Otteluraportti: Maukas kotivoitto

Lahden Reipas palasi voittokantaan Järvenpään Palloseuran kustannuksella Kisapuistossa tapahtumarikkaan ottelun jälkeen. Lukemiin 3-2 (2-2) päättyneen ottelun lahtelaismaaleista vastasivat Miska Verkko, Tomi Kult ja Berat Köse. Vierailta osuivat Olli Valto ja Ala Alaeddin.

Joukkueiden lauantainen kohtaaminen oli vielä tuoreessa muistissa ja Reipas pelasikin ottelun alussa JäPS:n vahvuudet hyvin pois. Viirupaidat saivat myös jakson alussa luotua muutaman maalipaikan. Erik Heinonen pommitti ja JäPS-vahti Altti Mäkinen joutui venymään. Seuranneessa kulmapotkussa Mäkinen venyi toistamiseen kulmahässäkän tökkäyksen tielle.

Jakson edetessä myös JäPS pääsi peliin mukaan ja Reippaan maalilla torjunut Joona Tiainen esitteli osaamistaan. Reilun vartin pelin jälkeen Tiainen venyi jälleen ja JäPS sai kulmapotkun. Reipas joutui rikkomaan kulmapotkussa ja pallo vietiin pilkulle. Olli Valto upotti varmuudella pallon pussiin ja JäPS-siirtyi johtoon.

Jakson puolivälissä lahtelaiset olivat lähellä tasoittaa. Jussi Hauhian tulinen kaukovapari jysähti yläputkeen. Toisessa päässä kuitenkin helähti heti perään. Ville Ahola näytti nopeuttaan ja pääsi syöttämään Ala Alaeddinelle. Alaeddin pääsi ampumaan vapaasti ja JäPS johti jo 2-0.

Reipas kuitenkin löysi vierailijoiden heikot kohdat puolustuksesta. Puolen tunnin kohdalla Hauhia puski Mäkisen käsien kautta rimaan. Kolme minuuttia myöhemmin Reipas lopulta onnistui. Berat Köse alusti ja Miska Verkko kavensi. Jos JäPS teki lauantaina pukukoppimaalin, oli nyt Reippaan vuoro. Verkko oli jälleen vahvasti mukana maalin synnyssä. Hän lähetti lisäajalla vapaapotkun JäPS:n maalille. Altti Mäkinen törmäili oman puolustuksensa kanssa ja pallo putosi Tomi Kultille. Kult puski pallon tyhjään maaliin ja tasoitti ottelun taukolukemiksi 2-2.

Kotijoukkue saikin kahden maalin tappioasemasta noususta virtaa toiselle jaksolle. Jaksoa oli takana vain puolisen minuuttia, kun Hauhia pyssytti painavan kaukolaukauksen. Mäkinen pomputti, mutta jatkopallossa olleet lahtelaiset olivat kerenneet paitsion puolelle. Reipas kuitenkin hyödynsi paineensa viisi minuuttia myöhemmin. Vahvan ottelun pelannut Berat Köse otti pallon taidokkaasti alas, harhautti ensimmäisen puolustajan ja ampui. Mäkinen torjui vaivoin eteensä ja Kösellä oli helppo työ siirtää paluupallo maalin perukoille.

Toisen jakson edetessä JäPS nosti riskitasoaan ja peli aaltoili päästä päähän. Reippaan parhaat paikat tulivat Miska Verkolle ja Erik Heinoselle, mutta viirupaidat eivät onnistuneet naulaamaan ottelua. Toisessa päässä Joona Tiainen otti muutaman tärkeän kopin ja näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 3-2.

Monessa mukana ollut Berat Köse kertoi ottelun jälkeen, että Reipas otti opikseen lauantain virheistä. Hän kuvasi voittoa taisteluvoitoksi. Kösen mukaan pallollisen pelin toimiessa, Reipas kykenee voittamaan kenet tahansa.

– Se oli taisteluvoitto. Annoimme kaikkemme. Viime pelissä tiesimme virheemme ja nyt korjasimme ne ja otimme niistä opiksemme. Pallollinen peli kun kulkee, voimme voittaa ihan kenet tahansa tässä sarjassa. Toivottavasti lauantaina nähdään samanlainen taistelu, Köse summasi.

Reipas nousi voitollaan sarjassa hetkellisesti jo viidenneksi, mutta uusi peli kolkuttaa jo oven takana. Lauantaina Reippaan vieraaksi Kisapuistoon saapuu liki yhtä kova vastus, sillä sarjassa toisena oleva Atlantis FC saapuu haastamaan viirupaitoja. Reipas tarvitsee jälleen kotiyleisön vahvaa tukea.

Seuraava ottelu kotona Kisapuistossa lauantaina 31.7. klo 17.00.
Otteluiden koostevideot Reippaan YouTubessa.