Otteluraportti: Mikkelin helle ei sekoittanut Reippaan pakkaa

Lahden Reipas kävi hakemassa heinäkuun hellepelistä tyylipuhtaan vierasvoiton Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan 0-3 (0-2). Selvistä lukemista huolimatta voitto Mikkelin Urheilupuiston montussa ei ollut vieraille itsestäänselvyys, sillä kotijoukkueen maalipaikat olivat vaarallisia. Tänään erityisen hyvässä iskussa oli Juha ”kaikki kiinni” Tuomi.

Kotijoukkue Pallo-Kissat tulivat otteluun todella terävästi. Alku oli mikkeliläisten vahvaa tekemistä ja Reipas ei suinkaan ollut nimensä mukaisesti reipas. Vaaralliset paikat kuitenkin esti viimeinen ässämme maalivahti Juha Tuomi, joka palkittiin kotijoukkueen puolesta ansaitusti ottelun nälkäisimpänä pelaajana.

Peli kääntyi nopeasti Reippaan eduksi, kun lyhyessä ajassa lahtelaiset iskivät kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla.
Ensimmäinen maaleista syntyi, kun FC Lahdesta lainassa ollut Tim Martinen iski suoraviivaisen vedon yläkulmaan. Toisen maalin Reipas rakensi alhaalta asti. Onnistunut hyökkäys tuotti tulosta Suonion pelatessa Rinteen laidasta läpi. Rinne tavoitti loistavalla syötöllä Kasperi Heinosen, joka pääsi viimeistelmään toppareiden välistä lukemiksi 0-2.

Kissat haki ahnaasti pukukoppimaalia ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta maalipaikat eivät tuottaneet tulosta. Toinen puoliaika alkoi Kissojen tiukalla pelaamisella. Tällä kertaa maalipaikat eivät tuottaneet tulosta, sillä maalivahtia paikkasi hienosti Sassila. Mikkelin Pallo-Kissat hukkasivat useita arvokkaita tilanteita Reippaan onneksi.

Lämpötila oli korkealla kentän puolella ottelun viimeisiin minuutteihin saakka ja tuomarikin sai tehdä täyden iltapuhteen. Lopulta omilleen komentoa piti tiukimmin Juha Tuomi, jotta viimeinen tilanne pystyttiin pelaamaan ja Reipas pääsi takaisin kotiin perinteisen kesäruuhkan miinoittaman 5-tien kautta.

Reipas on nyt pelannut Kissoja vastaan molemmat kohtaamiset, joten toivottavasti tapaamme jälleen ensi kaudella. Hyvä peli.