Otteluraportti: Lahden Reipas – RoPS

Nousukarsinta ratkeaa vasta Rovaniemellä

Lahden Reipas kohtasi sateisessa ja myrskyisässä Kisapuistossa lauantaina Ykkösen nousukarsinnassa Rovaniemen Palloseuran. Vauhdikas ottelu päättyi RoPS:n 3—2-voittoon. Reippaan maaleista vastasivat Lassi Forss ja Eemil Laamanen. Vierailijoilta osuivat Tatu Lakela, Antoine Lemarié ja Tomas Varhi.

Ottelu alkoi Lahden Reippaan hallinnalla ja vierailija Rovaniemen Palloseura pyrki iskemään nopeilla vastaiskuilla. Reipas onnistui luomaan muutaman puolittaisen maalipaikan, viirupaidoilta puuttui ratkaisuista viimeinen silaus. Toisessa päässä puolestaan RoPS hyödynsi nopean vastaiskun, kun jalat sotkeutuivat rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Tatu Lakela upotti pilkun varmasti ja vei vieraat johtoon.

Reipas hallitsi ottelua myös takaiskun jälkeen, mutta RoPS puolusti erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti. Viirupaidat ampuivat muutaman kerran tulisesti, mutta osoite jäi puuttumaan. Näin ollen tauko-Merosille lähdettiin vieraiden johdossa.

Reipas sai toisen jakson alkuun kaivatun onnistumisen. Loistavan ottelun pelannut Lassi Forss sai jalkansa vapaaksi ja ampui kaukaa. Pallo kiersi upeasti ohi Tino Korhosen ja painui verkkoon. Reippaan ilo oli kuitenkin lyhytaikainen. Antoine Lemarié kokeili toisessa päässä hieman kauempaa kuin Forss ja RoPS nappasi kiinnityksen lauantain komeimpaan osumaan.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Reipas oli kahdesti hätää kärsimässä Kakkosen maalikuninkuudesta taistelleen Tomas Varhin kanssa. Varhi pääse kahdesti puskemaan Reippaan topparien välistä. Ensimmäisellä kerralla Anton Munukka venyi, mutta toinen pusku painui maaliin ja RoPS sai turvallisen tuntuisen kahden maalin johdon.

Reipas näytti jälleen sitä luonnetta, joka nosti sen karsintoihin. Onuray Köse yritti ovelaa nostoa takakulmaan erikoistilanteen jälkitilanteesta. Pallo kuitenkin kimposi yläputkeen. Toppari Eemil Laamanen oli kuitenkin ensimmäisenä irtopallossa ja survoi sen verkkoon kaventaen ottelun. Hetkeä myöhemmin Reipas sai pallon vielä maaliviivalle, mutta urhoollisesti puolustanut RoPS puolustus siivosi pallon viime hetkellä väljemmille vesille ja vierailijat saivat hienoisen edun toiseen osaotteluun.

Nousukarsinnan ratkaiseva osa pelataan Rovaniemellä tulevana lauantaina. RoPS lähtee otteluun 3—2-johtoasemassa. Nousija ratkaistaan kahden ottelun yhteismaaleilla ja vierasmaalisääntö ei ole voimassa eli Reippaan voittaessa maalilla, haetaan nousijaa jatko-ottelusta ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailusta.

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon

Tiedote: Kisapuiston käyttökielto

Reipas JäPS-47 PERUTTU

Raportti: Reipas – JJK

Otteluennakko: Reipas – JJK

Raportti: Reipas – Kiffen

Otteluennakko: Reipas – FC Kiffen

Matti Klinga vahvistaa Lahden Reipasta