Otteluraportti: Mikkeliläisten juhlat

Lahden Reipas sai kunnian pelata Mikkelin Palloilijoiden vastustajana seuran 90-vuotisjuhlaottelussa eilen Mikkelissä. Urheilupuiston nurmi on aina laitettu viimeisen päälle ja kattauksen kruunasi yli tuhatpäinen yleisö, jota oli lämmitetty tunnelmaan jo koko kaupungin torijuhlassa perjantaina Eppu Normaalin tahtiin. Isännät pitivät pisteet kotona suvereenisti 3-0 (1-0), mutta ottelu olisi voinut kääntyä myös toisin.

Reipas oli erinomainen ensimmäiset puoli tuntia. Lahtelaiset pystyivät pelaamaan virkeää jalkapalloa ja oli tilanteissa selvästi vastustajaa ahnaampi. Poltteliko juhlien paine mikkeliläisiä? Katsomoon saapuneille lahtelaisfaneille haluttiin näyttää parasta Reipas vieraskentillä.

MP pysyi ottelussa mukana maalivahti Sammy Ndjockin loistavalla torjuntatyöllä. Sakari Jokinen pääsi syöttämään loistopaikan Ifran Sadikille ja vain maalivahdin unelmapelastus oli esteenä toisenlaiselle käsikirjoitukselle.

Vastoin pelin yleisilmettä mikkeliläiset iskivät avausosumansa, kun ottelua oli pelattu puolisen tuntia. Ensimmäisen maalin jälkeen Mikkelin joukkueesta tuli vapautunut ja peli-ilo siivitti pelaajat puoliajalle. Toisella puoliajalla lahtelaisten eväät oli syöty. Edes onni ei ollut myöten, kun tyhjistä paikoista pallo katseli lähinnä taivaanrannan maisemaa tai tolpan juurta ratkaisevasti väärältä puolen. Reipas yritti viimeiseen asti ja sai lisättyä painetta mikkeliläisten maalilla. Hyvätkin vedot päätyivät Ndjockin syliin.

Mikkeli iski taululle lukemiksi 3-0 ja oli ansaitusti parempi. MP tulee olemaan kova haastaja Ykköseen, ja seuran juhlavuoden päätteeksi nousu olisi hieno suoritus. Onnea ysikymppinen!

Kisapuistossa on jäljellä enää kaksi kotiottelua (31.8., 28.9.) ja sarjapelejä yhteensä viisi. Onhan kalenterissa jo päätösiltamat lauantaina 5.10. Pikku Hanhessa?