Otteluraportti: kotivoitto yleisön edessä

Lahden Reipas nappasi toisen perättäisen voittonsa, kun MYPA kaatui Kisapuistossa dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 3-2 (2-0). Reippaan maaleista vastasivat Daniel Koskipalo, Emil Yildirim ja Asaad Babiker. Vierailijoilta osuivat Joakim Joutjärvi ja Tommi Roponen.

Ottelu alkoi Reippaan hallinnalla ja MYPA joutui purkamaan painetta korkeilla palloilla suoraan Jussi Hauhian päähän. Noin vartin kohdalla Reipas vihdoin onnistui. Emi Yildirim levitti laitaan Ville Jokelalle, jonka tarkka keskitys löysi takatolpalta vapaana olleen Daniel Koskipalon. Koskipalolla oli helppo työ jatkaa pallo maaliin ja Reipas siirtyi 1-0-kotijohtoon.

Reipas jatkoi hyviä otteitaan ja Olle Sälpäkivi hankki vapaapotkun hyvästä paikkaa. Miska Verkon kierteinen vapaapotku kuitenkin jäi MYPA-vahti Aku Lindströmin hyppysiin. Sälpäkivi puolestaan joutui jättämään kentän saatuaan iskun jalkaansa. Ennen Sälpäkiven vaihtoa Reipas joutui hetkellisesti alivoimalle ja Hauhia joutui kertaalleen siivoamaan pallon varsin läheltä Reippaan maalia.

Ensimmäisen jakson puolivälissä Reipas osui jälleen. Miska Verkko avasi ja Emil Yildirim karkasi väkisin läpi. Yildirim sijoitti pallon varmasti maaliin ja Reipas tuplasi johtonsa. Maalin jälkeen hallinta pysyi Reippaalla, mutta vierailijat loivat vaarallisimmat paikat. Anton Munukka torjui Rico Ryöppään yrityksen ja Sasu Hernesniemen yritys puolestaan painui Litti-patsaalle. Näin ollen tauolle siirryttiin Reippaan 2-0-johdossa.

MYPA sai toisella jaksolla hetkellisesti koottua rivejään ja vaikutti alussa vaaralliselta. Munukka joutui venymään Tommi Roposen laukauksen kulmapotkuksi. Myös kulmapotku oli vaarallinen, mutta Jussi Hauhia siivosi pallon väljemmille vesille.

Kesken MYPAn painostuksen Reipas iski jälleen komean maalin. Berat Köse riisti pallon ja avasi Asaad Babikerille täyteen vauhtiin. Babiker meni viimeisestä vierailijasta ohi ja sijoitti pelivälineen varmasti ohi Aku Lindströmin. Maalin jälkeen Reippaalla oli paikat tappaa peli lopullisesti, mutta MYPA kesti ja nousi taistelemaan pisteistä.

Hieman tunnin pelin jälkeen Reippaan huono purku tuli suoraan Joakim Joutjärvelle. Joutjärvi tälläsi sydämensä kyllyydestä ja Anton Munukka oli voimaton. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Reipas väsyi entisestään ja MYPA sai luotua hirveän paineen. Tommi Roponen jatkoi matalan keskityksen maaliin noin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Reipas kuitenkin kesti loppuvyörytyksen viimeisenä lukkonaan Anton Munukka. Näin ollen Reipas jatkaa Kakkosessa ilman pistemenetyksiä.

Ottelun jälkeen Lahden Reippaan keskikentällä uurastanut Berat Köse kertoi, että Reipas teki itse pelistä vaikean. Hän alleviivasi, että 3-0-johtoasemassa ei voi antaa vastustajan tulla enää peliin mukaan. Köse oli kuitenkin tyytyväinen pisteisiin.

– Ei ollut helppo peli. Teimme itse siitä hyvin vaikean. Emme voi antaa 3-0-johdossa kaverille siimaa ja päästää kahdella maalilla vastustajaa uudestaan mukaan peliin. Onneksi kuitenkin pidimme johdon ottelun loppuun asti, Köse summasi.

Ottelun Reipashahmoksi valittiin Emil Yildirim. MYPAn vastaavaksi valittiin Tommi Roponen. Valitsijaraatiin kuuluivat Jari Litmanen ja MYPAn varapuheenjohtaja Jari Liikkanen.

Reipas johtaa A-lohkoa kahden pelin jälkeen puhtaalla pelillä ja kuudella pisteellä. Seuraavaksi viirupaidat kohtaavat Klaukkalassa Nurmijärven Palloseuran sunnuntaina 13.6.2021. Seuraava kotiottelu on puolestaan sunnuntaina 20.6.klo 16.00 Käpylän palloa vastaan.