös Martin Salin pääsi kokeilemaan kulmahässäkästä. Joona Halla ei nähnyt palloa, mutta koppasi sen silti syliinsä. Reipas taisteli uhrautuvasti ja vierailijoiden paras paikka tuli juuri vaihdosta kentälle tulleelle Johannes Karjalaiselle. Lisä osumia ei kuitenkaan nähty ja näin ollen Reipas nappasi 1-0-taisteluvoiton ja kolme pistettä mukaan kotimatkalleen.

Ottelun jälkeen voittomaalin viimeistellyt Miska Verkko oli väsynyt, mutta tyytyväinen pisteisiin. Hänen mukaansa Reipas joutui roiskimaan liikaa pitkää palloa paineessa koko toisen jakson. Verkko oli kuitenkin iloinen, että joukkue kykeni taistellen pitämään johtoaseman ottelun loppuun asti.

– Ei ollut helppo peli. Arkivieraspelit ovat aina vaikeita. Monet ovat heränneet aamulla aikaisin töihin ja väsymys voi painaa. Etenkin toinen jakso oli meiltä vaikea. Jouduimme tyytymään pitkien pallojen roiskimiseen paineen alla. Onneksi pidimme johdon. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa, Verkko tiivisti.

Reipas pelaa seuraavan ottelun jo tämän viikon perjantaina Kisapuistossa klo 18.30. Vieraaksi Lahteen saapuu MYPA.
Ottelu striimataan ja Etelä-Suomen Sanomat näyttää pelin maksutta kaikille halukkaille verkkosivuillaan.
Yleisöä ei näillä näkymin vielä tapahtumaan pääse.

Uutiset

Kaikki uutiset

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta

133-vuotias Lahden Reipas 72-vuotiaalla Kisapuiston Olympiastadionilla

Valmentaja Tommi Kautosen tunnelmat kauden alla

Loorents Hertsi viirupaitaan

Reipas 1891 -huppari

Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves