Otteluraportti: Paluu voittojen tielle

Lauantain ottelussa Reippaalla oli jo todellinen sudennälkä, sillä takana oli jo kolme voitotonta ottelua. Reipas tahtoi ja voitti. Kouvolan Sudet jäivät viirupaitojen jalkoihin lukemin 4-1 (2-1).

Reippaan nälkä ja halu palata voittojen tielle näkyi heti ottelun alussa paineena vastustajan päädyssä, mikä palkittiin 1-0 johtomaalilla ottelun viidennellä minuutilla. Tomi Kult pelasi pallon Riku Heinille boksin ulkopuolelle. Heinillä oli paikka laukoakin, mutta keskikentän maestro päätti pelata laidalta sisään ajaneelle Lassi Forssille todellisen namupaikan, eikä Forss erehtynyt. Tyylikäs sijoitus nuorelta mieheltä.

Ensimmäinen puoliaika oli Reippaan painostusta ja yleisö sai nauttia useista upeista sommitelmista ja halukkaasta hyökkäyspelaamisesta. Kertaalleen myös Susien maalipyssy Niko Nakari luikerteli itsensä vapaaksi, mutta onneksi Joona Tiainen oli mies paikallaan. Ottelun toinen maali nähtiin vasta puoliajan loppupuolella.

Reipas rakensi hyökkäystä vasemmalla laidalla ja Heini pääsi pihapeleistä opitun syöttökuvion ja takaa kierron päätteeksi laidalta vapaaksi. Jos Heinillä on vasen jalka auki ja maalilla on vapaa mies, niin lopputuloksen jo arvaakin. Heini toimitti leivoksen takatolpalle vauhdikkaasti ajaneelle Miska Verkolle, joka viimeisteli taukolukemiksi 2-0. 

Reipas lähti myös toiselle jaksolle himokkaasti ja sai luotua useita vaarallisia paikkoja. Parhaatkin viimeistely-yritykset kilpistyivät erinomaisesti torjuneeseen Kouvolan maalivahtilegenda Ville Iiskolaan. Alun painostuksen päätteeksi Reippaan Tomi Kult suti pallon sisään kulmapotkun jälkitilanteesta.

3-0 johtomaalin jälkeen Reippaalta katosi hetkeksi terävyys ja huolellisuus. Sudet pääsivät mukaan peliin ja saivat aikaan kavennusmaalin. Susien maali oli upea yksilösuoritus. Pallo pomppi laidalta keskelle ajautuneelle Susilaituri Joshua Ervaalalle, jonka kova viuhuva laukaus yläkulmaan jätti maalilla erinomaisesti esiintyneen Joona Tiaisen sanattomaksi.

Susien maali herätteli Reipasta ja viirupaidat hyppäsivät takaisin kuskin paikalle. Loppulukemat 4-1 kaunisteli Tomi Kult illan toisellaan. Esityön Kultin maaliin syöttelivät miesten Kakkosessa debytoinut Lassi Kovalainen ja keskikentän dynamo Kasperi Heinonen. 

Tyylikäs voitto Kisapuiston kauniissa illassa. Lopputuloksesta, paikalta poistuneen yleisön puheista ja somepöhinästä päätellen Reipas ei pettänyt tälläkään kertaan.

Ottelun Hanheksi valittiin erinomaisesti pelannut Lassi Forss.

Voitolla Reipas nousi neljänneksi ja on jälleen kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa. Reippaalla on edessään kaksi vieraspeliä ja seuraavan kerran näemme Kisapuistossa kauden viimeisessä kotiottelussa 28.9.2019, jolloin Reipas saa vieraaksi Lappeenrannan PEPOn. 

Seuraava kotiottelu
Lahden Reipas  – PEPO
la 28.9. klo 15:00

Muista myös iltamat Pikku Hanhessa lauantaina 5.10. klo 19:00. 

Uutiset

Kaikki uutiset

Reipas Super-viikonloppu

Otteluennakko: Reipas – JäPS/47

Baca is back!

Raportti: Reipas – Mypa (mukana maalikimara-video)

FC Lahti ry:lle uusi hallitus – työ lahtelaisten seurojen yhdistymisen eteen jatkuu kesän aikana

Reipas 1891 -huppari

Lahtelaiset jalkapalloseurat aiesopimukseen junioritoiminnan yhdistämisestä

Reipas taipui Hakalle Cupissa lukemin 1-5

Otteluennakko: Reipas – FC Haka

Lahden Reipas pääsee takaisin Kisapuistoon