Otteluraportti: Lahden Reipas – Ilves/2

Lahden Reipas kärsi kirvelevän tappion Ilveksen kakkosjoukkueelle Mukkulan kuplassa pelatussa harjoitusottelussa. Ilves voitti ottelun lukemin 3—1. Tamperelaisten Justus Ojanen osui kahdesti ja yhden osuman itselleen kirjautti Akseli Lähteenmäki. Kotijoukkueen ainoa osuma merkattiin Noa Ahlforsille.

Vierailija Ilves tuli Mukkulaan vahvasti ja siirtyi johtoon vain kolmannella minuutilla. Pitkä pystysyöttö tavoitti Justus Ojasen. Ojanen karkasi oikealta läpi ja sijoitti tarkasti tamperelaiset johtoon.

Ottelu jatkui maalin jälkeen tasaisena. Reippaan nuorella hyökkääjällä Noa Ahlforsilla oli paikka, mutta tulinen veto sujahti niukasti ohi Ilveksen maalin. Reippaan maalilla pelannut Lauri Inkeroinen joutui myös torjuntatöihin, mutta onnistui ottamaan kaksi haamutorjuntaa.

Puolen tunnin pelin jälkeen Mukkulassa nähtiin maalikarkelot. Ensin Ilveksen Akseli Lähteenmäki pujotteli itsensä vetopaikkaan ja ampui lukemiksi 2—0. Kahta minuuttia myöhemmin Ojanen karkasi jälleen ja upotti varmasti toisen osumansa. Minuutti edellisestä oli Reippaan vuoro. Asaad Babiker toi pallon hyvin ylös ja pelasi sen keskelle. Noa Ahlfors rynni palloon ja pallokimpoili Ahlforsin ja Ilveksen puolustuksen kautta verkkoon. Tauolle lähdettiin Ilveksen 3—1-johdossa.

Ilves aloitti myös toisen jakson vahvasti ja Inkeroinen joutui viirupaitojen maalilla venymään pariin otteeseen. Yhteensä ottelun aikana Inkeroinen joutui torjumaan puolenkymmentä läpiajoa, sillä Ilves sai useaan otteeseen pelattua pallon viirupaitojen toppareiden ja keskikentän väliin ja tamperelaisten keskikenttä sai pelattua keskeltä helposti palloja viirupaitojen linjan taa.

Reipas sai vaikeuksista huolimatta luotua myös muutaman maukkaan maalipaikan. Laitapuolustaja Ville Jokelan vaarallisiin keskityksiin ei kuitenkaan löytynyt jatkajaa. Lisäksi Ilveksen maalivahti Sakari Korri venytti itsensä Babikerin kovan laukauksen tielle. Näin ollen Ilves oli sunnuntaina vahvempi lukemin 3—1.