Otteluraportti: Lahden Reipas – Fc Vaajakoski

Lahden Reipas kaatoi Mukkulassa pelatussa harjoitusottelussa FC Vaajakosken lukemin 3—2. Aleksi Paalanen osui kahdesti ja Leevi Liikanen kertaalleen. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Rasmus Häkkinen ja vielä viime kaudella viirupaitoja edustanut Miska Verkko.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä Mukkulassa juhlittu maalipaikoilla. Vartin jälkeen vierailijoiden Juuso Sarkkinen pääsi ampumaan hyvästä paikasta, mutta hänen vetonsa karkasi maalin yli. Seuraavalla minuutilla puolestaan Bacary Traore alusti paikan kotijoukkueelle. Leevi Liikanen ampui suoraan ilmasta niukasti ohi.

Liikanen pääsi kokeilemaan myös toistamiseen, mutta hänen toinen yrityksensä viuhui myös ohi. Kolmas kerta kuitenkin sanoi toden. Liikanen sai hyvän pystysyötön Lauri Ala-Kauhaluomalta ja leikkasi pallon kanssa keskelle. Tarkka veto upposi maaliin ja Reipas siirtyi johtoon, kun ottelua oli takana noin 35 minuuttia.

Ala-Kauhaluoma oli järjestelemässä myös seuraavaa viirupaitojen paikkaa. Laitapuolustajan keskitys tuli suoraan Asaad Babikerin päähän ja Babiker sai painettua pallon maalia kohden. FC Vaajakosken maalivahti Antto Mikkonen venyi kuitenkin komeaan paraatipelastukseen.

Vierailija tasoitti ottelun vielä ensimmäisen jakson lopulla. Reippaan palautus epäonnistui ja Rasmus Häkkinen pääsi palloon. Hän kiersi Reipas-kassari Lauri Inkeroisen ja puttasi taukolukemat 1—1 tyhjään maaliin.

FC Vaajakoski onnistui myös toisen jakson alussa. Miska Verkko hiipi linjan taa ja sai pitkän avauksen taidokkaasti haltuunsa. Verkko malttoi kiertää vastaan tulleen Inkeroisen ja sai pistää pallon rauhassa vanhan seuransa maaliin.

Reipas nousi viimeisen vartin aikana kuitenkin vielä tasoihin ja ohi. Babiker riisti pallon hyvän prässin seurauksena syvällä vierailijoiden alueella. Nopea hyökkääjä sai pelattua avopaikan vaihdosta kentälle tulleelle Aleksi Paalaselle, joka tykitti Reippaan tasoihin. Hetkeä myöhemmin Vaajakosken Niilo Pirttinen veti Ville Jokelalta jalat alta ja katseli toistamiseen keltaista korttia. Reipas pääsi ylivoimalle ja hyödynsi sen muutama minuutti ennen loppua. Nikke Oksanen toi pallon ylös aina päätyviivalle asti. Hän syötti takaviistoon suoraan Paalaselle, joka ampui Reippaan voittoon.