Otteluraportti: Reipas – Futura

Lahden Reippaalla oli voitokas kenraaliharjoitus, kun Reipas kaatoi porvoolaisen FC Futuran puhtaasti 3-0. Kisapuiston iltavalaistuksessa pelatun ottelun maalintekijöinä kunnostautuivat Gullit Zolameso, Elias Oijusluoma ja Tomi Kult.

Reipas otti hallinnan heti alussa ja terävä prässi teki vierailijoiden pelaamisesta haastavaa. Futura kuitenkin onnistui luomaan ensimmäisen huippupaikan. Henri Pulkkinen katkaisi lahtelaissyötön ja karkasi yksin läpi. Lauri Inkeroinen onnistui kuitenkin torjumaan läpiajon ja Reipas selvisi tilanteesta.

Jakson loppua kohden Reipas lisäsi painetta Futuran maalilla. Viirupaidat loivat muutaman hyvän hässäkän vierailijoiden boksiin, mutta Futura selvisi kerta toisensa jälkeen. Viisi minuuttia ennen loppua Gullit Zolameso leikkasi sisään ja sai jalkansa vapaaksi. Zolameson laukaus painui verkkoon ja Reipas lähti tauolle 1-0-johdossa.

Toisen jakson alkuun Reipas pyöräytti vaihtorulettinsa käyntiin. Viirupaidat kykenivät hallitsemaan myös toisella jaksolla peliä. Tunnin kohdalla Pulkkinen karkasi riistonsa jälkeen jälleen läpiajoon samanlaisella lopputuloksella kuin ensimmäiselläkin jaksolla. Reipas sisuuntui hetkellisen nukahduksen jälkeen ja tovi myöhemmin Lirinis Haziri pääsi iskemään pallon tyhjään maaliin Tim Martisen oivallisen esityön jälkeen. Martinen oli hiukan kyseenalaisesti kuitenkin ehtinyt paitsioon ja maali hylättiin.

Epävirallinen VAR-tarkistus yleisöä paljon puhuttaneesta tilanteesta

Reipas loi loppua kohden tukun maalipaikkoja. Lassi Forss ja Topias Inkinen pääsivät kokeilemaan muutamaan kertaan, mutta ilman haluttua lopputulosta. Vasta viimeisellä kymmenminuuttisella maalihanat aukesivat. Ensin Haziri haastoi röyhkeästi laidallaan ja pelasi pallon maalille. Elias Oijusluoma otti syötön haltuun ja uitti pallon verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Tuomas Kautonen avasi terävästi ja Forss jatkoi taidokkaasti syötön pystyyn. Tomi Kult karkasi läpiajoon eikä erehtynyt. Näin olle päätöslukemiksi kirjattiin Reippaan 3-0-voitto.

Reipas aloittaa Kakkosen kautensa lauantaina 30.4. Kisapuistossa. Vieraaksi Lahteen saapuu sarjanousija FC LaPa. Suomen Cupin 4. kierroksella tiistaina 3.5. Reipas kohtaa paikalliskamppailussa Fc Lahden.

Reippaan kausarilla pääsy kaikkiin Kakkosen ja Suomen Cupin peleihin!